Tarih: 30.12.2020 21:31

VEKÂLET ÜCRETİ HABERLERİNE ERİŞİM ENGELİ

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul 5'inci Sulh Ceza Hâkimliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel'e, 'Cumhurbaşkanına hakaret' gerekçesiyle açılan davada, Özel'e 'dosyada vekâletnamesi olmadığı halde' 4 bin 80 TL vekâlet ücreti ödendiğine ilişkin haberlere erişim engeli getirdi. Özel'in şikâyeti üzerine kararı  alan mahkeme, haberlerin yayında olması halinde Özel'in 'zor duruma düşeceğini ve onun hakkında olumsuz algı oluşturacağını' belirtti.

CHP Mersin Milletvekili avukat Ali Mahir Başarır, Özel'in aldığı 4 bin 80 TL vekâlet ücretini, 'Cumhurbaşkanı avukatı Ahmet Özel, davada vekâletnamesi olmadığı halde kendisine verilecek olan 4 bin 80 TL’lik avukatlık ücretini ‘ben hak etmedim bu parayı, o nedenle almayacağım’ diyerek tüm kamuoyundan özür dilemek yerine kurnazlık yaparak karara bağlanmış davaya vekâletname sunmuştur.

Sırf 4 bin 80 TL’lik vekâletname ücretini almak için tüm halkımızı, adaleti kandırma yoluna gitmiştir. Bu bir sahteciliktir. Özrü kabahatinden büyüktür. Bu bir suçtur ve kapatılamaz' diyerek eleştirmişti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —