Tarih: 09.05.2020 22:16

VATANDAŞI OLDUĞUM İTALYAN KONSOLOSLUĞU…

Facebook Twitter Linked-in

Ülke TV ekranlarında  muhalifleri ve komşularını ölümle tehdit edip liste hazırladığını söyleyen Sevda Noyan’ın İtalyan vatandaşı olduğu ortaya çıktı.
Nayan’ız FETÖ ile iltisaklı olduğu iddia edilen kocası Engin Noyan için 17-25 Aralık sonrasında  İtalyan vatandaşlığı için yardım talebinde bulunduğu öğrenildi.


GEZİ SÜRECİNDE TWEET ATMIŞ:  “VATANDAŞI OLDUĞUM İTALYAN KONSOLOSLUĞU…”
Sevda Noyan’ın Gezi Direnişi döneminde sosyal medya üzerinden takipçilerine attığı tweeti Noyan’ın İtalyan vatandaşlığının da bulunduğunu ortaya çıkardı. Noyan o paylaşımında; “Biraz önce vatandaşı olduğum italyan konsolosluğundan mesaj geldi. İstiklal caddesi, Taksim ve Beşiktaş’a çıkmayın, yoğun provakasyon var!” mesajını paylaştığı görülüyor.

NE OLMUŞTU?
‘BİZİM AİLE 50 KİŞİ GÖTÜRÜR’

Sevda Noyan 15 Temmuz’da kimseyi öldüremedikleri için heveslerinin kursağında kaldığını ima ederek şunları söyledi:
“15 Temmuz kursağımızda kaldı, vallahi yapamadık istediklerimizi. Birazcık şeye denk geldik… Boş bulunduk. Yanlış anlaşılmasın doğru anlaşılsın. Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür. Maddi ve manevi olarak çok donanımlıyız. Biz liderimizin yanındayız… Ve asla yedirmeyiz bu ülkede… Onun için ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede var hâlâ 3-5 (komşu), benim listem hazır.”

YENİ AÇIKLAMA GELDİ: BEN ONLARI FETÖ'CÜLER İÇİN SÖYLEDİM
Noyan, söylediklerinin yanlış anlaşıldığını iddia ederken, şu ifadeleri kullandı:
'DARBE SÖYLEMLERİNE KARŞI YAPILAN BİR ŞEYDİ'
'İlk başta çok şey yapmadım, zaman zaman Twitter'da hepimiz şirazeyi kaçırabiliyoruz, ben de haddi aşan şeyler yazmış olabiliyoruz. Baktım ki iş çığırından çıkmaya başlayınca tekrardan izledim kendimi, sonradan baktım ki benim orada söylediklerim elbetteki o bölümü aldığınızda farklı anlaşılabilecek şeyler. Ben bütün bir konuşmada bir şeyden bahsediyorum. Ben 12 Eylül'ü yaşayıp üniversite okuyamadım. Sonra 28 Şubat'ı yaşadım. 15 Temmuz darbesi de hepimizde çok ciddi travma yarattı. Son günlerde yapılan darbe söylemlerine karşı yapılan bir şeydi. Bizi öyle yakalayamazlar, biz de bu sefer şey yaparız.'
Noyan, 'FETÖ'den bahsettiğini iddia etti konuşmasına ilişkin 'Darbeye karşı olan savunma hakkımızdan bahsediyorum' iddiasında bulundu.
Noyan şöyle devam etti:
'ORADA MANEVİYATTAN BAHSETTİM'
'Biz 50 kişiyi götürürüz derken biz onları asarız, keseriz anlamında değildi ifade. 15 Temmuz başarılı olsaydı biz listeleri gördük. Orada maneviyatta bahsettiğim biz bu anlamda kendimizi güçlü hissediyoruz. Ama silah konusunda olay kendimizi savunmaktan, götürmekten bahsediyorum. Siz kalkıp seçilmiş bu ülkenin başkanına silahla sizi götürürüz diye söyleyeceksiniz, biz susacağız, bugüne kadar hep böyle yapılmış. Onlar yapıyorsa bizim de elimiz armut toplamıyor modunda bir konuşmaydı bu. Bıçak varsa savaşırım elimdeki neyse.'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —