HAMA KIRSALINDA HTŞ İLE SURİYE ORDUSU ARASINDAKİ ÇATIŞMA SÜRÜYOR

Suriye'de HTŞ'nin saldırısı ve Halep'i ele geçirmesiyle şiddetlenen çatışmalarda 1 hafta geride kaldı.

GÜNDEM 4.12.2024 11:53:00 0
HAMA KIRSALINDA HTŞ İLE SURİYE ORDUSU ARASINDAKİ ÇATIŞMA SÜRÜYOR

HTŞ ve bağlantılı cihatçı örgütler ile Suriye Ordusu arasındaki çatışmalar Hama'da kilitlendi. Suriye Ordusu'nun karşı saldırı için hazırlandığı belirtilirken diplomatik temaslar da hız kazandı.

Suriye'de çarşamba El Kaide'nin Suriye kolu olan El Nusra bağlantılı HTŞ'nin saldırılarıyla tekrar şiddetlenen çatışmalar devam ediyor. Halep'i kontrol eden HTŞ ile Suriye Ordusu arasındaki çatışmalar Hama'da kilitlendi.

Suriye'nin Hama ilinde, kent merkezine 6 kilometre uzaklıkta Esad yönetimindeki Suriye Ordusu ile HTŞ bağlantılı cihatçı çeteler arasındaki çatışma iki gündür devam ediyor.

AA'nın aktardığına göre cihatçı gruplar, kentin çeperindeki 18 yerleşimde daha hakimiyet sağladı.Buna göre cihatçılar, Hama'nın kuzeyindeki Zor El Mahruka, Zor El Heysa, ⁠Zor Ebu Zeyid, ⁠Zor El Meselih, Zor Ec-Cedid, Hattap, El-Rehcen, Kuzey Serha, ⁠⁠Güney Serha, ⁠Mericib El-Cemelen, ⁠⁠Şıheytir, El-Hasnevi, El-Şekusiye, Ebu Leffe, Musteriha, Beyyud, Servet ve Maarşahrura yerleşim yerleri ile Nasiriye Tepesi'nin kontrolünü ele geçirdi.

SURİYE ORDUSU KARŞI SALDIRIYA HAZIRLANIYOR

Suriye Resmi Haber Ajansı, Suriye ordusunun Hama'da karşı saldırıya hazırlandığını duyurdu. Bunun için Hama kırsalında savunma hatlarının güçlendirildiği belirtildi. Suriye Ordusu, Halep'ten de 'karşı saldırıya hazırlanmak için' çekildiğini duyurmuştu.

YPG İLE SURİYE ORDUSU ARASINDA ÇATIŞMA

Ana omurgasını YPG'nin oluşturduğu ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ise Deyrizor ilinin Fırat'ın doğusunda kalan topraklarındaki 7 köyden Suriye Ordusu ve İran destekli mili güçleri çıkarmak için saldırı başlattı.
Dünden beri yaşanan çatışmalarda Rudaw'ın aktardığına göre Amerikan ordusu, Suriye-Irak sinirindaki İran yanlısı milislere hava ve füze saldırısı düzenledi.

ABD, İRAN DESTEKLİ MİLİSLERİ VURDU
Amerikan Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Suriye'nin doğusundaki Deyrezor vilayetinin Irak sınırındaki Elbukemal bölgesinde yer alan İran destekli milislere yönelik hava ve füze saldırıları düzenlediğini aıkladı. ABD'nin İran destekli milislere ait bir konvoyu vurduğu da belirtildi.

İSRAİL DE DEVREDE

İsrail de Suriye'de Hizbullah bağlantılı hedeflere saldırı düzenledi. İsrail, başkent Şam'a düzenlediği saldırıda "Hizbullah'ın Suriye ordusuyla irtibatını sağlayan" Selman Nemer Cema isimli komutanın öldüğünü ileri sürdü. İsrail'in iddialarına ilişkin henüz Hizbullah'tan bir açıklama yapılmadı.

İRAN: ASKER GÖNDEREBİLİRİZ

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Tahran'ın Şam'ın talebi halinde Suriye'ye asker göndermeyi düşüneceğini söyledi. Arakçi, Suriye krizini görüşmek üzere Rusya'yı da ziyaret etmeyi planladığı da belirtti ancak ziyaret için kesin bir tarih belirtmedi.

DİPLOMATİK TEMASLAR HIZLANDI

Suriye'de çatışmalar sürerken diplomasi trafiği de hızlandı. Katar Başbakan Danışmanı ve Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, yaptığı açıklamada Suriye krizine dair kapsamlı bir siyasi çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Suriye'deki durumun endişeyle takip edildiğini belirten Ensari, BM Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararı doğrultusunda tarafları diyalog ve anlayışa davet etti. Ayrıca, sivillerin korunması gerektiğini vurgulayan Ensari, tüm tarafları gerilimi azaltmaya ve insani yardımların ulaştırılmasını sağlamaya çağırdı.

BM, SURİYE'DE KALACAK

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinatörü Adam Abdelmoula ve BM'nin Suriye Krizi için Bölgesel İnsani Yardım Koordinatörü,ortaklarıyla insani yardımları sürdürmek için Suriye'de kalmaya devam edeceklerini bildirdi.

Dün kritik bir görüşme de AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapıldı. Görüşmede Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'nin toprak bütünlüğünü desteklediğini ve kalıcı çözüm için çabaladığını öne sürerken Esad'ın da siyasi çözümden yana tavır alması gerektiğini söylediği aktarıldı.

 

  • BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

'AİLE YILI' AFİŞİNE TEPKİ! KIZ ÇOCUĞA BAŞÖRTÜ, ERKEK ÇOCUĞA TAKKE TAKTILAR

AKP'Lİ BELEDİYEDE SKANDAL DARP İDDİASI! BELEDİYE BAŞKANI VE YARDIMCILARINI SUÇLADI

İMAMOĞLU’NUN DANIŞMANI ERTAN YILDIZ'IN ‘ETKİN PİŞMANLIK’ İFADESİ YETERLİ GÖRÜLMEDİ

ESKİ PERTEK BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

GAZİANTEP'TE MİNGUZZİ VAKASI! 16 YAŞINDAKİ ÇOCUK VE ARKADAŞINI BIÇAKLADILAR

AKP'NİN YASA TEKLİFİNDE CUMHURBAŞKANINA ASKER İHRAÇ ETME YETKİSİ!

İSRAİL, GAZZE'DEKİ İŞGALİ KALICI HALE GETİRECEK SALDIRILARIN BAŞLADIĞINI AÇIKLADI

MEHMET ŞİMŞEK DUYURDU: VERGİ DENETİM SÜRECİNDE YENİ DÖNEM

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 'NUREDDİN YILDIZ' PROTESTOSU NEDENİYLE TUTUKLANAN 1 ÖĞRENCİ SERBEST BIRAKILDI

BEYKOZ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA İDDİANAME HAZIRLANDI…

TUTUKLANAN GAZETECİ FURKAN KARABAY'IN X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

BERKİN ELVAN'IN KATİLİ POLİS FATİH DALGALI'NIN ALDIĞI 16 YILLIK HAPİS CEZASI ONANDI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN İZMİR MİTİNGİ İÇİN ÇAĞRI…

BAKIRHAN'DAN LOZAN AÇIKLAMASI…

İMAMOĞLU'NUN TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI

CHP LİDERİ ÖZEL'DEN CANLI YAYINDA BAHÇELİ'Yİ KIZDIRACAK SÖZLER!

'İMAMOĞLU'NUN DİPLOMASININ İPTALİ HUKUKSUZ' DEDİ, KARDEŞİ GÖREVDEN ALINDI

DEVA PARTİSİ’NDEN İSTİFA ETMİŞTİ: SEDA KAYA ÖSEN CHP’YE KATILIYOR

BOŞANMA AŞAMASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

HATAY İLE İDLİB VE LAZKİYE KARDEŞ ŞEHİR OLDU

SAYIŞTAY, MEMURLARA VERİLEN GİYİM YARDIMI ÖDEMELERİNİ “KAMU ZARARI” SAYDI

ÖZEL: TERÖRSÜZ TÜRKİYE'Yİ KİM SAVUNUYORSA BİR FAZLASINI BİZ SAVUNUYORUZ…

ERDOĞAN: TÜRK'Ü KÜRT'TEN AYIRIRSAN, ARAP'TAN AYIRIRSAN YALNIZ KALIR

RUSYA-UKRAYNA HEYETLERİ TÜRKİYE'DE: ZELENSKİ-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

GAZETECİ FURKAN KARABAY TUTUKLANDI

RUS HEYETİ İSTANBUL’DA: MÜZAKERELER BAŞLIYOR, TRUMP VE PUTİN KATILMAYACAK

DR. AYŞE UĞURLUYA “MEMURİYETTEN ÇIKARMA” CEZASI VERİLDİ

GAZETECİ FURKAN KARABAY GÖZALTINA ALINDI

ESİLA AYIK VE İKİ ÖĞRENCİ HAKKINDA TAHLİYE KARARI

ESKİ URUGUAY DEVLET BAŞKANI JOSE MUJİCA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Yükleniyor


AKP'Lİ BELEDİYEDE SKANDAL DARP İDDİASI! BELEDİYE BAŞKANI VE YARDIMCILARINI SUÇLADI

İMAMOĞLU’NUN DANIŞMANI ERTAN YILDIZ'IN ‘ETKİN PİŞMANLIK’ İFADESİ YETERLİ GÖRÜLMEDİ

ESKİ PERTEK BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

GAZİANTEP'TE MİNGUZZİ VAKASI! 16 YAŞINDAKİ ÇOCUK VE ARKADAŞINI BIÇAKLADILAR

AKP'NİN YASA TEKLİFİNDE CUMHURBAŞKANINA ASKER İHRAÇ ETME YETKİSİ!

İSRAİL, GAZZE'DEKİ İŞGALİ KALICI HALE GETİRECEK SALDIRILARIN BAŞLADIĞINI AÇIKLADI

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 'NUREDDİN YILDIZ' PROTESTOSU NEDENİYLE TUTUKLANAN 1 ÖĞRENCİ SERBEST BIRAKILDI

  • Cumartesi 35.9 ° / 16.8 ° false
  • Pazar 31.7 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 26.8 ° / 13.9 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
9.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
10.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
11.Kayserispor 33 11 11 11 -8 44
12.Antalyaspor 33 12 14 7 -22 43
13.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
17.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
18.Hatayspor 33 4 21 8 -31 20
19.Adana Demirspor 33 2 27 4 -54