VATANDAŞ BEDAVAYA İSTEYİP ‘ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM EDER MİSİNİZ’ DİYORLAR”

Ekonomik kriz yurttaşların alım gücünü düşürdü. Asgari ücretteki artış zamlarla “kuşa” döndü. Geçim derdine düşen yurttaşlar pazarlara akşam gitmeye başladı. Nedeni ise satılmayan çürük ürünleri daha ucuza almak.

GÜNDEM 3.04.2022 12:17:56 0
VATANDAŞ BEDAVAYA İSTEYİP ‘ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM EDER MİSİNİZ’ DİYORLAR”

Artan maliyetlerle ateş pahasına dönen semt pazarları yurttaşların da cebini yakıyor. Pazarcılar ürünlerini satamamaktan, yurttaşlar ise alamamaktan şikâyetçi. Iskarta olarak bilinen çürük ve ezilmiş ürünler şimdilerde hiç olmadığı kadar rağbet görürken yurttaşlar artık yarı fiyatına satılan ıskarta ürünleri de alamaz hale geldi. 
‘UTANDIRAN GÖRÜNTÜ’
Cumhuriyet'ten Kader Çukay'ın haberine göre; pazarcılar, ezilen ve çürümeye yüz tutmuş ürünleri daha uygun fiyata sattıklarını, bazı yurttaşların ise o ürünleri pazarın toplanma saatinde tezgâh altından ücretsiz aldığını söylüyor. Son dönemlerde bu durumun artış gösterdiğini belirten pazar esnafı, “Çocuklarıyla beraber gelip tezgahın altındaki çürük ürünleri toplayanlar oluyor. Onları görünce insanlığımızdan utanıyoruz. Bu durumla her gün karşılaşıyoruz. Bedavaya isteyip ‘Allah rızası için yardım eder misiniz’ diyorlar” şeklinde konuştu.
‘AÇ UYUYORLAR’
“Devlet garibanın çaresine baksın” diyen başka bir pazar esnafı da “İnsanlar aç uyuyor. Pazarın ortasına sepet koyup çürük ve ezilmiş ürünleri koyuyoruz. Muzun kilosu 10 liraysa, ıskarta ürün 4-5 lira. Bizde ürünlerin elimizde kalmasını istemiyoruz. Hepimiz zarardayız. O çürümüş ürünleri bile alamayan insanlar var. Millet aç kalmaktan korkuyor. Maydanozun çeyreğini isteyen oluyor. Bu tür durumlarla karşılaşınca bedava veriyoruz. Bu kadar çok insanın ıskarta ürün istediğini 27 yıldır ilk kez görüyorum” ifadelerini kullandı.

Pazar kapanışında yerlere atılan meyve ve sebzeleri toplayan bir yurttaş, yüksek fiyatlardan dolayı zor durumda olduğunu söyledi. Yetkililere çözüm bulunması çağrısı yapan 58 yaşındaki ev kadını, “Çoğu gece aç uyuyorum. Yemek yapmak için sadece soğan alabiliyorum. Evde altı kişi yaşıyoruz. Oğlum çalışıyor. O da asgari ücret alıyor ama yetmiyor. Akşam pazara gelip yerdeki meyve, sebzeleri topluyorum. Belediyeden yardım bekliyorum” dedi. Mağdur durumda olduğunu ve kirada oturduklarını belirten başka bir kadın ise “Fiyatlar ateş pahası. Her güne zamla uyanıyoruz. Bu zamana kadar asla böyle bir durumla karşılaşmadım. Faturalar almış başını gidiyor. Yıkık bir duvarın dibinde oturuyorum. Eş dostun yardımlarıyla geçiniyoruz” dedi. 
HALK ATIKLA DOYUYOR
Zor durumdaki vatandaşlardan Ercan Par da aldığı asgari ücretin ailesine yetmediği için tezgâh altındaki ürünleri topladığını söyledi. Beş çocuğu olduğunu ve defalarca kez devlete yardım talebinde bulunduğunu belirten Par, “Aldığım asgari ücret gerekçe gösterilerek yardım talebim reddedildi. Çok zor durumdayız. Aldığım para yetmiyor. Çocuklarım okuyor. Hanedeki kişi sayısı belli olmasına rağmen hâlâ yardım gelmiyor. Biz de pazardan kalan atık ürünleri toplamak zorunda kalıyoruz. Kimseden bir yardım görmedik şimdiye kadar. Ameliyat olmam gerekiyor ancak sigorta karşılamadığı için olamıyorum” diye konuştu. 


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

ÖZEL, DANIŞTAY BAŞKANI ZEKİ YİĞİT'İ ZİYARET ETTİ

SARAÇHANE DAVASINDA ÖĞRENCİLER VE GAZETECİLER HÂKİM KARŞISINDA...

