GÜZELMANSUR: AKP HEM SÖZLERİNİ TUTMADI HEM DE YARDIMLARI KESMEYE BAŞLADI

GÜZELMANSUR: AKP HEM SÖZLERİNİ TUTMADI HEM DE YARDIMLARI KESMEYE BAŞLADI

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, depremzedeye verdiği sözleri tutmayan iktidar partisinin şimdi de yapılan yardımları bir bir kesmesine tepki göstererek şunları söyledi:

“Ey Hataylı hemşehrilerim, yirmi üç yıldır Hatay'a üvey evlat muamelesi yapan, bir buçuk yıldır da HATAY'I SAHİPSİZ BIRAKAN İKTİDARIN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖRÜN. İktidar söz verdi ‘Bir yılda deprem konutlarını yapacağım.’ dedi ancak yüzde 4'ünü teslim etti. İktidar söz verdi ‘Depremde malı zarar gören esnafa ödeme yapacağım.’ dedi, yapmadı. İktidar söz verdi ‘Aracı pert olanlara ödeme yapacağım.’ dedi, yapmadı.

Yetmedi, şimdi de depremzedenin gıda yardımını kesti, kiracılara kira yardımını kesti, temiz su yardımını kesti. Esnafın, konteyner kentlerin elektrik yardımını kesti, Esen Kart'ı iptal etti. Buradan AKP'ye soruyorum: Sözlerinizi tutmayacaksınız iktidara niye talip oldunuz? Her yerde israf edip depremzede yardımlarından mı tasarruf yapacaksınız? Hatay halkını insanca yaşamdan uzaklaştırmaya ant mı içtiniz? Aklınızı, vicdanınızı ranta ve saltanata kiraya mı verdiniz?”