SELAHATTİN DEMİRTAŞ'TAN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

HDP'nin tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ot Dergi'den Ertuğrul Mavioğlu'nun sorularını yanıtladı, "Tüm koşullar hükümeti erken seçime zorlayacak"  dedi.

GÜNDEM 13.02.2021 14:05:04 0
SELAHATTİN DEMİRTAŞ

Cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ot Dergi'den Ertuğrul Mavioğlu'nun sorularını yanıtladı. Yargılama sürecindeki hukuksuzlukları değerlendiren Selahattin Demirtaş, “21 yıllık hukukçu olarak hukukun gerekliliğine, hukukun üstünlüğüne inanıyorum. Ancak 47 yıllık bir insan olarak, tüm kimliklerimle beraber, hukukun egemenlerin elinde bir sopa olduğunu da biliyorum. Hukuk, gücü elinde bulunduranın en önemli egemenlik aracı, oyuncağıdır artık. Sadece Türkiye’de değil, küresel düzeyde de böyledir bu” dedi.
'DEMOKRATİK BİR REJİM KURULMADIKÇA HUKUK ZULMÜ DEVAM EDECEK'
“Hukuku halkın hizmetine sokmanın biricik yolu, halkı egemen kılabilmektir” diyen Demirtaş, “Biz de bunun mücadelesini yürütüyoruz zaten. Demokratik, halkçı bir rejim kurulmadığı sürece bu hukuk zulmü devam edecektir. Dün sizeydi, bugün bize, yarın başkalarına” ifadelerini kullandı.
'ESKİYE GÖRE DAHA UMUTLUYUM'
Geçmişe göre daha umutlu olduğunu belirten Demirtaş, “Ancak gelinen noktada eskiye göre daha umutluyum. Çünkü farklı toplumsal kesimler hukukun üstünlüğü ve demokrasi konusunda giderek daha fazla ortaklaşmaya, yan yana durmaya başladılar. 12 Eylül sonrası veya 90’larda toplumsal muhalefet cephesi bu kadar geniş değildi mesela. Bu da geleceğe dair ciddi dönüşüm, değişim fırsatları sunuyor. Değerlendirebilene tabii” diye konuştu.
'HİÇ KİMSEYLE ASLA HİÇBİR PAZARLIĞA GİRMEDİM'
Ertuğrul Mavioğlu'nun “Politik rehineler, adı üstünde rehine oldukları için aynı zamanda birer pazarlık öznesi konumundadır. 4 yıl yani 48 ay hiç de az bir süre değil. Bu süre zarfında sizinle özgürlüğünüz karşılığında pazarlık edildi mi? Ya da dolaylı olarak sizinle böylesine bir pazarlığa girişildiği izlenimine kapıldınız mı?” sorusuna Demirtaş, şu yanıtı verdi:
“Bana inanan, bana güvenen herkese tüm samimiyetimle ve açıklığımla belirtiyorum ki ne doğrudan ne de dolaylı olarak, hiç kimseyle asla hiçbir pazarlığa girmedim. Benim dışımda, neredeyse altı ayda bir tahliyem tartışılıp duruldu. Başak’la ikimiz buna artık, 'yine tahliye sezonu başladı' deyip gülüyoruz.
Ne devlet ne de hükümet adına tek bir yetkiliyle hiçbir temasım arayışım olmadı, onların da benimle bir temas girişimi olmadı. Bunun çok net olarak bilinmesini, spekülasyonlara asla prim verilmemesini özellikle rica ediyorum. Bir görüşme, temas olacaksa bunun muhatabı partimizdir, tek doğru ve meşru yol budur. Bu da asla özgürlüğüm konusundaki bir pazarlıkla olmaz, olamaz.”
