UKRAYNA DEVLET BAŞKANI, NATO’YA İSYAN ETTİ 

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın askeri müdahalesine karşı yalnız bırakıldıklarını söyledi. Zelenskiy, şu ana kadar 137 kişinin hayatını kaybettiğini, 300’den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

GÜNDEM 25.02.2022 10:02:51 0
UKRAYNA DEVLET BAŞKANI, NATO’YA İSYAN ETTİ 

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından bölgeden peş peşe haberler geliyor.Rusya'nın Ukrayna'da ilerleyişi devam ederken, saldırıların ilk günkü acı bilançosu açıklandı.Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ilk gün sonuçlarına dair sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Ukrayna askerlerinin Rus saldırılarına karşı büyük bir direniş gösterdiğini belirten Zelenskiy, “Ön verilere göre, ne yazık ki bugün 10’u subay olmak üzere 137 kahramanımız ve vatandaşlarımızı kaybettik. 316 kişi yaralandı. Hepsine Ukrayna kahramanı unvanı verilecek” ifadelerini kullandı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus “Sabotaj Grupları’nın” ülkenin başkenti Kiev’e sızdığını da açıkladı.
GENEL SEFERBERLİK
Ayrıca ülke genelinde genel seferberlik ilanıyla alakalı olarak imzaladığı kararnameden de bahseden Zelenskiy, “Bu karar, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri saldırganlığı nedeniyle ve devletin güvenliğinin sağlanması, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin ve diğer askeri oluşumların muharebeye ve seferberliğe hazırlığının desteklenmesi amacıyla alındı” dedi.
RUSYA’DAN KORKMUYORUZ
Açıklamalarında Rusya ile görüşebileceklerini vurgulayan Zelenskiy, “Bugün Moskova’dan Ukrayna’nın tarafsızlık statüsünü konuşmak istediklerini duyduk. Rusya’dan korkmuyoruz, Rusya’yla konuşmaktan korkmuyoruz, ülkemiz için güvenlik garantileri hakkında, hiçbir şey hakkında konuşmaktan korkmuyoruz, tarafsızlık statüsünü konuşmaktan korkmuyoruz. Biz zaten NATO’da değiliz, fakat bu durumda hangi garantileri alacağız? En önemlisi de onları bize tam olarak hangi ülkeler verecek?” ifadelerini kaydetti.
TEK BAŞIMIZA KALDIK
Batılı ülkeler tarafından yalnız bırakıldıklarını ve sadece kendilerine yönelik destek açıklamalarının yapıldığını söyleyen Zelenskiy, “Yalnız kaldık. Kimse bizim için savaşmak istemiyor. Bizi NATO’ya almak istemiyor, güvenlik garantisi vermekten korkuyorlar. Devletimizin müdafaasında tek başımıza kalıyoruz” ifadelerini aktardı. Sözlerinin devamında batılı ülkeleri eleştirmeye devam eden Zelenskiy, “Herkes korkuyor. Destek veren herkese minnettarım. Sadece kelimelerine değil” dedi. Aynı zamanda Zelenskiy açıklamasının sonunda, ülkesinden ayrılmadığını, kendisinin ve ailesinin Kiev'deki hükümet konutlarında kaldığını da sözlerine ekledi.
İLK SAĞLIK BAKANI DUYURDU
Ukrayna Sağlık Bakanı Oleh Lyashko basına verdiği demeçte, Rusya’nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırının ilk gününde 57 kişinin hayatının kaybettiğini, 169 kişinin ise yaralandığını bildirdi. Ülkenin sağlık sisteminin şu anda istikrarlı olduğunu ifade eden Lyashko, ayakta tedavi görebilecek hastalara, hastane yataklarını boşaltmaları çağrısında bulundu.
ilerleyen saatlerde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna yönelik saldırılarının ilk gününde 137 kişinin hayatını kaybettiğini, 300'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.
DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ’NDEN AÇIKLAMA
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ukrayna’daki insanların sağlığı için ‘ciddi endişe duyduğunu’ açıkladı.
“Sağlık sistemi, tüm sağlık sorunları olan insanlara temel bakım sağlamak için çalışmaya devam etmelidir” ifadesini kullanan Ghebreyesus, bölgede sağlıkla ilgili durumu izlediklerini ve raporladıklarını söyledi.
Ukrayna’da insani yardımın ulaştırılması için barış ve sürekli erişim çağrısında bulunuyorum” diyen Ghebreyesus, acil tıbbi malzeme satın almak ve teslim etmek için DSÖ’nün ‘Acil Durum Fonu’ndan 3,5 milyon dolar daha ayırdıklarını ifade etti.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10542,09%-0,94
  • DOLAR

    40,56% 0,02
  • EURO

    47,06% -1,35
  • GRAM ALTIN

    4316,94% -0,80
  • Ç. ALTIN

    6936,29% -0,77

İMAMOĞLU’NDAN YARGI ELEŞTİRİSİ...

YUMAKLI: UŞAK SİVASLI, KAHRAMANMARAŞ ONİKİŞUBAT VE İZMİR BORNOVA’DAKİ YANGINLAR KONTROL ALTINA ALINDI

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ, SURİYE'DE ALEVİ KADIN VE KIZ ÇOCUKLARIN KAÇIRILMASINI ARAŞTIRDI: FİDYE VE ZORLA EVLENDİRMELER BELGELENDİ

ICRYPEX KURUCUSU GÖKALP İÇER TUTUKLANDI

ERDOĞAN, KABİNE TOPLANTISI SONRASI KONUŞTU

PARA SAYARKEN GÖRÜNTÜLENEN DİYANET GÖREVLİSİ SESSİZLİĞİNİ BOZDU: BAĞIŞ PARASI, SADAKA PARASI

YARGITAY’DAN HKP LİDERİNE ŞOK: NURULLAH EFE’NİN GENEL BAŞKANLIĞI DÜŞÜRÜLDÜ

İSKENDERUNSPOR BAŞKANI HAKAN BOLAT’TAN YEREL BASINA TEPKİ: "GAZETECİLER TAKIMA SAHİP ÇIKMIYOR"

BURSA'DA ORMANI YAKAN KİŞİ FETÖ'DEN İHRAÇ EDİLEN ASKER ÇIKTI!

İBB SORUŞTURMASI GÖLGESİNDE: AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN KARDEŞİ MELEK KARA’NIN YOLSUZLUK SKANDALI

İMAMOĞLU’NUN YÜKSEK LİSANS DİPLOMASI DA GEÇERSİZ SAYILDI

BURSA'DAKİ ORMAN YANGINI 3. GÜNÜNDE: 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

ZEYDAN KARALAR: "BEN ADANALIYIM, SİLİVRİ’DE NE İŞİM VAR?"

İSFALT GENEL MÜDÜRÜ BURAK KORZAY, 'ETKİN PİŞMANLIK' KAPSAMINDA İFADE VEREREK TAHLİYE EDİLDİ

CHP MARDİN İL YÖNETİMİ TOPLU İSTİFAYLA DÜŞTÜ

GOOGLE’DAN DEPREM İTİRAFI: 10 MİLYONA UYARI GİTMEDİ!

“‘ERDOĞAN İHANET EDER Mİ?’ SORUSUNA ‘EVET’ YANITI, DANIŞMANI ÇİLEDEN ÇIKARDI

YANGINLA MÜCADELEYE GİDERKEN FACİA: SU TANKERİ UÇURUMA YUVARLANDI, 3 ÖLÜ

MUHİTTİN BÖCEK'İN GELİNİ GÖZALTINA ALINDI

CHP’Lİ, YÜCEL’DEN BAKAN YUMAKLI’YA SERT ÇIKIŞ: “BU KADAR ACİZ YÖNETİM GÖRMEDİK!”

ÖZEL’DEN YANGIN TEPKİSİ: 29 BİN KADRO BOŞ, EKİPMAN YETERSİZ

BAKAN YUMAKLI’DAN YANGIN TEPKİLERİNE CEVAP

FİLİSTİN EYLEM PLANINI İMZALAMAYAN TÜRKİYE VE HAKAN FİDAN’A ÖZEL’DEN SERT TEPKİ

HATAY’DA BABA DEHŞETİ: OĞLUNU SOKAK ORTASINDA DEFALARCA BIÇAKLADI!

HATAY’IN İKİ YAKASI 55 KİLOMETRELİK YENİ YOL İLE BİRLEŞTİ

MHP'NİN KOMİSYONDA GÖREVLENDİRDİĞİ İSİMLER NETLEŞTİ

BURSA'DAKİ YANGINDAN ŞEHİT HABERİ GELDİ

ELAZIĞ’DA ORMAN YANGINI 2 GÜNDÜR SÜRÜYOR! RÜZGAR TEHLİKEYİ BÜYÜTTÜ

CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI OKTAY SARAL’DAN BURSA İÇİN DUA

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAY OFİSİ AÇILDI: “BU OFİS MİLLETİN OFİSİDİR!

Yükleniyor


İMAMOĞLU’NDAN YARGI ELEŞTİRİSİ...

YUMAKLI: UŞAK SİVASLI, KAHRAMANMARAŞ ONİKİŞUBAT VE İZMİR BORNOVA’DAKİ YANGINLAR KONTROL ALTINA ALINDI

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ, SURİYE'DE ALEVİ KADIN VE KIZ ÇOCUKLARIN KAÇIRILMASINI ARAŞTIRDI: FİDYE VE ZORLA EVLENDİRMELER BELGELENDİ

ICRYPEX KURUCUSU GÖKALP İÇER TUTUKLANDI

ERDOĞAN, KABİNE TOPLANTISI SONRASI KONUŞTU

PARA SAYARKEN GÖRÜNTÜLENEN DİYANET GÖREVLİSİ SESSİZLİĞİNİ BOZDU: BAĞIŞ PARASI, SADAKA PARASI

YARGITAY’DAN HKP LİDERİNE ŞOK: NURULLAH EFE’NİN GENEL BAŞKANLIĞI DÜŞÜRÜLDÜ

  • Salı 33.7 ° / 20.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.4 ° / 21.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 33 ° / 22.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2