SENDİKALAR 1 MAYIS'TA KADIKÖY'DE!

ALİ KOÇ ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ OLAY OLDU: ANKARA’DA KONUŞULANLAR ORTAYA ÇIKTI

CHP’Lİ VEKİLDEN YILMAZ TUNÇ’U DÜŞÜNDÜRECEK CEM KÜÇÜK SORUSU!

KEMALPAŞA BELEDİYESİ’NE OPERASYON: CHP'Lİ ASLANOĞLU'NDAN GÖZALTILARA İLİŞKİN AÇIKLAMA

SIRRI SÜREYYA ÖNDER'İN SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDEN AÇIKLAMA

ALMANYA TÜRKİYE'YE EUROFİGHTER İHRACATINI DURDURDU: GEREKÇE İMAMOĞLU!

EYLEM YAPAN ÖĞRETMENLERE POLİSİN KULLANDIĞI SÖZLER TEPKİ TOPLADI

İMAMOĞLU İKTİDARIN KANAL İSTANBUL PLANINI İFŞA ETTİ!

RASİM OZAN KÜTAHYALI, ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ALİ KOÇ İLE GÖRÜŞTÜ

HBB ESKİ BAŞKANI SAVAŞ 21. KURULTAYI HAKKINDA DA DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

İMAMOĞLU "YARINDAN TEZİ YOK" DİYEREK AÇIKLADI!

DEVLET BAHÇELİ: CHP’YE KAYYUM HEM DOĞRU DEĞİL HEM DE MÜMKÜN DEĞİLDİR

İMAMOĞLU: YANLIŞIN BEDELİ 50 MİLYAR DOLAR OLDU

MERKEZ BANKASI FAİZİ YENİDEN YÜKSELTTİ

SELÇUK KOZAĞAÇLI YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

SIRRI SÜREYYA ÖNDER’İN SAĞLIĞIYLA İLGİLİ SON DURUM: TEDAVİYE İYİ YANIT VERİYOR

RASİM OZAN KÜTAHYALI HAKKINDA GÖZALTI KARARI

ERDOĞAN İMZALADI: BAZI FAKÜLTELERİN ADI DEĞİŞTİ, YENİ FAKÜLTELER KURULDU

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA YENİ DALGA: 12 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKİYE'NİN BÜTÜN DEMOKRATLARI OTOKRATA KARŞI MÜCADELE EDİYOR

ERZİN'DE KAYIP KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

HATAY'DA FECİ KAZA... BİR ÖLÜ BİR YARALI

AVUKAT SELÇUK KOZAĞAÇLI TAHLİYE EDİLDİ

TÜRKİYE BU 'YASAK AŞK'I KONUŞUYOR... TUTUKLANDILAR

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN 'SIRRI SÜREYYA ÖNDER' YORUMLARINA İSYAN ETTİ!

TARKAN'IN ANNESİ NEŞE TEVETOĞLU HAYATINI KAYBETTİ

AYM'NİN CAN ATALAY KARARI TBMM GENEL KURULU'NDA OKUTULDU

Yükleniyor


ÖZEL, DANIŞTAY BAŞKANI ZEKİ YİĞİT'İ ZİYARET ETTİ

SARAÇHANE DAVASINDA ÖĞRENCİLER VE GAZETECİLER HÂKİM KARŞISINDA...

SENDİKALAR 1 MAYIS'TA KADIKÖY'DE!

ALİ KOÇ ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ OLAY OLDU: ANKARA’DA KONUŞULANLAR ORTAYA ÇIKTI

CHP’Lİ VEKİLDEN YILMAZ TUNÇ’U DÜŞÜNDÜRECEK CEM KÜÇÜK SORUSU!

KEMALPAŞA BELEDİYESİ’NE OPERASYON: CHP'Lİ ASLANOĞLU'NDAN GÖZALTILARA İLİŞKİN AÇIKLAMA

SIRRI SÜREYYA ÖNDER'İN SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDEN AÇIKLAMA

  • Cumartesi 27.7 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 25.1 ° / 10.8 ° false
  • Pazartesi 24.7 ° / 9.3 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 24 1 5 44 77
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 29 13 7 9 12 48
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
8.Konyaspor 31 11 13 7 -5 40
9.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
10.Trabzonspor 29 10 10 9 11 39
11.Göztepe 29 10 10 9 9 39
12.Kasımpaşa 30 9 9 12 -4 39
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 31 9 15 7 -12 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Sivasspor 30 8 15 7 -10 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 30 4 19 7 -25 19
19.Adana Demirspor 29 2 23 4 -47