Antakya Meyve ve Sebze Hali’nin yetersizliğini “hal’imiz hal değildi” esprisiyle anlatan Hatay BŞB Başkanı Lütfü Savaş, hizmet yatırımlarında Ankara’dan izin almakta zorlandıklarını kaydederken, “6 ay sonra millete faydası olanlar
Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılması planlanan Antakya Sebze ve Meyve Hali’nin temeli geçtiğimiz hafta sonunda görkemli şekilde atılırken, burada bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya’nın halen mevcut kullanımdaki sebze ve meyve halinin yetersiz olduğunu, esprili bir dille, “Hal’imiz hal değildi” diyerek anlatırken, iktidara da anlamlı bir gönderme yaptı.
Başkan Savaş, şöyle dedi:
“Mevcut Hal’de, 10 buçuk dönüm içerisine sıkışmıştık. İlk günden beri yerini değiştirmek ve potansiyelini arttırmak istedik. Ankara, hallerin sorumluluğunu üzerine alacağını ve artık bu alanları Bakanlığın işleteceğini tarafımıza bildirdi. Bu yüzden biz bu alanı, Büyükşehir olduktan hemen sonra aldık ve bekledik. Hal esnafımızla toplantılar yaptık. Sonra iktidar, hallerin sorumluluğunu ilçelere vereceklerini söyledi. Biz de şehrimizin yeni bir hale çok ihtiyacı olduğunu söyledik ve bize ‘siz yapabilirsiniz’ dediler. Bir sene içerisinde bu tesisimizi bitirmeyi planlıyoruz.
6 ay sonra millete faydası olanlar ve ülkenin geleceğini düşünenler iktidara gelecek. Biz de bundan sonra izinlerimizi onlardan alacağız.”
50 YILLIK PROJE
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Hasan Ziya Hamidioğulları da törende yaptığı konuşmada, projenin detaylarını şu sözlerle anlattı:
“Projemiz; Antakya, Belen ve Kırıkhan ilçelerinin tam ortasında yer alıyor. Rüzgâr enerji santrali ile birlikte, 200 dönüm alan üzerine yapıldı. Biz bu projeyi tasarlarken, şu anki kent trafiğine herhangi bir yoğunluk katmayacak şekilde yaptık. Aynı zamanda Ankara, İstanbul, Mersin gibi büyükşehirlerin sebze hallerini inceledik. Şehrimiz için en iyi koşulları sağlayacak, 50 yıllık bir proje hazırlandı. Sebze ve meyve hallerinin sorunu olan soğuk hava depolarını da projemizle çözümledik. 4
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55