Tarih: 04.09.2020 14:58

TÜRKİYE İLE YUNANİSTAN ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANAMADI

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye ve Yunanistan’ın uzun yıllardan beri bağlı olduğu ve başını ABD’nin çektiği NATO’dan yapılan son dakika açıklamasına göre Türkiye ile Yunanistan arasında anlaşma sağlanamadı.NATO, kendi üyesi olan iki ülke Yunanistan ve Türkiye’nin olası bir savaş ve çatışmadan uzak durması adına girişimlerde bulunmuştu. Avrupa Birliği’nin açıkça Yunanistan’ın arkasında durması sonras ABD’li yetkililer iki ülkeyle de görüşerek ara yol bulmaya çalıştılar.

Dün NATO’dan yapılan açıklamada Türkiye ile Yunanistan’ın görüşmeyi kabul ettiği ve Doğu Akdeniz için anlaşma yaptığı söylenmişti. Yine bu duyurudan sonra dün akşam üstü Yunan basını bu iddiaları yalanlamış ve Yunanistan’ın Türkiye ile herhangi bir anlaşmaya varmadığını ilan etmişti.

Bugün tekrardan açıklama yapan NATO da ilk duyurusunu geri çekerek Türkiye ile Yunanistan arasında kesin bir anlaşmanın yapılamadığını kamuoyuyla paylaştı.NATO Genel sekreteri Stoltenberg, “Doğu Akdeniz’le ilgili teknik görüşmelerde anlaşma sağlanamadı. Teknik görüşmeler siyasi müzakerelerden ayrı tutulmalı. NATO olarak gerginliği azaltma mekanizmasını devreye sokmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.NATO, Türkiye ile Yunanistan askeri heyetleri arasında teknik görüşmelerin başladığını, henüz bir mutabakata varılmadığını açıkladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —