GÜRLEK SESSİZLİĞİNİN NEDENİ BELLİ OLDU: ERDOĞAN’DAN TALİMAT
Adalet Bakanı Akın Gürlek’in, CHP lideri Özgür Özel’in iddiaları karşısındaki sessizliğinin nedeni ortaya çıktı. Gürlek’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan polemiklere girmemesi yönünde talimat aldığı öne sürüldü.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in gündeme taşıdığı mal varlığı ve “tapu” iddiaları siyasetin ana başlıklarından biri olmaya devam ederken, Akın Gürlek’in uzun süredir devam eden sessizliğine ilişkin dikkat çeken bir açıklama gündeme geldi.
AKP’li Şamil Tayyar, katıldığı televizyon programında Gürlek ile yaptığı görüşmeyi aktararak, Bakan’ın neden kamuoyuna yanıt vermediğini açıkladı.
Tayyar’ın aktardığına göre Gürlek, sessizliğinin gerekçesini doğrudan Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği bir talimata bağladı. Gürlek’in, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bana bir talimatı var. ‘İşine odaklan, polemiğe girme, Özgür Özel’i fazla ciddiye alma’ dedi” ifadelerini kullandığı öne sürüldü.
Söz konusu açıklama, siyasi kulislerde yeni bir tartışmanın fitilini ateşlerken, kamuoyunda da geniş yankı buldu.
Öte yandan, MHP’ye yakınlığıyla bilinen Türkgün gazetesinin başyazarı ve Devlet Bahçeli’nin danışmanı Yıldıray Çiçek de daha önce kaleme aldığı yazıda Gürlek’e çağrı yaparak, iddialara ilişkin kapsamlı bir açıklama yapılması gerektiğini ifade etmişti.
Gürlek’in açıklamalarında, kendi yargı geçmişine de vurgu yaptığı belirtildi. “Ben hakimlikten gelen biriyim. Ancak şu anda siyasi bir görev icra ediyorum” ifadelerini kullandığı aktarılan Gürlek’in, isterse sert bir siyasi polemiğe girebileceğini ancak tercihinin bu yönde olmadığı yönünde değerlendirmede bulunduğu kaydedildi.
Süreç yalnızca siyasi polemikle sınırlı kalmadı. Akın Gürlek’in, Özgür Özel hakkında 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtığı da açıklandı. Ayrıca daha önce açılan 150 bin liralık bir davanın sonuçlandığı ve bu tutarın AFAD’a bağışlandığı ifade edildi.
Mal varlığı tartışmaları kapsamında Gürlek’in dört taşınmazı bulunduğunu belirttiği ve bu taşınmazların toplam değerinin 40 milyon lirayı aşmadığını savunduğu aktarıldı. Söz konusu taşınmazların küçük metrekareli konutlardan oluştuğu ifade edildi.
Öte yandan, Özgür Özel tarafından gündeme getirilen iddialar kapsamında bazı belgelerin kamuoyuyla paylaşıldığı, tartışmanın farklı başlıklarla büyümeye devam ettiği görülüyor.
Yaşanan gelişmeler, siyaset sahnesinde yeni bir polemik alanı oluştururken, sürecin hem hukuki hem de siyasi boyutlarıyla önümüzdeki günlerde de gündemde kalması bekleniyor.
-
BIST 100
15923,58%-1,25
-
DOLAR
44,37% 0,06
-
EURO
51,36% 0,10
-
GRAM ALTIN
6344,74% -1,22
-
Ç. ALTIN
10600,10% -3,21
İlgili Haberler
OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”
KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR
TÜRKİYE’NİN MALİ KARNESİ MASADA: ŞİMŞEK’TEN RİSK AÇIKLAMASI
AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR
İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI
KALBİMİZ SANTRADA: TÜRKİYE-ROMANYA MAÇINDA İLK 11’LER BELLİ OLDU
CHP’DEN SAVAŞ EKONOMİSİNE KARŞI PAKET: DESTEKLER VE VERGİ DÜZENLEMELERİ
İBB DAVASI’NDA 10’UNCU CELSE: GÖZLER MEHMET MURAT ÇALIK’IN SAVUNMASINDA
“UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ŞOK DALGA: ÜNLÜ İSİMLER İÇİN GÖZALTI KARARI”
İSRAİL MECLİSİ’NDEN TEPKİ ÇEKEN KARAR: FİLİSTİNLİ MAHKUMLARA İDAM TASARISINA ONAY
ÖZÇELİK-İŞ İLE MMK ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANDI
GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI
MAGAZİN DÜNYASINDA ŞOK! EROL KÖSE’NİN 16. KATTAN GELEN TRAJİK VEDASI
OYAK Çimento’ya Küresel Sürdürülebilirlik Onayı
ŞARJ ÜCRETLERİNDE YENİ DÖNEM: EK ÜCRETLER KALDIRILDI, SİSTEM DEĞİŞTİ
İBB DAVASINDA GAZETECİLERDEN ANLAMLI PROTESTO! "İSMAİL ARI VE ALİCAN ULUDAĞ'A ÖZGÜRLÜK"
İBB DAVASI'NDA SEKİZİNCİ CELSE: MURAT ÇALIK VE RESUL EMRAH ŞAHAN SAVUNMALARINI YAPACAK
ABD BASINI ACIMADI: İSRAİL'İN İRAN AYAKLANMASI PLANI ÇÖKTÜ, TRUMP DA BU YANILGIYA KATILDI
Yükleniyor
OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”
GÜRLEK SESSİZLİĞİNİN NEDENİ BELLİ OLDU: ERDOĞAN’DAN TALİMAT
KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR
AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR
İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI
CHP’DEN SAVAŞ EKONOMİSİNE KARŞI PAKET: DESTEKLER VE VERGİ DÜZENLEMELERİ
YÜKSEK CEZALAR GÜNDEMDE: TRAFİK YASASINDA DEĞİŞİKLİK SİNYALİ
- Perşembe 13.2 ° / 6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Cuma 17.1 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 18 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı




