SİİRTLİ YURTTAŞTAN AĞBABA’YA İNSAN KAÇAKÇILIĞI ESPİRİSİ: SENİN YÜZÜNDEN GİDEMİYORUZ

Siirtli yurttaşlar CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’ya işsizlikten dert yandı. Bir yurttaş yurt dışına gitmeyi düşündüğünü ve Ağbaba’nın belediyelerdeki insan kaçakçılığını ortaya çıkardığı için gidemediğini ?

GÜNDEM 9.06.2021 00:12:11 0
SİİRTLİ YURTTAŞTAN AĞBABA’YA İNSAN KAÇAKÇILIĞI ESPİRİSİ: SENİN YÜZÜNDEN GİDEMİYORUZ

CHP Ekonomi Masası ve Esnaf Masası, CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak ve Veli Ağbaba başkanlığında Siirt’te yurttaşların sorunlarını dinledi. Siirt’teki genel sorun yüzde 37’yi bulan işsizlik, ekonomik sıkıntılar, çiftçi ve esnafın yeteri kadar desteklenmemesiydi. Ağbaba ve beraberindeki CHP’liler esnaflarnı dükkanlarını gezdi ve kahvehanelere uğradı. Burada yurttaşlar Ağbaba ve beraberindeki CHP’lilere sorunlarını anlattı.

Aylık 4 bin lira kirası olduğunu söyleyen kahvehaneci oyun oynanmasına izin verilmemesi nedeniyle işlerinin azaldığını belirterek, “4 elemanım vardı, 2 tanesini işten çıkardım. Kaldı 2 tane. Onlara da maaşlarının yarısını verebiliyorum” dedi.Ağbaba bir özel halk otobüsünün içinde kendisine seslenen yurttaşı dinledi. Yurttaş, gençlerin işsiz olduğunu anlatarak, “Kimi kazada ölüyor, kimi inşaatan düşüp ölüyor” diye vurguladı. Ağbaba, bir kahvehanede de işsizlikten dert yanan yurttaşlarla karşılaştı. Bir genç, “Millet burada açlıktan ölüyor, herkes işsiz. Teker teker sorabililrsiniz” diye dert yandı. Ağbaba, gençlere çalışıp çalışmadıkları sordu ve “Boştayım” yanıtı aldı.

Bir esnaf devlete 50 bin lira vergi borcu olduğunu ve ödeyemediği için dükkanını kapattığını söyleyerek, “Şu anda işsizim” dedi. Başka bir yurttaş da evini geçindirmek için ödediği faturaları sıralayarak, İstanbul’da geçinemediği için Siirt’te geldiğini belirtti. Ziraat Bankası’ndan Demirören Holding’e verildiği ileri sürülen 750 milyon dolarlık kredi ve Merkez Bankası’ndan kaybolduğu iddia edilen 128 milyar dolar da yurttaşların göndemiydi. Bir yurttaş “Arkadaşlarla biz nasıl Avrupa’ya kaçabileceğimizi planlıyorduk. Ya da para bulabilir miyiz?” dedi. Ağbaba, belediyeler aracılığıyla yapılan insan kaçakçılığını hatırlattı. Yurttaş, “Ona da senin yüzünde gidemiyoruz. Şimdi çıktı ya piyasaya yapmıyorlar, eskiden yapıyorlarmış” diyerek güldü. Yurttaş yurt dışına gitmek için insan kaçakçılarının kendilerinden 7 bin 500 dolar istediğini belirtti.
Yaşlı bir yurttaş ise ekonominin durumunun kötü olduğunu “Millet açlıktan ölüyor, kahvenin halini görüyorsunuz” diye anlattı.
ALMANYA'NIN YARDIMLARINI ÖRNEK GÖSTERDİ
Bir tatlıcı CHP’li vekillere devletin verdiği yardımlardan alamadığını ve yardımların yetersiz olduğunu söyleyerek, Almanya’nın esnafa verdiği yardımı örnek gösterdi. Tatlıcı, “Alman hükümeti ‘Kapatın gidin, her şey bize ait’ dedi. Yani oradaki insanlar mağdur olmadı. Yine evlerinde, oh paralarını aldılar. Bizde bazıları aldı, bazıları alamadı. Adalet sağlanmadı” diye konuştu.
Kırtasiyeci esnaf, Ağbaba’ya AKP’li olmasına karşın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan dertli olduklarını söyleyerek, “Sistemde başı boşluk var. Alldığımız kitapları satamıyoruz” dedi. Kırtasiyeci, zincir marketlerin de kendilerini etkilediğini vurgulayarak, zincir marketlerin kırtasiye ürünlerinin satışının yasaklanmasını istedi. Bir dönerci de Ağbaba’ya ekonomi kötü olduğu için yurttaşların tavuk döner yediğini belirtti.
'VERESİYE YOKTUR, SANA BİLE'
Dükkanına “Veresiye yoktur, sana bile” yazısı asan kasap ise besicinin girdi maliyetleri nedeniyle et fiyatlarının da zamlandığını anlattı. 3 ortak olan kasaplardan biri, hayvan sahiplerinin yem fiyatları nedeniyle hayvanlarını sattığını belirtti. Bir diğer ortak da eskiden kilo kilo et sattıklarını ancak şimdi satış olmadığını dile getirdi.
Ağbaba, ikinci el kıyfatlerin satıldığı pazara da gitti. Burada satıcılar Ağbaba’ya ikinci el pantalonların 10 liraya ve ikinci el gömleklerin de 5 liraya satıldığını söyledi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

