VATANDAŞ BAYRAM İKRAMİYESİNDEN MEMNUN DEĞİL

SSK emeklileri bugün ikramiyelerini almaya başladılar. Vatandaşlar, 3 yıl aradan sonra yapılan 100 lira zamdan memnun olmadıklarını belirttiler. Bir vatandaş tepkisini "128 milyar dolardan bizim payımıza 100 lira düştü" diyerek di

GÜNDEM 7.05.2021 00:21:29 0
VATANDAŞ BAYRAM İKRAMİYESİNDEN MEMNUN DEĞİL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Enflasyon 85 gibi oluyor, bunu inşallah 100’e tamamlayacak, inşallah 1100 olarak yapacağız' diyerek bu sene emeklilere verilecek olan bayram ikramiyesinin 1100 lira olacağını duyurmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise daha sonra, ikramiyelerin 6-7 Mayıs'ta yatacağını açıklamıştı. Buna göre bugün SSK emeklilerinin, yarın (7 Mayıs) ise Emekli Sandığı ile Bağ-Kur emeklilerinin bayram ikramiyesi hesaplarına yatırılacak. SSK emeklisi vatandaşlar bugün bankaların açılmasıyla birlikte ikramiyelerini almaya başladılar. 
Banka önünde ANKA Haber Ajansı'na konuşan vatandaşlar, yapılan 100 lira zamdan memnun olmadıklarını dile getirdiler. Vatandaşların tepkileri şöyle:
'100 LİRAYA BEŞ KİLO YAĞ ALINMAZ'
- Ortamdaki pahalılık belli. Bu 100 liraya beş kilo yağ alamazsınız. Ben bir emekli olarak hiç memnun değilim. Etin kilosu zaten 70-80 lira. Hiç değilse 250-300 liralık bir zam olması lazımdı. 3 yıldır zam yapılmıyor, bu emekliler mağdur durumda.
- Kimse babasını malını vermiyor, ama iktidarın işi hiç iyi değil. 100 lirayı şuradan geçen çocuğa veriyorsun, 100 lira ne yani. Niye enflasyon oranında yükselmiyor zamlar? En azından 300-400 lira zam yapılabilirdi. Aşağı yukarı 3-5 senedir bu ikramiyeyi alıyorum, hep aynı hep aynı olmaz ki. Marketlerde bu paraya yağ olur, buna benzer şeyler olur başka ne olur bu paraya?
'BİZ İYİCE MAHVOLDUK. BU 1100 LİRAYLA HİÇBİR ŞEY ALAMAZSIN'
- 10 milyon da verse değerli değil. Biz iyice mahvolduk. 870 lira kira veriyorum, 30 lira aidat veriyorum. Millet aç, ölüyor, çöplükten ekmek topluyor. Bu 1100 lirayla hiçbir şey alamazsın. 10 tane yağ alırsın sadece. Domatesin kilosu çıkmış 10 liraya, sivri biberin kilosu 14 lira. Yeşil fasulyenin kilosu 25 lira. Hiçbir şeyin yanına varılmıyor. 100 lirayı bozdur, iki adım git hemen bitiyor. Millet aç, ben memnun değilim hayatımdan. Devletimden de memnun değilim, hayatımdan da memnun değilim. Çok para vermiş. Kendi maaşına yüzde 36, yüzde 40 zam yaparken bize yüzde 5 veriyor. Allah'tan korksun, bir milletvekili beş yerden maaş alıyor. Bu Allah'tan reva mı, fakirin fukaranın hakkını niye yiyor, benim hakkımı niye yiyor? Benim vergimle onlara veriyor, benden niye kesiyor? Buradan alıyoruz; 25 lirasını, 10 lirasını kesiyor. Kanun, adalet diye hiçbir şey yoktur bu Türkiye'de. Cennet cehennem burada. Hali vakti iyi olan cennete yaşıyor, iyi olmayan cehennemde yaşıyor.
- İkramiyenin en az 1500 lira olması gerekirdi. AKP-MHP neyi reddetmiyor ki. Hükümet neyimizi kabul ediyor ki, CHP'nin hangi verdiğini önergeyi kabul etti? Kendilerine gelince var; emeklilere, millete gelince hiç. 100 lirayla hiçbir şey yapamayacağım. Ehliyetimi kaybettim, 270 lira ehliyet parası yatıracağım. 100 lirayı çocuğuma veriyorum o bile küçümsüyor.


