HAMAS’IN BAŞLATTIĞI ‘AKSA TUFANI OPERASYONU’ SONRASI İSRAİL GAZZE’DEKİ BAKANLIK BİNASINI VURDU

HAMAS’IN BAŞLATTIĞI ‘AKSA TUFANI OPERASYONU’ SONRASI İSRAİL GAZZE’DEKİ BAKANLIK BİNASINI VURDU

Hamas’ın silahlı kanadı Kassam Tugayları’nın, dün sabah İsrail’e ‘Aksa Tufanı’ isimli operasyon kapsamında saldırı başlatıldığını açıklamasının ardından savaş ilan eden İsrail’in uçakları ...

Hamas’ın silahlı kanadı Kassam Tugayları’nın, dün sabah İsrail’e ‘Aksa Tufanı’ isimli operasyon kapsamında saldırı başlatıldığını açıklamasının ardından savaş ilan eden İsrail’in uçakları Gazze’deki hükümete bağlı Çalışma Başkanlığı binasını füzeyle yıktı. Gazze’nin Han Yunus kentinde bulunan El-Emin Muhammed Camisi ise saldırıda yıkıldı.

Hamas’ın silahlı grubu, dün İsrail’e karşı “Aksa Tufanı” isimli bir operasyon başlattıklarını açıkladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise “Savaştayız ve kazanacağız” açıklaması yaptı. Netanyahu ilerleyen saatlerde ise, “Tüm askeri gücümüzü kullanacağız” diyerek Gazzelilere bölgeyi terk edin çağrısı yaptı. Hamas lideri İsmail Heniyye ise Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıya tepki olarak ‘bir kahramanlık savaşı’ içerisinde olduklarını belirtti.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 20’si çocuk 256 kişinin yaşamını yitirdiğini, 121’i çocuk 1788 kişinin yaralandığını açıklarken İsrail basınında da saldırılarda şu ana kadar 300 İsraillinin öldüğü yazıldı. İsrail Sağlık Bakanlığı yaralanan İsraillilerin sayısının 1864’e çıktığını duyurdu.

İSRAİL’DEN HAMAS VE İRAN’I KINAMA ÇAĞRISI

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Hamas’ın abluka altındaki Gazze Şeridi’nden İsrail’e karşı yürüttüğü saldırıları İran’dan aldığı emir ve destekle başlattığını söyledi. Yapılan yazılı açıklamaya göre, Herzog, Hamas’ın İran’daki komutanlarından emir ve destek alarak İsrail’e karşı “sebepsiz kanlı bir saldırı” başlattığını ifade etti.

İsrail vatandaşlarına tehdidi ortadan kaldırmak için tüm önlemleri alacaklarını kaydeden Herzog, İsrail’in zorlukların üstesinden geleceğini dile getirdi.

Herzog, uluslararası topluma ‘Hamas ile müttefiki ve destekçisi İran’ı koşulsuz kınama’ çağrısı yaptı.

GAZZE’DEKİ BAKANLIK BİNASI VURULDU

İsrail savaş uçakları bu sabah, Gazze’deki hükümete bağlı Çalışma Başkanlığı binasını füzeyle hedef aldı. Savaş uçakları tarafından bombalanan bina yıkıldı.
İsrail’in saldırısında yıkılan El-Emin Muhammed Camisi
İsrail’in Gazze’nin Han Yunus kentine düzenlendiği saldırıda ise El-Emin Muhammed Camisi yıkıldı.