HALK TV'DE RASİM OZAN KÜTAHYALI İSTİFASI: 'KAYDA GEÇSİN' EKİBİ KANALDAN AYRILDI

Halk TV'nin Rasim Ozan Kütahyalı'yı ağırlaması üzerine Gazeteciler Şule Aydın, Murat Ağırel, Timur Soykan ve Barış Pehlivan'dan oluşan Kayda Geçsin ekibi istifa etti.

GÜNDEM 11.03.2025 21:03:00 0
HALK TV

YouTube kanalında Rasim Ozan Kütahyalı’yı ağırlayan Halk TV’ye, kanalda çalışan gazetecilerden tepkiler gelmeye devam ediyor.Gazeteci Serpil Yılmaz'ın ardından Gazeteciler Şule Aydın, Murat Ağırel, Timur Soykan ve Barış Pehlivan da kanaldan ayrıldı.

Şule Aydın, sosyal medya hesabından yazdığı mesajda, şu ifadeleri kullandı:

"Herkese merhaba… Kayda Geçsin ekibi olarak bugün itibarıyla Halk TV ile yollarımız ayrıldı. İktidar baskısıyla medyanın karartıldığı, basın özgürlüğünün katledildiği bir dönemde Halk TV’de özgürce yayınlar yaptık ve bu konuda desteklendik. Bizim için her zaman değerli olan Halk TV ailesine ve izleyicisine çok teşekkür ederiz."

"SÖZ HAKKINI REDDETMENİN HALK TV KÜLTÜRÜNDE YERİ YOK"

Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu da X hesabındaki paylaşımla program ekibini eleştirerek, “Dün akşam, YouTube kanalımızda yayımlanan bir röportaj nedeniyle sosyal medyada bir grup Halk TV programcısı tarafından bana ve kanala yönelik bir kampanya başlatıldı. Kampanyanın gerekçesine özne olan Rasim Ozan Kütahyalı’nın ne benimle, ne de kanalın yayın çizgisiyle uzaktan yakından ilişkisi vardır. Bu tamamen bir yol kazasıdır” dedi.

Mahiroğlu açıklamasına şöyle devam etti:

"Televizyon kanalı ve internet sitesinden farklı bir yönetime sahip olan Youtube platformumuz için o röportajın yapıldığından bilgim yoktu. Olsaydı onay vermezdim. Bir iş insanı olarak her şeyimi riske atarak bu işe girdiğimde, amacım onlarca gazeteciye sözünü söyleyebileceği demokratik bir platform sağlamaktı. Kanalda program yapan arkadaşlarımızın, kanalı ve patronunu rahatlıkla eleştirmesi, eleştirel gazetecilik kültürünü oturttuğumu gösteriyor, bundan dolayı mutluyum. Fakat söz hakkının kutsallığına olan inancım konusunda hayal kırıklığı yaşıyorum. Sürecin nasıl geliştiğini, o röportajın nasıl yayınladığını izleyicilerimize anlatmak için Kayda Geçsin ekibinden söz hakkı talep ettiğimde, bu talebim reddedildi. Cevap hakkımı kullanmakta ısrar edince, program yapmamayı tercih ettiklerini ilettiler. Oysa cevap hakkı kutsaldır ve hiçbir demokrat bunu reddetmez. Söz hakkını reddetmenin ne vicdanlarda, ne Halk TV kültüründe yeri vardır. Bu tutumu söz hakkının kutsallığına inanan tüm demokratlar, paydaşlar ve izleyicilerimizin vicdanına bırakıyorum."

HALK TV PROGRAMCILARI TEPKİ GÖSTERMİŞTİHalk TV YouTube kanalında Rasim Ozan Kütahyalı ile söyleşi yapılması Halk TV programcıları tarafından tepkiyle karşılanmıştı.
Halk TV’de salı günleri Kayda Geçsin programına çıkan gazeteciler Timur Soykan, Murat Ağırel ve Barış Pehlivan, Kütahyalı’nın röportajını eleştirdi.
Barış Pehlivan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kütahyalı, Türkiye’deki bugünkü çürümüşlüğün medyadaki ayaklarından biridir. Politik davaların bir ayağı, rıza gösterimi için medyadır. Kütahyalı 2007 sonrası Türkiye’deki kumpasların gönüllü ve bilinçli ve organize destekçilerinden biridir. Eğer o gazeteciyse lütfen bana gazeteci demeyin" ifadelerini kullandı.

Murat Ağırel ise şunları söyledi: "Haftada bir #KaydaGeçsin programına çıktığım Halk TV’nin YouTube kanalında, geçmişte FETÖ terör örgütüne methiyeler düzen, kumpas davalarının savunuculuğunu yapan ve bugün hâlâ sözde terör örgütü ile yürütülen sürece karşı çıkanlara adeta kılıç sallayan bir ismin muteber biriymiş gibi açıklamalarına yer verilmesini kabul edemem. Yıllarca emek verdiğimiz bir platformda bu durumu görmek, ilkelerime ve gazetecilik anlayışıma ters düşmektedir."

Timur Soykan ise şunları kaydetti: "Rasim Ozan Kütahyalı’nın Halk TV YouTube kanalında röportajının yayınlanmasını doğru bulmuyorum. FETÖ’cülerin ve Saray rejiminin tetikçiliğini yapan bu şahsın demokrasi mücadelesinin bedellerini ödemiş Halk TV logosunun altında görünmesi beni üzdü."

