ZAM PROTESTOSUNDA 'HÜKÜMET İSTİFA' SESLERİ

ZAM PROTESTOSUNDA

İzmir'de DİSK'e bağlı binlerce işçi ve memur, "Emeğimizi ve haklarımızı ezdirmeyeceğiz" sloganıyla art arda gelen zamları protesto etti.

'Zamma, zulme son' yazılı tabut taşıyan işçiler, 'Hükümet istifa' sloganı attı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 'Hayat pahalı, emek ucuz; bu böyle gitmez. Bu topraklarda zalimin zulmüne son vereceğiz” dedi. DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası Başkanı Remzi Çalışkan ise 'Emekçinin tenceresi artık kaynamaz oldu. İnsanca yaşamak ve geçinmek istiyoruz' diye konuştu.

İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce belediye işçisi ve memur, 'Hükümet istifa', 'AKP şaşırma, sabrımızı taşırma', 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek', 'Kadro hakkımız, vazgeçmiyoruz', 'Savaşa hayır, barış hemen şimdi' sloganları attı.

Alana farklı noktalardan sloganlar atarak yürüyen işçiler, 'Güvenceli çalışmak, insanca yaşamak için taşerona son', 'Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde emekli olunmaz', 'Geçinemiyoruz; vergide, gelirde adalet istiyoruz’ yazılı pankartlar açtı. İşçiler, miting alanına, üzerinde 'Zamma, zulme son' yazılı tabut getirirken mizansenli tepkide imam görünümlü bir kişi ile kefen giyen iki kişi de yer aldı.