TANSU ÇİLLER PARTİ Mİ KURUYOR? İYİ PARTİLİ AYDIN'DAN FLAŞ AÇIKLAMA

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Tansu Çiller'in parti kuracağı yönündeki iddiaları değerlendirdi "Tansu Çiller, AK Parti'den oy koparan İYİ Parti'nin oylarını kırmaya çalışmak için Erdoğan taraf?

GÜNDEM 6.02.2022 11:48:47 0
TANSU ÇİLLER PARTİ Mİ KURUYOR? İYİ PARTİLİ AYDIN

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, eski başbakanlardan Tansu Çiller'in yeni parti kuracağı iddialarına ilişkin olarak, 'Tansu Çiller, İyi Parti'nin oylarını kırmak için Erdoğan tarafından görevlendirilmiş proje kişisi' yorumunu yaptı. 
Aydın, Sözcü gazetesi yazarı Ruhat Mengi'nin sorularını yanıtladı. 
-Tansu Çiller'in parti kuracağı, hatta örgütlenmeyi tamamladığı iddiası var. Örneğin Can Ataklı  konudan Youtube programında etraflıca söz etti. Bu parti kurulursa merkez sağda bir değişikliğe sebep olabilir mi?
Böyle bir partiyi kurmak istiyorlar ve bol vaatlerle insanları çekmeye çalışıyorlar. Bu partinin görev alanı, tek hedefi sadece İYİ Parti'dir, yüzde yüz böyledir, bunun şüphesi yok. Tansu Çiller, AK Parti'den oy koparan İYİ Parti'nin oylarını kırmaya çalışmak için Erdoğan tarafından görevlendirilmiş, “İYİ Parti'nin bulunduğu yerde ne yapabilirsen kardır” anlayışıyla iktidar tarafından desteklenen, maddi imkanları iktidar tarafından sağlanan bir proje kişisidir. Kuracağı parti de böyle bir projenin partisidir. Ama şu anda parti kuracak zemini inşa edemedi çünkü görüşme yaptığı insanların yüzde 97'sinden karşılık alamıyor. Bu bakımdan, parti kursa bile sadece genel merkezi olan bir tabela partisi gibi olur.
Şu anda siyasi alanda boşluk yok, Tansu Çiller'in de itibarı yok, ciddiye alan da yok. Biz de parti olarak ciddiye almıyoruz. Ben bu konuyu takip ediyorum, gördüğüm kadarıyla; sıfır diyecektim ama iyi bir rakam olur, ekside. O şu anda Recep Tayyip Erdoğan'ın emir eri pozisyonunda biridir, siyasal görevi Tayyip Erdoğan'ın verdiği görevdir. Benim tavsiyem; boşuna bu işlerle uğraşmasın, evine gitsin, evinde otursun, onun Türkiye'de artık yapacağı bir şey de kalmamıştır. Böyle ısmarlama kişilerin, Cumhurbaşkanı'ndan destek alarak siyaset yapmalarına payanda olacak insan sayısı kalmadı, oradan bir parti çıkmaz, konuşmaya bile gerek yok.
■ Zaman zaman CHP ile İyi Parti arasında anlaşmazlıklar oluyor gibi bir durum var ve bu medyada fazlasıyla tartışılıyor. Örneğin Sayın Kılıçdaroğlu'nun “Demokrasinin yolu Diyarbakır'dan geçer” sözü üzerine İYİ Parti'nin iki milletvekili “İyi Parti, CHP ile ittifak kurmaya mecbur değil” ve “Biz olmasak CHP ne kadar oy alırdı” gibi açıklamalar yaptılar. Bundan sonra “Seçime sağ, sol ve HDP olarak üç ayrı ittifak girebilir” iddiaları dile getirilmeye başlandı. İYİ Parti milletvekilleri sizce neden bu sözleri söylediler? Seçim yaklaşırken bir problem ortaya çıkabilir mi?
