Tarih: 19.03.2018 11:14

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimiz Saygıyla Anıldı

Facebook Twitter Linked-in

Antakya Şehitliği’nde düzenlenen törene, Hatay Valisi Sayın Erdal Ata, Milletvekili Adem Yeşildal, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Atalay Aygeç, , 2’nci Hudut Alayı Komutanı Alb.Ahmet Gürbüz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Ömer Dolar, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Hatay Barosu Başkanı Av.Ekrem Dönmez, Vali Yardımcıları Orhan Mardinli, Aydın Tetikoğlu, Nursal Çakıroğlu, Erol Özkan, Bilal Ölmez ve Meral Batı Demirbaş, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, siyasi parti il başkanları, il müdürleri , gaziler, askeri erkân ve şehit yakınları katıldı katıldı. 
Tören; çelenklerin sunulması, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Şehitlik Şeref Defteri’ni imzalayan Hatay Valisi Sayın Erdal Ata Şeref Defteri’ne şunları yazdı:
 
“Aziz Şehitlerimiz,
 
Türk Milletinin eşsiz mücadelesinin neticesi olan ve dünya tarihine “Çanakkale Geçilmez” dedirten destansı zaferin yıldönümünde manevi huzurlarınızdayız.
 
En güçsüz görüldüğü dönemde vatanı, dini ve istiklali söz konusu olduğunda Türk Milleti'nin neleri başarabildiğinin ispatı olan Çanakkale, bugün de ülkemiz ve geleceğimiz üzerine plan yapanların unutmaması gereken ibretlik bir derstir.
 

Sizlerin mübarek canınız pahasına bizlere emanet ettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti’ne gerektiğinde aynı fedakârlık ve artan bir kararlılıkla sahip çıkacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Milletimizin gönlünde ebediyen yaşayacak Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun.”


 
Daha sonra beraberindekilerle birlikte Şehitliği gezerek karanfiller bırakan Vali Ata, şehit yakınları ile bir süre sohbet ederek onlara başsağlığı ve sabır dileğinde bulundu. Kuran-ı Kerim okunması ve şehitlerimizin ruhuna dualar edilmesinin ardından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı Antakya Kültür Merkezi’nde devam etti.


 
Osman Ötken Anadolu Lisesi tarafından Antakya Kültür Merkezi’nde hazırlanan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İmam Hatip Musa Esatoğlu'nun Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından, Okul Müdürü Kamil Düşmez günün anlam ve önemine binaen bir konuşma gerçekleştirdi.

 Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen program, Dilara Oduncu ve Şenal Bilkay isimli öğrenciler tarafından 'Mehmet Toprak Oldu' adlı şiirin okunması ve son olarak öğrenciler tarafından Çanakkale Oratoryosunun sunulması ile sona erdi.

 
Vatan ve bağımsızlık uğrunda en ufak bir tereddüt göstermeden dün olduğu gibi bugün de canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve şükranla anarken gazilerimize sağlık ve huzur dileriz.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —