TÜRKİYE UZAY AJANSI'NDAN BİR HARCAMA DAHA!
Türkiye Uzay Ajansı, ajans binası için 30 bin liralık tabela ve kapı isimliği satın aldı.
20 yıllık rüya gerçek oluyor denilerek AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla kurulan Türkiye Uzay Ajansı, “Ay’a sert iniş” görevi verildikten sonra üçüncü harcamasını da tamamladı.
Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; 2018 yılının sonunda kurulmuş olmasına karşın üç yılda hiçbir faaliyet gerçekleştirmemesi ile eleştirilen ajansın, tabela ve kapı isimlikleri için açtığı ihalede sona gelindi.
2023’te Ay’a sert iniş yapmak ile görevlendirilen Türkiye Uzay Ajansı, VIP minibüs, garson ve temizlikçi alımının ardından üçüncü harcamasını gerçekleştirdi. TUA, ajans binası için 30 bin TL’lik tabela ve kapı isimliği satın aldı.
Türkiye Uzay Ajansı, 16 Mart’ta, “Tabela ve kapı isimliği alımı” konulu ihale açtı. Açık ihale yöntemiyle gerçekleştirilen ihale kapsamında satın alınacak malzemeler için 36 bin 761 TL tahmini maliyet belirlendi. İhaleye en yüksek teklif veren firmanın teklifinin 52 bin 960 TL, en düşük teklif veren firmanın teklifinin ise 30 bin 529 TL olduğu öğrenildi.
SÖZLEŞME İMZALANDI
İhaleye verilen teklifleri değerlendiren Türkiye Uzay Ajansı, önceki gün nihai kararını verdi. Ajansın tabela ve kapı isimliği satın alınmasına ilişkin ihalesinin, 30 bin 529 TL teklif eden firmaya verildiği belirtildi. İhalenin sözleşmesi 15 Nisan’da imzalandı.
BAYRAK SİPARİŞ EDİLDİ
İhale dokümanında, ihale kapsamında satın alınacak ürünler ve özelliklerine de yer verildi. Dosyaya göre ajans, üç farklı tipte toplam 55 kapı isimliği sipariş etti.
Kat yönlendirme tabelaları ve “Işıklı kutu harf tabela” da ajansın talepleri arasında yer aldı. İhale kapsamında, Türkiye Uzay Ajansı Başkanlık binasındaki otomatik kapıların da folyo ile giydirileceği belirtildi. Başkanlık binası yerleşkesindeki direklere çekmek için başkanlık logolu bayrak da TUA’nın talepleri arasında sıralandı.
-
BIST 100
17946,70%0,33
-
DOLAR
47,89% 0,04
-
EURO
55,49% 0,11
-
GRAM ALTIN
6765,93% 0,44
-
Ç. ALTIN
10673,88% 0,00
İlgili Haberler
SERKAN TOPAL GÖZALTINA ALINDI
ERDOĞAN İMZALADI: ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI RESMİ GAZETE’DE
KURTULMUŞ ÇERÇEVE YASAYI ANLATTI: “BU YASANIN İÇERİSİNDE ÜÇ TANE SİGORTA VARDIR”
AKP’DE KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNDE YENİ TRANSFERLER...
121 YIL SONRA BİR İLK: AVRUPA’DA GÖKYÜZÜ KARARDI
ÇERÇEVE YASA ERDOĞAN’IN ONAYINA SUNULDU
80 MADENCİNİN GÖZALTINA ALINMASININ ARDINDAN ANKARA’DA 15 GÜNLÜK YASAK
ÇERÇEVE YASA TBMM GENEL KURULU’NDA KABUL EDİLDİ
Yükleniyor
ERDOĞAN İMZALADI: ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI RESMİ GAZETE’DE
KURTULMUŞ ÇERÇEVE YASAYI ANLATTI: “BU YASANIN İÇERİSİNDE ÜÇ TANE SİGORTA VARDIR”
SÜLEYMANCILARIN LİDERİ ALİHAN KURİŞ TUTUKLANDI
7 GENERAL, 18 ALBAY TERFİ ETTİ: KARAR RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI
GÜL, AK PARTİ’NİN KURULUŞUNDAN İLK İKTİDAR YILLARINA KADAR SÜRECİ ANLATTI
TBMM’DE CHP-YENİ PARTİ DENGESİ: ÖZEL’İN MAKAM ODASI YENİ PARTİ’DE
ERDOĞAN: “TERÖRÜN BİTMESİYLE TÜRKİYE ÜZERİNE HESAP YAPANLAR ÜZÜLÜR, VARSIN ÜZÜLSÜNLER”
- Pazartesi 32.1 ° / 22.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Salı 32.6 ° / 21.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı




