Her türlü sosyal etkinliklerde yer alan Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü bir sosyal sorumluk projesine daha imza attı.
Sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin her zaman içinde olduklarını belirten Yükseliş Koleji Genel Müdürü Aykut Davut Öktem “Çevreye duyarlı sosyal sorumluluk projelerinin birine daha imza attık. 'Temiz çevre, temiz deniz' sloganıyla İskenderun’umuza ait sahilleri temizleme seferberliği başlattık. Bu projede başta öğrencilerimiz olmak üzere idarecilerimize, öğretmenlerimize ve bu tür sosyal sorumluluk projelerinde bizlerden desteğini esirgemeyen Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara’ya teşekkür ederim.” dedi.
Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü öğrencileri, Marmara Denizi’nde görülen müsilajın (deniz salyası) Akdeniz’de de benzerlerine rastlanmaması için sahilde atıkları temizledi. Öğretmen ve öğrenciler, 'Temiz çevre, temiz deniz' sloganıyla çevre bilinci oluşturmak için kolları sıvadı.
Karaağaç Mahallesi’nde bir araya gelen öğrenciler, yanlarında getirdikleri poşetlerle sahil ve kumsaldaki atıkları temizledi. Öğrenciler daha sonra bu atıkları çöp konteynerlerine taşıdı.Ellerindeki dövizlerle temiz çevre ve müsilaja dikkat çeken öğrenciler, gelecek nesillere temiz çevre bırakma mesajı verdi.
Öğrencilerden 7. sınıf öğrencisi Ece Açıkgöz, bu tür etkinliklerle amaçlarının vatandaşlara çevre dostu davranışlar kazandırmak olduğunu söyledi.Öğrencilerden Aybegüm Çalışır da 5 yıldır sahil temizliği etkinlikleri düzenlediklerini belirtti.
Bu sene de Marmara ve pandami nedeniyle çevrenin ne kadar önemli olduğunu daha çok hissettiklerini dile getiren Çalışır, bu kapsamda sahil temizliği yaptıklarını dile getirdi.Diğer öğrenciler Sude Aşkın ve İsa Yılmaz da vatandaşları çevreyi kirletmeme uyarısında bulundu.
İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara’nın da katıldığı temizleme çalışmalarında İskenderun ve Arsuz sahillerindeki atıklar temizlendi.Öğrencilere dernek olarak destek verdiklerini dile getiren Kara, bu bilinçle hareket edilmesinden mutluluk duyduklarını kaydetti.
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55