SENDİKA BAŞKANI'NDAN BAKANLIĞA TEPKİ

SENDİKA BAŞKANI

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 7 Eylül günü düzenlenecek programa katılacak personelden koronavirüs testi istedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 7 Eylül günü düzenlenecek programa katılacak personelden koronavirüs testi istedi. Testin Bakanlığın Emek Yerleşkesi Sağlık Birimi’nde gerçekleşeceğini duyurdu. Büro Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Büro-İş) Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, “Saraydan sonra Damat da kendine Kovid-19 test merkezi yapmış” diye tepki gösterdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan 3 Eylül günü ilgili birimlere gönderilen yazıda, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 7 Eylül günü gerçekleşecek programa katılacak personelin koronavirüs testi yaptırması istendi. Bakanlık, bu testlerin bugün 09.00-17.00 saatleri arasında Emek Yerleşkesi Sağlık Birimi’nde gerçekleşeceğini duyurdu. Personelin, Bakanlığın görevlendirdiği yetkiliye “Test yaptırdım” diye Whatsapp ya da mail üzerinden mesaj atacağı belirtildi.
Büro-İş Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, koronavirüse yakalanan kamu emekçilerinin hastanede yoğun bakımda yattığını ya da evine gönderildiğini hatırlatarak, Bakanlığın imkanı olmasına rağmen personeline test yapmadığını açıkladı. Hamzaçebi, “Saraydan sonra Damat da kendine Kovid-19 test merkezi yapmış” dedi.