Millet İttifakı partileri öyle Cumhur İttifakı partileri gibi “tek parti” havasında hareket etmiyorlar. Her partinin aynı konuda farklı söylemleri ve çözüm yolları olabilir, bunlar çok doğaldır ve böyle kabul edilmesi lazım. Parti sözcülerinin zaman zaman yaptıkları açıklamaları “Acaba Millet İttifakı'nda bir sıkıntı mı var” şeklinde algılamak doğru değildir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun “Demokrasinin yolu Diyarbakır'dan geçer” sözü üzerine Genel Başkan Yardımcımız Sayın Yavuz Ağıralioğlu'nun yaptığı “Demokrasi ve hukukun yegane adresi TBMM'dir, Ankara'dır” açıklaması üzerine bu söylenti çıktı. Bu açıklamayı doğrudan Sayın Kılıçdaroğlu'na bir cevap olarak değil, sorunların çözümünde TBMM'nin vazgeçilmez yerinin herkese hatırlatılması olarak değerlendirmek gerekir. Millet İttifakı'nda bir çözülme, bir dağılma, bölünme bekleyenler bence boşuna hevesleniyorlar, öyle bir durumun olma ihtimalini şu anda hiç görmüyorum.
Medyada söylenenleri dikkate alarak yolumuza devam edemeyiz, biz ciddi bir iş yapıyoruz, Türkiye'nin geleceğiyle ilgili bir kararlılık söz konusu, parti liderlerinin bence bu konuda muazzam bir fedakarlıkları var. Altı partinin bir araya gelerek Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'le ilgili yapmış olduğu çalışma, Türk siyasi tarihinde şu ana kadar görülmemiş bir durumdur. Türkiye'nin geleceğine el koyma iradesi var, bu kötü gidişata son verme kararlılığı var, buna uygun hareket edilecek bir inanç birliği de var.
■ İşler daha da kötüye gitmeden, bir an önce seçim yapması gerekmez mi?
Aslında hemen seçim yapmak istiyor, çünkü her geçen günün çok da aleyhine olabileceğinin tespitini yapmış durumda fakat hemen seçim kararı alabilecek ortamı henüz sağlayamadığı için böyle bir adım atmakta sıkıntı çektiğini görüyorum. AK Parti'nin bu işleri düzeltme imkanı ve şansı yok ama Recep Tayyip Erdoğan çevresi tarafından bunun aksine inandırılmış. Eğer TÜİK rakamlarıyla “Bu işi düzelttik” diyerek bir seçim hayali kuruyorlarsa onun da tutmayacağını bilmeleri lazım. Yeni TÜİK Başkanı'nın şu anda verdiği rakamlar, verebileceği en alt rakamlar, enflasyon rakamlarının şu anda yüzde 80'lerde olduğunu iddia eden araştırmalar var. Bugün bunu yapana, yarın onların seçim stratejilerine göre atması gereken adımların iktidar tarafından çok rahat attırılacağı görülüyor, çünkü artık TÜİK toplum nezdinde itibarını kaybetmiş, söylediğini tepeden emir alarak yapan bir mekanizma haline dönüşmüştür.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9266,09%-1,36
  • DOLAR