'128 MİLYAR DOLARDAN BİZE 100 LİRA DÜŞTÜ'
- 128 milyar dolardan bize 100 lira düştü. Komik bir durum, milletle dalga geçmektir bu. Bayram geliyor, iki tane torunum var, harçlık şöyle dursun onlara birer tane tişört alabilir miyim bu zamla bilmiyorum. Ekonomistler televizyonlarda konuşuyor, öyle bir enflasyon yok 85 liralık enflasyonu Erdoğan nereden buldu diye söylüyorlar. Ama Reis'in mesleği ekonomist olduğu için heralde en doğrusunu o biliyor. Markete gidiyorum 8-10 liradan aşağı domates yok. Mersin'de gördük, üreticiler mallarını sokağa döküyor. Vatandaş da burada 8-10 liraya alabiliyorsa alıyor. Akşamları marketlerin artıklarını seçiyorlar. Onlar sırça köşklerde yaşıyorlar, vatandaşın halinden hiç haberleri yok.
'EŞİM KANSER HASTASI. ONA MEYVE ALABİLMEK İÇİN TORUNUMDAN 15 LİRA BORÇ ALDIM'
- Bu 100 lira zam benim ne işime yarayacak? Benim eşim kanser hastası. Dün 20 liralık incir aldım, incirin kilosu 60 lira. 'Karadut yemesi gerekiyor' dediler, bir paket duta 18 lira verdim. 11 tane kayısı aldım, 12 lira. 15 tane çilek aldım, 13 lira. 2 tane ithal muz aldım 8 lira. İnanır mısın torunum yanımda olduğu için ondan 15 lira borç aldım. Halk işte böyle yaşıyor, bizi düşünen yok. Yeter artık, biraz da halkı düşünsünler. 
- İkramiyeden memnun değiliz. İki gündür bakkala yazdırıyoruz. Paranın 100-200 lirasını götürüp oraya yatıracağım, kalanı da kredilere kesilecek. Oğlum evde boş, kredilerimiz var. Yetişemeyince kredi çekiyoruz. 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10608,26%0,54
  • DOLAR

    41,97% 0,02
  • EURO

    48,82% 0,15
  • GRAM ALTIN

    5584,56% 0,98
  • Ç. ALTIN

    9459,78% 1,28

AKP'Lİ ÇERÇİOĞLU EMEKÇİ KADINLARIN SÖZLEŞMESİNİ İPTAL ETTİ!

AKP VE MHP, ‘ÇOCUK AÇLIĞI ARAŞTIRILSIN’ ÖNERGESİNİ REDDETTİ

KAYYUM SÜRECİNİN ARDINDAN ÖZGÜR ÇELİK İKİNCİ KEZ MAZBATASINI ALIYOR

İZMİR FOÇA’YI SEL VURDU! AFAD: BİR VATANDAŞ KAYIP

CHP’NİN İTİRAZI REDDEDİLDİ, BAYRAMPAŞA’DA BAŞKANVEKİLİ SEÇİMİ YENİLENİYOR

YENİ ŞAFAK HEM ALİ YERLİKAYA’YI HEM DANIŞMANINI HEDEF ALDI…

LÜTFÜ SAVAŞ’TAN ÖZGÜR ÖZEL HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

ÖZGÜR ÖZEL’DEN DİKKAT ÇEKEN ÖZ ELEŞTİRİ: “HİÇ YETERLİ DEĞİL”