İlgili Haberler


GAZETECİLERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE: POLİS PARKI ABLUKAYA ALDI

BAKAN AKIN GÜRLEK’TEN DİYANET’E: “ÖZELLİKLE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

EV SAHİPLERİ DİKKAT: 31 MART SON GÜN, CEZA KAPIDA

CEYLAN ERTEM’DEN KADIKÖY ÇAĞRISI: “GAZETECİLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN”

TİNY HOUSE DAHİL: TARLAYA EV YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLEYEN BÜYÜK ENGEL

CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ

AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN İSTİFA KARARI: “MAHKEME SONUCUNU BEKLEYECEĞİM”

BAHÇELİ SESSİZLİĞİ BOZDU: İZZET ULVİ YÖNTER NEDEN AYRILDI?

 ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İŞÇİ NEDEN HEDEFTE?

DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ

AKIN GÜRLEK’TEN YARGI ELEŞTİRİLERİNE YANIT

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE

MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA

ORTADOĞU’DAKİ SAVAŞIN FATURASI BÜYÜYOR

ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR

İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ

HÜRMÜZ BOĞAZI’NDA KRİTİK GERİLİM: İRAN’DAN SERT MESAJ

CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”

3 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON:UŞAK BELEDİYE BAŞKANI VE ÜST DÜZEY İSİMLER GÖZALTINDA

TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET

ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI

HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI

HER YAĞIŞTA AYNI KRİZ: HATAY’DA ALTYAPI TARTIŞMASI BÜYÜYOR

A MİLLİ TAKIM ROMANYA’YI 1-0’LA DEVİRDİ: PLAY-OFF FİNALİNE YÜKSELDİK!

ERDOĞAN’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: “MİLLET YÖNETİMDE BİZE GÜVENİYOR”

ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI

İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI

OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”

GÜRLEK SESSİZLİĞİNİN NEDENİ BELLİ OLDU: ERDOĞAN’DAN TALİMAT

Yükleniyor

loading

GAZETECİLERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE: POLİS PARKI ABLUKAYA ALDI

BAKAN AKIN GÜRLEK’TEN DİYANET’E: “ÖZELLİKLE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

CEYLAN ERTEM’DEN KADIKÖY ÇAĞRISI: “GAZETECİLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN”

TİNY HOUSE DAHİL: TARLAYA EV YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLEYEN BÜYÜK ENGEL

CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ

AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN İSTİFA KARARI: “MAHKEME SONUCUNU BEKLEYECEĞİM”

 ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İŞÇİ NEDEN HEDEFTE?

  • Pazar 16.5 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 15.5 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 16.9 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17