'SEÇİMİN 2023’E KALMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM'
Erken seçim yapılacağını düşündüğü dile getiren Demirtaş, “Seçimin 2023’e kalmayacağını düşünüyorum. Tüm koşullar hükümeti erken seçime zorlayacaktır. Açlık, yoksulluk ve büyük çöküş, toplumsal patlamalara yol açmadan hükümet, erken seçimle görevi yeni bir siyasi anlayışa devretmeyi kendiliğinden isteyebilir. Bu hiç de ihtimal dışı değildir” dedi.
“Hükümetin yapacağı en akıllıca hamle de budur” diyen Demirtaş, “Ama gelin görün ki, 'AKP' ve 'akıl' sözcükleri aynı cümlede yan yana gelince bile tuhaf görünüyor. Biz mücadele etmeye devam edelim, o sandık er geç kurulacak nasılsa” ifadelerini kullandı.
'BİR DEFA BİLE TAHLİYE TALEBİNDE BULUNMADIM'
“Kendinizi politik rehine olarak tanımlıyorsunuz. Peki, sizi sonsuza kadar rehin tutamayacaklarına göre bunun miadı nedir? Size göre ne olursa rehinlik haliniz son bulur ve özgürlüğünüze kavuşursunuz” sorusu üzerine Demirtaş, “Beni içeride tutanlar, bunun siyasi ve ekonomik faturasını ödeyemeyecek hale geldiklerinde veya seçimde faturayı tümden ödeyip iktidarlarını kaybettiklerinde yargı üzerindeki baskı azalacak ve belki de o zaman adil yargılanma hakkımı kullanabileceğim” dedi.
Hiç tahliye talebinde bulunmadığını belirten Demirtaş, “Unutmasınlar, beni burada tuttukları her günün bir faturası var ve bunu ödemekten asla kaçamayacaklar, kaçamıyorlar zaten. Kendileri bilirler. Ben bugüne kadar bir defa bile tahliye talebinde bulunmadım. Gerisini onlar düşünsün. Hapiste olmayı övecek, normalleştirecek değilim. Ancak madem beni buraya attılar, o halde bunun hukuki ve siyasi bedelleri olacak ve bu bedelleri onlara ödetmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
'BENİ YARALAYAN DOST FİSKELERİ OLDU'
HDP'nin kendisini yalnız bırakmadığını vurgulayan Selahattin Demirtaş, “Halkımız ve partimiz bizi asla yalnız bırakmadı. Fakat beni yaralayan 'dost fiskeleri' oldu elbette. Onu şimdi değil, çıktığımda konuşacağız. Unuttum sanılmasın” dedi.
'YARILADIM DİYEBİLECEĞİM BİR ROMAN ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUM'
Mavioğlu'nun kendisinden yeni bir kitap, beste, resim ya da politik makale beklentisi olduğunu belirtmesi üzerine Demirtaş, “İnsanlarla parti siyaseti dışında bir alanda da bağ kurabilmek inanılmaz derecede mutlu ediyor beni. Bunu çok değerli ve anlamlı buluyorum. Şu anda, yarıladım diyebileceğim bir roman üzerinde çalışıyorum. Azıcık şiir karalıyorum, biraz kara kalem çalışması yapıyorum. Siyasi makalelerim de oluyor elbette. Belki Başak hepsini bir albümde toplayıp kitap olarak yayımlar” karşılığını verdi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10858,52%-2,02
  • DOLAR