TCMB’DEN SÜRPRİZ YOK: FAİZ %39,5’E DÜŞTÜ

ÖNTÜRK SEL BÖLGESİNDE:TÜM EKİPLERİMİZ SAHADA …

İSKENDERUN EKONOMİSİNE DEV KATKI: ATAKAŞ PORT LHM 550’Yİ DEVREYE ALDI

CHP HATAY İL BAŞKANI HAKAN TİRYAKİ YENİDEN SEÇİLDİ

LÜTFÜ SAVAŞ’TAN BİTMEYEN HESAP: CHP’Yİ MAHKEMEYE TAŞIDI, HIRSI DİNMİYOR

CHP HATAY İL KONGRESİ BAŞLADI: 538 DELEGE SANDIK BAŞINDA

İBB SORUŞTURMASINDA YENİ DALGA MI GELİYOR? TAYYAR’DAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

STOLTENBERG ANILARINI YAZDI: ERDOĞAN’LA KAHVE VE SANDVİÇ DİPLOMASİSİ

ZİRVE ÖNCESİ DİPLOMATİK FIRTINA: TRUMP, PUTİN GÖRÜŞMESİNİ İPTAL ETTİ

KENAN İMİRZALIOĞLU GERİ DÖNÜYOR: “AİLE BİR İMTİHANDIR”A DUDAK UÇUKLATAN ÜCRET!

KIBRIS GERİLİMİ MECLİS’E TAŞINDI: ÖZEL’DEN BAHÇELİ’YE YANIT

BAKAN TEKİN AÇIKLADI: OKUL KAYITLARINDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

MATTİA AHMET MİNGUZZİ’NİN KATİLLERİNE 24’ER YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

TÜLAY HATİMOĞULLARI: EKREM İMAMOĞLU VE TÜM SEÇİLMİŞLER DERHAL SERBEST BIRAKILMALI

SİLİVRİ” ÇIKIŞI SONRASI ERDOĞAN’DAN BAŞARIR’A 250 BİN TL’LİK DAVA

BAHÇELİ’NİN SEÇİM RAHATSIZLIĞI SÜRÜYOR: “KATILIM AZ, ÇÖZÜM TÜRKİYE’YE KATILIM!

TİP’Lİ ATALAY’DAN ‘HATAY YENİDEN DOĞUYOR’ VİDEOSUNA TEPKİ: “MAKYAJLI GÖRÜNTÜLERLE GERÇEK GİZLENEMEZ!”

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA DUYURDU: 50 İLDE DEV FETÖ OPERASYONU

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK GÜBRE ÜRETİCİSİ GÜBRETAŞ’TA GREV 111’İNCİ GÜNÜNE GİRDİ.

SARAY'IN KALEMİNDEN KILIÇDAROĞLU'NA: 'MUM GİBİ ERİDİ'

7 BELEDİYE BAŞKANINA ŞOK İDDİANAME: 415 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

İTSO BAŞKANI LEVENT HAKKI YILMAZ, BERLİN’DE TÜRK-ALMAN TİCARET BULUŞMASINDA

Yükleniyor


AKP VE MHP, ‘ÇOCUK AÇLIĞI ARAŞTIRILSIN’ ÖNERGESİNİ REDDETTİ

KAYYUM SÜRECİNİN ARDINDAN ÖZGÜR ÇELİK İKİNCİ KEZ MAZBATASINI ALIYOR

İZMİR FOÇA’YI SEL VURDU! AFAD: BİR VATANDAŞ KAYIP

CHP’NİN İTİRAZI REDDEDİLDİ, BAYRAMPAŞA’DA BAŞKANVEKİLİ SEÇİMİ YENİLENİYOR

YENİ ŞAFAK HEM ALİ YERLİKAYA’YI HEM DANIŞMANINI HEDEF ALDI…

LÜTFÜ SAVAŞ’TAN ÖZGÜR ÖZEL HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

  • Cuma 27 ° / 16.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.3 ° / 15.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.1 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 9 8 0 1 18 25
2.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 1 2 8 20
3.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 0 4 8 19
4.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 5 2 2 1 17
5.GÖZTEPE A.Ş. 9 4 1 4 8 16
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 9 5 3 1 4 16
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
8.CORENDON ALANYASPOR 9 3 2 4 2 13
9.TÜMOSAN KONYASPOR 9 3 4 2 1 11
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 9 3 5 1 -5 10
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
12.KASIMPAŞA A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
13.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -4 8
14.İKAS EYÜPSPOR 9 2 5 2 -5 8
15.KOCAELİSPOR 9 2 5 2 -6 8
16.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 9 1 4 4 -2 7
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 9 0 4 5 -14 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 9 1 8 0 -12 3