    38,12% 0,12
  • EURO

    43,55% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4081,86% 3,21
  • Ç. ALTIN

    6581,31% 3,38

AVUKAT SELÇUK KOZAĞAÇLI TAHLİYE EDİLDİ

TÜRKİYE BU 'YASAK AŞK'I KONUŞUYOR... TUTUKLANDILAR

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN 'SIRRI SÜREYYA ÖNDER' YORUMLARINA İSYAN ETTİ!

TARKAN'IN ANNESİ NEŞE TEVETOĞLU HAYATINI KAYBETTİ

AYM'NİN CAN ATALAY KARARI TBMM GENEL KURULU'NDA OKUTULDU

SIRRI SÜREYYA ÖNDER, AORT DAMARI YIRTILMASI NEDENİYLE AMELİYATA ALINDI

MARAŞ'TA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

BENZİNE ZAM GELİYOR

ERDOĞAN: BİZ TÜRKİYE'NİN İTİBARINI KÜRESEL ÖLÇEKTE ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ…

İSTANBUL VALİSİ GÜL EYLEM YAPAN ÖĞRENCİLERİ UYARDI

TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU YASAK AŞK SKANDALINDA KAYINVALİDE VE DAMAT CANLI YAYINDA GÖZALTINA ALINDI

3 İL İÇİN KRİTİK UYARI: 15 KATLI BİNALAR VAR VE ZEMİN SIKINTILI

MAHFİ EĞİLMEZ'DEN "FAİZ SEBEP ENFLASYON SONUÇ" ELEŞTİRİSİ…

ALMANYA'DA İMAMOĞLU İMZALARINA KONSOLOSLUK EL KOYUP YIRTTI

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA: MİLLETLE İNATLAŞMAYIN!

HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULAN BOZBEY: VERİLMEYECEK HESABIMIZ YOK!

BEYKOZ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI FİDAN GÜL GÖZALTINA ALINDI

AKP'Lİ İSİM BÖYLE İSYAN ETTİ: 'ÇÖZÜM, LİYAKAT, EHLİYET, HAK, ADALET'

YUSUF TEKİN'DEN ÖĞRETMEN KRİZİNE AÇIKLAMA…

BAHÇELİ: EKREM İMAMOĞLU'YLA İLGİLİ MAHKEME SÜREÇLERİ İVEDİLİKLE KARARA BAĞLANMALI

28 ŞUBAT KOMUTANLARI YENİDEN CEZAEVİNE GİRECEK İDDİASI! İKTİDARDAN AÇIKLAMA GELDİ

İMAMOĞLU’NUN İPTAL EDİLEN DİPLOMASI: KOMİSYONDA İMZASI BULUNAN İSİM TÜGVA EĞİTMENİ ÇIKTI!

NARİN GÜRAN CİNAYETİNDE İKİNCİ DAVA: TUTUKLULAR ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

PROJE OKULLARDA ÖĞRETMEN KIYIMI İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

BAKAN MEMİŞOĞLU'NDAN "NORMAL DOĞUM" PANKARTI YANITI…

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'NDE 17 BAŞLIKTA USULSÜZLÜK TESPİT EDİLDİ

ÜNLÜ RAPÇİ SANSAR SALVO BABASINI DARP ETTİ!

CHP'DEN SAMSUN'DA MİTİNG: ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A 'ERKEN SEÇİM' ÇAĞRISI

İBB OPERASYONUNDA TUTUKLANANLAR ÇEVRE İLLERE NAKLEDİLİYOR! ...

ALMANYA, 13 BİN TÜRK' SINIR DIŞI EDECEK!

Yükleniyor


AVUKAT SELÇUK KOZAĞAÇLI TAHLİYE EDİLDİ

TÜRKİYE BU 'YASAK AŞK'I KONUŞUYOR... TUTUKLANDILAR

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN 'SIRRI SÜREYYA ÖNDER' YORUMLARINA İSYAN ETTİ!

TARKAN'IN ANNESİ NEŞE TEVETOĞLU HAYATINI KAYBETTİ

AYM'NİN CAN ATALAY KARARI TBMM GENEL KURULU'NDA OKUTULDU

SIRRI SÜREYYA ÖNDER, AORT DAMARI YIRTILMASI NEDENİYLE AMELİYATA ALINDI

MARAŞ'TA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

  • Perşembe 25.9 ° / 9 ° Güneşli
  • Cuma 28.2 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.7 ° / 12.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 29 23 1 5 42 74
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 29 13 7 9 12 48
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
8.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
9.Trabzonspor 29 10 10 9 11 39
10.Göztepe 29 10 10 9 9 39
11.Kasımpaşa 30 9 9 12 -4 39
12.Konyaspor 30 10 13 7 -6 37
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 30 9 14 7 -10 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Sivasspor 30 8 15 7 -10 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 29 4 18 7 -24 19
19.Adana Demirspor 29 2 23 4 -47