Tarih: 12.03.2018 12:59

97. YIL DÖNÜMÜNÜNDE RAHMET VE MİNNETLE

Facebook Twitter Linked-in

Vali Ata, mesajında, Türk milletinin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 'Milli Marş' olarak kabul edilişinin 97. yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını belirtti.

Türk milletini manevi bir güç ile tek yürek, tek yumruk haline getiren, milli birlik ve beraberliğin simgesi olan İstiklal Marşı'nın ne geçmişte ne de gelecekte milletimizin esarete asla boyun eğmeyeceğinin tüm dünyaya ilan ediliş destanı olduğunu ifade eden Ata, şöyle devam etti:'Tarihimizle bugünümüzü buluşturan en kıymetli ortak değerimiz olan İstiklal Marşımız, Mehmetçiğin canı pahasına kazandığı bağımsızlık söz konusu olduğunda Türk milletinin sahip olduğu güç ve kararlılığın en veciz ifadesidir. 

Merhum Akif'in mısralarında ebedileşen ortak değerlerimiz çerçevesinde, milletimizle beraber bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı azim ve şuurla bağımsızlığımızı korumak ve ülkemizi daha müreffeh bir geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışacağız.

Milletimizin her ferdinin yüreğinde taşıdığı Milli Mücadele Ruhu kalplerimizi birleştirdiği sürece, millet olarak karşılaştığımız her tür badirenin üstesinden gelerek istiklal ve istikbal mücadelesini daha büyük başarılarla sürdüreceğiz. Bu düşüncelerle; İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —