SOYLU’DAN,KOBANİ OLAYLARINA KERBELA BENZETMESİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6 yıl sonra gerçekleşen Kobani operasyonunda tutuklanan siyasilerle ilgili HDP’nin 3 siyasi parti tarafından telefon ile aranmasına tepki gösterdi.

GÜNDEM 7.10.2020 09:21:28 0
SOYLU’DAN,KOBANİ OLAYLARINA KERBELA BENZETMESİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6 yıl sonra gerçekleşen Kobani operasyonunda tutuklanan siyasilerle ilgili HDP’nin 3 siyasi parti tarafından telefon ile aranmasına tepki göstererek, “HDP’ye ‘37 kişiyi öldürdünüz. Daha fazla öldüreydiniz’ mi dediler? Öldürülen teröristler için Fatiha mı okudular. 29 adam öldürmeye tam teşebbüs için ‘Az yaptınız, biraz daha fazla yapsaydınız’ mı dediler” eleştirisini yöneltti. Bakan Soylu operasyonun 6 yılın ardından gerçekleşmesini eleştirenlere de “6 yıl geçmişmiş de, neden yargı bugün bakıyormuşmuş da, neden böyle yapıyormuş da. Yüzlerce yıl geçti Kerbela’yı unuttuk mu?” diye sordu.  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni'ne katıldı. Burada konuşan Soylu, Türkiye’nin artık operasyon gerçekleştirdiğinde hiçbir ülkenin sözüne bakmadığını ifade ederek, “Klişe söylemdir. Bir terör olayı olduğu zaman ‘Faillerin yakalanması için çalışmalar başlatıldı’. Hayır, artık öyle yapmıyoruz. İstisnasız tüm terör örgütlerine karşı operasyon halindeyiz” dedi.

İlkbahar ve yaz operasyonlarında hedeflerin aşıldığını kaydeden Bakan Soylu, “Yüzde 143 gerçekleşme oranıyla 8 bin 523 operasyon yapmış olduk. Salgına ve pandemiye rağmen. Bu operasyonlarda 346 teröristi etkisiz hale getirdik. 442 mağara ve sığınak imha ettik” ifadelerini kullandı. Bakan Soylu, bu sonbahar ve kışın da 7 bin 424 operasyon gerçekleştireceklerini vurgulayarak, “1 Ekim’den itibaren başladık. Gerçekleşmesini hedeften yüksek seviyede bekliyoruz” dedi.

“Örgüt mensubu için köprüden önce son çıkıştır. Açık söyleyeyim, fırsatını bulan bu çağrıya uysun, teslim olsun. Kaçabilen varsa, kaçsın” diyen Bakan Soylu, yılbaşından bu yana 15’i kendi teslim olan 187 kişinin dağdan indiği bilgisini paylaştı. Soylu, “Bu bizim terörle mücadelede yeni yöntemimiz. 700’ün üzerinde ikna yöntemiyle teslim olan terörist var. Silahla etkisiz hale getirdiğimizin yarısı kadar ikna yöntemiyle teslim olan var. Örgüt ikna kabiliyetini kaybetti” diye konuştu.

Bakan Soylu 6-8 Ekim Kobani olaylarını hatırlatarak, “Egemenliğimize kastettiler, devletin bütünlüğüne kastettiler. Yaktılar, yıktılar, öldürdüler. Talimatları kim verdi? Masum İdlip’te yaşayan çocuklar mı verdi? PKK’nın uşağı olanlar verdi. Aklımızı ve hafızamızı yediğimizi ve unuttuğumuz sananlara sesleniyorum. Hatırlıyor musunuz? Sözde eş başkanlardı. Sokağa çıkın diye talimat verdi. Hadlerini bildirin diye talimat verdi” ifadelerini kullandı.
KERBELA BENZETMESİ
Kobani olaylarının üzerinden geçen 6 yılın ardından 17 HDP’li ismin tutuklanmasıyla ilgili gelen eleştirilere “Kerbela” benzetmesi ile yanıt veren Soylu, “6 yıl geçmişmiş de, neden yargı bugün bakıyormuşmuş da, neden böyle yapıyormuş da. Yüzlerce yıl geçti. Kerbela’yı unuttuk mu? 6 yıl önce bunun talimatlarını verenleri mağdur edebiyatıyla aklamaya çalışanlara tek sözümüz var. Bu dünyanın öteki dünyası da var” diye konuştu.
Bakan Soylu, Kobani olayları öncesinde HDP’nin resmi Twitter hesabından atılan tweeti anımsatarak, “PKK’nın talimatıyla merkez karar yönetim kurulunda bu kararı alıp, ondan sonra sokaklara insanları davet edip, yakmayı, yıkmayı terör örgütünün talimatını yerine getirenleri telefonla aramak nedir? Bunu kabul edeceğimizi mi zannediyorsunuz. 3 tane siyasi partinin genel başkanı HDP’nin genel merkezini arayıp, bu talimatları verenin hukuk çerçevesinde gözaltına alındığı için geçmiş olsun dileği iletmeleri ne demektir? Ya ben yanlış biliyorum ya da birileri zıvanadan çıkmış demektir” yorumunu yaptı.
'FATİHA MI OKUDULAR?'
Bakan Soylu HDP’ye geçmiş olsun telefonu açan siyasi partilere eleştirilerini sürdürürken, “Ne dediler HDP’ye ‘37 kişiyi öldürdünüz. Daha fazla öldüreydiniz’ mi dediler? Öldürülen teröristler için Fatiha mı okudular. 29 adam öldürmeye tam teşebbüs için ‘Az yaptınız, biraz daha fazla yapsaydınız’ mı dediler.” ifadelerini kullandı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10824,55%-1,15
  • DOLAR