    41,65% 0,20
  • EURO

    48,93% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5207,22% 0,96
  • Ç. ALTIN

    8575,61% 0,66

ÖZGÜR ÖZEL: İKTİDAR DEĞİŞENE KADAR MÜCADELE SÜRECEK!

SİLİVRİ’DEN BOLU’YA MESAJ: İMAMOĞLU, TÜRKİYE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

GECE YARISI KARARI: DİYANET’TE ALİ ERBAŞ TASFİYESİ

İMRALI’DAN YENİ MESAJ: “SÜREÇ HUKUKİ VE SİYASİ GEREKLİLİKLERE BAĞLI”

AKP’NİN YENİ REFORM HAMLESİ: BELEDİYELERE MERKEZ DENETİMİ

ERDOĞAN MEMNUN DEĞİL: ZAYIF GÖRÜLEN İLLERİN BAŞKANLARI GÖNDERİLİYOR

KRT’DEN TÜRK TELEKOM’A: KEMAL CAN’IN İFADESİ ÇALKALADI

İSKENDERUN’DA ÜCRETSİZ SAĞLIK DANIŞMANLIĞI BAŞLADI

HBB’DEN ÜNİVERSİTELİLERE “İLK BAVULUM, İLK BİLETİM” HEDİYESİ

HATAYLI VEKİL ÇALIŞKAN: “İSRAİL GEMİLERİN DÜMENİNE SALDIRDI, YOLCULARI GÖZALTINA ALDI”

HATAY BÜYÜKŞEHİR’DEN VERİMLİ TARIM İÇİN ÜCRETSİZ ANALİZ

CHP’DEN BOLU'DA “MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR” MİTİNGİ

CHP İSTANBUL’DA SANDIK YENİDEN: 39. OLAĞAN İL KONGRESİ 19 EKİM’DE”

SAHTE SİTELER VE DOLANDIRICILAR İŞ BAŞINDA: TOKİ’DEN RESMİ AÇIKLAMA

İSG’YE DEĞER KATAN OYAK ÇİMENTO’YA ÇEİS’TEN ÜÇ ÖDÜL BİRDEN

OYAK ÇİMENTO’NUN 7 FABRİKASI İŞ GÜVENLİĞİNDE EN İYİ OLMA HEDEFİ İÇİN YARIŞTI

İNCE’DEN BABACAN’A:MİLLET UNUTMUYOR, HESAP GÜNÜ YAKLAŞIYOR!

MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ!

ÇOK TARTIŞILAN O FOTOĞRAFIN ARDINDAN DEM'Lİ EŞ BAŞKANLARDAN AYNI ANDA SELAHATTİN DEMİRTAŞ PAYLAŞIMI!

FATİH ALTAYLI’NIN TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI

CHP’DE BİTMEYEN KOLTUK AŞKI: FOSİLLER, EMEKSİZLER VE GERÇEK DEĞİŞİM

HASTANE ODASINDA TUTUKLAMA KRİZİ: AYŞE BARIM İÇİN 24 SAATLİK ERTELEME

İTİRAFÇI OLARAK SERBEST KALDI: AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN TÜM MALVARLIĞINA EL KONULDU

27. AĞIR CEZA İTİRAZI KABUL ETTİ: BARIM İÇİN YENİDEN TUTUKLAMA

RADAR TUZAĞI İDDİALARINA YANIT: YERLİKAYA AMACIMIZ CAN KURTARMAK…

AYŞE BARIM'IN TAHLİYESİNE İTİRAZ

ULUSLARARASI KRİZ: İSRAİL, GAZZE’YE YARDIM FİLO’SUNA SALDIRDI – 201 AKTİVİST GÖZALTINDA

GÖKÇEK’İN AUDİ SALTANATI: BELEDİYE PARASIYLA LÜKS ARAÇ KEYFİ!

RESMİ GAZETE KARARIYLA YAPTIRIM: İRANLI İSİMLER VE KURULUŞLARIN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

GAZZE'DE GÖREV YAPAN TRT MUHABİRİ İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

Yükleniyor


SİLİVRİ’DEN BOLU’YA MESAJ: İMAMOĞLU, TÜRKİYE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

GECE YARISI KARARI: DİYANET’TE ALİ ERBAŞ TASFİYESİ

İMRALI’DAN YENİ MESAJ: “SÜREÇ HUKUKİ VE SİYASİ GEREKLİLİKLERE BAĞLI”

AKP’NİN YENİ REFORM HAMLESİ: BELEDİYELERE MERKEZ DENETİMİ

ERDOĞAN MEMNUN DEĞİL: ZAYIF GÖRÜLEN İLLERİN BAŞKANLARI GÖNDERİLİYOR

KRT’DEN TÜRK TELEKOM’A: KEMAL CAN’IN İFADESİ ÇALKALADI

  • Cumartesi 33.4 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Pazar 29.6 ° / 16.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 15.8 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.TRABZONSPOR A.Ş. 8 5 1 2 7 17
3.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 8 3 4 1 -4 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 7 2 3 2 -2 8
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 8 0 3 5 -12 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2