HARRİS’İN TOPLADIĞI MİLYONLAR TRUMP’I KIZDIRDI

HARRİS’İN TOPLADIĞI MİLYONLAR TRUMP’I KIZDIRDI

Donald Trump’ın kampanyası, başkan Joe Biden’ın yeniden seçim kampanyası kasasını devraldıktan sonra 91 milyon dolar bağış toplayan Kamala Harris’i ‘hırsızlık’ ve ‘para avcılığı’ ile suçladı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın adaylık yarışından çekilmesiyle birlikte Demokratların başkanlık yarışındaki en güçlü ismi Kamala Harris, 91 milyon dolar bağış topladı.
Bu bağış, eski ABD Başkanı ve Başkan Adayı Donald Trump’ı ise kızdırdı. Trump’ın kampanyası, Harris ve Biden’ı ‘seçim kampanyası finans yasalarını ihlal ettikleri’ gerekçesiyle Federal Seçim Komisyonu’na şikayet etti.

Trump kampanyasının yaptığı şikayette, Başkan Biden’a yapılan siyasi bağışları kullanmaya çalıştığı gerekçesiyle Başkan Yardımcısı Kamala Harris ‘Amerikan tarihindeki en büyük kampanya finans ihlali’ ile suçlandı.

Trump kampanyasının genel danışmanı David Warrington, FEC’ye yapılan bir şikayette şunları yazdı:

“Kamala Harris, Joe Biden’ın kalan kampanya parası olan 91.5 milyon dolarlık bir soygun girişiminde bulunmaya çalışıyor. Bu Federal Seçim Kampanya Yasası’nın tarihindeki en büyük bağış ve en büyük ihlal olarak kabul edilecek cesur bir para avı.”