    40,79% 0,05
  • EURO

    47,63% -0,27
  • GRAM ALTIN

    4381,70% -0,40
  • Ç. ALTIN

    7053,04% -0,34

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN ÖZGÜR ÖZEL'E YANIT:YARGI SÜRECİYLE SİYASET KARIŞTIRILAMAZ

AKP'Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

AYDIN’DA YENİ DÖNEM: ÇERÇİOĞLU AKP ROZETİ TAKTI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKP’YE KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOSYASI: BELGE PAYLAŞTI

CHP’Lİ İSİM: ÖZLEM HANIM TELAŞLANDI...

AVUKAT REZAN EPÖZDEMİR TUTUKLANDI

İMAMOĞLU HASTANEYE SEVK EDİLDİ

ERDOĞAN'IN ESKİ HUKUK DANIŞMANINDAN REST…

MEĞER MESELE SADECE AZİZ İHSAN AKTAŞ DEĞİLMİŞ! AKP'NİN ÇERÇİOĞLU'NA VERDİĞİ SÖZ ORTAYA ÇIKTI

ÇERÇİOĞLU VE 8 BELEDİYE AKP YOLUNDA

EKREM İMAMOĞLU İÇİN DİJİTAL İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI: "benimimzam.net"

ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E YANIT:CHP’DEKİ İSTİKRARSIZLIĞI ÇOK İYİ BİLİYORUZ

ADALET BAKANI DUYURDU:ÖZEL’İN SÖZLERİ YARGIYA TAŞINDI

HATAY'DA ORMAN YANGINI: BİR MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

CHP LİDERİNDEN ÇERÇİOĞLU’NA: “HARAM ZIKKIM OLSUN”

CHP SÖZCÜSÜ DENİZ YÜCEL: MİLLİ İRADE HIRSIZLIĞI YAPIYORSUNUZ

CHP'DEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU AÇIKLAMASI...

İDDİA: AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE ÇALIŞANLARA "CHP'DEN İSTİFA EDİN" BASKISI

TAKSİM’İN 1 MAYIS HAKKI YENİDEN ONAYLANDI

OSMANİYE'DE ORMAN YANGINI İHBARINA GİDEN ARAZÖZ DEVRİLDİ: 1 İŞÇİ ÖLDÜ, 4 YARALI

EKREM İMAMOĞLU'NDAN 'ADAYLIK' AÇIKLAMASI: GEREKİRSE BAŞKA BİR İSİM ÖNE ÇIKAR

CHP’DE DEPREM: 4 BELEDİYE BAŞKANI BİRDEN GİDİYOR!

BAŞARIR: MEHMET YILDIRIM VAKASI SUSURLUK’U ARATACAK

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ VE BAŞKAN YARDIMCISI GÜLSÜM ÖZER İSTİFA ETTİ

BUCA’DA MİNİBÜS YANGINI ORMANI ATEŞE VERDİ: İZMİR’DEN DUMANLAR YÜKSELDİ

"AV. EPÖZDEMİR SORUŞTURMASI" AKP İÇİNDE TARTIŞMA YARATTI: ŞAMİL TAYYAR'DAN BİR AÇIKLAMA DAHA

ÖNTÜRK:HATAY'DA İKİ BARAJIN DOLULUK ORANI KRİTİK SEVİYEDE

ÇANAKKALE YANIYOR: BİNALAR ALEVLER ARASINDA KALDI, ONLARCA KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

103'Ü ÇOCUK: GAZZE'DE AÇLIKTAN ÖLENLERİN SAYISI 227'YE YÜKSELDİ!

EKREM İMAMOĞLU: ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ

Yükleniyor


AKP'Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

AYDIN’DA YENİ DÖNEM: ÇERÇİOĞLU AKP ROZETİ TAKTI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKP’YE KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOSYASI: BELGE PAYLAŞTI

CHP’Lİ İSİM: ÖZLEM HANIM TELAŞLANDI...

AVUKAT REZAN EPÖZDEMİR TUTUKLANDI

İMAMOĞLU HASTANEYE SEVK EDİLDİ

  • Cuma 36.8 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 34 ° / 20.6 ° Güneşli
  • Pazar 33.4 ° / 20.8 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 1 1 0 0 3 3
2.Galatasaray 1 1 0 0 3 3
3.Göztepe 1 1 0 0 3 3
4.Antalyaspor 1 1 0 0 1 3
5.Samsunspor 1 1 0 0 1 3
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
8.Alanyaspor 0 0 0 0 0 0
9.Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0
10.Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0
11.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
12.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
13.Gençlerbirliği 1 0 1 0 -1 0
14.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
15.Kocaelispor 1 0 1 0 -1 0
16.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
17.Gazişehir Gaziantep 1 0 1 0 -3 0
18.Rizespor 1 0 1 0 -3 0