 

  • BIST 100

    16116,66%-0,31
  • DOLAR

    44,08% 0,04
  • EURO

    51,12% -0,16
  • GRAM ALTIN

    7346,36% -0,11
  • Ç. ALTIN

    11826,62% -0,32

SAVAŞ DOĞALGAZI VURDU: NİSAN AYINDA ZAM KAPIDA!

ABD-İSRAİL GERİLİMİ SÜRERKEN HAMANEY’E SALDIRI GİRİŞİMİ

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI DA LİSTEDE: DÖŞEMEALTI’NDA OPERASYON

JANDARMA MÜDAHALESİ, TARTIŞMALI KİMLİK KONTROLÜ: İBB DAVASINDA GERİLİM TAVAN YAPTI!

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DE SABAH OPERASYONU: GÖZALTI KARARLARI VAR

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE TARİHİ GECE: GALATASARAY LIVERPOOL’U YENDİ

TAHRAN’IN ÜZERİNE "ÖLÜM" YAĞIYOR: PETROL RAFİNERİLERİ VURULDU, ŞEHRE ASİT İNDİ!

EĞİTİM SİSTEMİ YİNE DEĞİŞEBİLİR:MEB YENİ MODEL ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

TBMM’DE İRAN GÜNDEMİ: FİDAN VE GÜLER VEKİLLERİ BİLGİLENDİRİYOR

ŞOK VE A101'DEN SONRA BİM DE TESLİM OLDU: "ASILSIZ HABERLERDEN ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ!"

SİLİVRİ’DE SİYASET VE YARGI GERİLİMİ: İMAMOĞLU KONUŞTU, ERDOĞDU SAVUNMA YAPTI

HASAN TAHSİN GÖKCAN’IN YERİNE İRFAN FİDAN: AYM’DE YENİ DÖNEM!

MANAVGAT’TA OPERASYON DALGASI: ESKİ BELEDİYE DÖNEMİNE YENİ GÖZALTILAR

İBB DAVASINDA GERGİN İKİNCİ GÜN: İMAMOĞLU’NDAN İDDİA MAKAMINA SERT SÖZLER ...

BAHÇELİ’DEN İBB DAVASI İÇİN YENİ ÇIKIŞ: “ADALET HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE OLSUN”

AKARYAKITTA ZAM KISIR DÖNGÜSÜ: GECE GELEN ZAM BİTMEDEN YENİSİ KAPIDA!

HAMANEY SONRASI İRAN: YENİ LİDER MÜCTEBA HAMANEY

ŞİMŞEK'TEN PETROL AÇIKLAMASI: "BU ŞOKLAR KALICI DEĞİL, TEDBİRİMİZİ ALIYORUZ!"

DENİZLİ’DE KORKUTAN SARSINTI: 5.1 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM EGE’Yİ AYAĞA KALDIRDI!

AKARYAKITTA YENİ ZAM KAPIDA: MOTORİN 2 LİRADAN FAZLA ARTACAK

NEW YORK BELEDİYE BAŞKANI’NA SUİKAST GİRİŞİMİ: TÜRKİYE ASYALISI ŞÜPHELİ YAKALANDI!

TARİHİ DAVA BAŞLIYOR: İBB YARGILAMASINA OHAL GÖLGESİ

VALİ MASATLI: “HATAY’IN YENİDEN AYAĞA KALKIŞINDA KADINLARIN BÜYÜK PAYI VAR”

BÜYÜK YIKIM: HATAYSPOR’UN 2. LİG’E DÜŞMESİ KESİNLEŞTİ

EĞİTİMDE 2002 ÖNCESİNE AĞIR İTHAM: BAKAN TEKİN'DEN "TUVALETSİZ OKUL" İDDİASI!

İÇİŞLERİ BAKANI CAMİDE KURAN OKUDU, İMAM CEP TELEFONUYLA KAYDETTİ

9. GÜNÜNDE SAVAŞ KONTROLDEN ÇIKIYOR: FÜZE VE İHA YAĞMURU

HATAYLI TIR ŞOFÖRÜ İRAN’DA FÜZE SALDIRISINDA AĞIR YARALANDI: AİLE TÜRKİYE’YE GETİRİLMESİNİ İSTİYOR

SİLİVRİ’DE İBB DAVASI ALARMI! Cezaevi Çevresinde Eylemler Yasaklandı

HAMANEY SONRASI KRİZ DERİNLEŞİYOR! HALEF MÜCTEBA SALDIRIYA UĞRADI İDDİASI

Yükleniyor

loading

SAVAŞ DOĞALGAZI VURDU: NİSAN AYINDA ZAM KAPIDA!

ABD-İSRAİL GERİLİMİ SÜRERKEN HAMANEY’E SALDIRI GİRİŞİMİ

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI DA LİSTEDE: DÖŞEMEALTI’NDA OPERASYON

JANDARMA MÜDAHALESİ, TARTIŞMALI KİMLİK KONTROLÜ: İBB DAVASINDA GERİLİM TAVAN YAPTI!

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DE SABAH OPERASYONU: GÖZALTI KARARLARI VAR

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE TARİHİ GECE: GALATASARAY LIVERPOOL’U YENDİ

TAHRAN’IN ÜZERİNE "ÖLÜM" YAĞIYOR: PETROL RAFİNERİLERİ VURULDU, ŞEHRE ASİT İNDİ!

  • Çarşamba 17.3 ° / 4.1 ° false
  • Perşembe 13.4 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 12 ° / 5.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14