SEDAT PEKER'İN 'DEMİRÖREN' İDDİALARININ ARDINDAN ZİRAAT BANKASI İLE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME

Demirören Grubu'nun 10 milyon dolara aldığı Kemer Country Golf Kulübü’ne ait golf sahasını 320 milyon dolara Ziraat Bankası'na sattığı öne sürüldü.

GÜNDEM 17.07.2021 22:42:27 0
SEDAT PEKER

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Ziraat Bankası’nın, bedeli 10 milyon dolar olan Kemer Country Golf Kulübü’ne ait golf sahasını Demirören Grubu’ndan 320 milyon dolara satın aldığı iddiasını TBMM’ye taşıdı.
Demirören Grubu’nun, Doğan Medya’yı satın alırken Ziraat Bankası’ndan kullandığı 750 milyon dolar krediyi ödemediği iddialarının ardından, aldığı krediye karşılık teminat olarak gösterdiği Kemer Country Golf Kulübü’ne ait golf sahasının akıbeti de gündeme geldi.
TBMM Genel Kurulu'nun dün geceki oturumunda söz alan Çetin Arık, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz’a şu soruları yöneltti:
“Köylünün, çiftçinin yanında olması gereken Ziraat Bankası sermayeye peşkeş çekilmiş; soygun düzenine hizmet ediyor, Borcunu ödeyemeyen çiftçiye de haciz gönderiyor. Demirören'in 10 milyon dolara aldığı Kemer Country Golf Kulübü’ne ait golf sahasını 320 milyon dolara Ziraat Bankası’na sattığı doğru mu? Bankanın, golf sahasını işletsin diye Demirören'e tekrar verdiği doğru mu?”
Cevdet Yılmaz’ın sorusunu yanıtlamaması üzerine ikinci kez söz alan Arık, “Sayın Başkanım, saat gecenin on biri. Soru soruyoruz; işinize gelmediği zaman sorumuzu es geçiyorsunuz, cevap vermiyorsunuz” diyerek sorularını tekrar etti.
SEDAT PEKER'İN 'DEMİRÖREN' İDDİALARI...
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, 9. videoyu yayınladı. Son videosunda Demirören'in Ziraat Bankası'ndan aldığı 750 milyon dolarlık krediyi ödemediğini iddia etti.
Peker’in iddiası ardından CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, 1 yıl önce aynı konuyu Ziraat Bankası’na sorduğunu ancak yanıt alamadığını açıkladı.
CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, 10.06.2020 tarihinde Ziraat Bankası Genel Müdürülüğü'ne,
'Demirören Medya Grubu'nun Doğan Medya grubunu satın alırken bankanızdan kullandığı kredi miktarı ne kadar?
Taksitler döviz cinsinden mi, TL cinsinden mi ödenmektedir? Döviz cinsinden ise kur nasıl belirlenmektedir?
Basında kullandırılan kredinin 2 yıl geri ödemesiz ve 10 yıl vadeyle taksitlendirildiği belirtilmektedir. Bu sürecin dolumuyla beraber Mayıs 2020 ve Haziran 2020 ayları taksitleri tarihinde ödenmiş midir?' diye sordu.
ZİRAAT BANKASI'NDAN ‘YANIT’
Banka CHP'li vekile yanıt olarak, '5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 'Sırların saklanması' başlıklı 73. maddesi kapsamında banka ve müşteri sırrı olduğu mütalaa edildiğinden paylaşılması mümkün bulunmamaktadır' diyerek yanıt veriyor ve kredi ödenip ödenmediği konusunda bir bilgi alınamıyor.
CHP'Lİ VEKİLDEN AÇIKLAMA
CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi Twitter hesabından geçmişi hatırlatarak bir açıklama yaptı.
Hakverdi, 'Demirören’in, aldığı 750 Milyon $ krediyi geri ödemeye başlayıp başlamadığını Ziraat Bankası’na sormuştuk. Banka “müşteri sırrı” diyerek bilgi vermedi! Yeniden soruyoruz. Demirören, aldığı krediyi geri ödemeye başladı mı? Ödemedi ise başlatılan bir haciz işlemi var mı?' dedi.


PEKER NE DEMİŞTİ?
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Demirören Medya'nın, Türkiye medyasının en büyük grubu olan Doğan Medya Grubu'nun 2018 yılındaki satışında Ziraat Bankası'ndan aldığı 750 milyon dolarlık krediyi ödemediğini iddia etti. Peker, Demirören'lere satılan televizyon kanalları ve gazeteleri Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa eden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın yönettiğini söyledi.
'Aslında bir tanesi o kadar para ederdi' diyen Peker yayımladığı 9. videoda, 'Pamukören’e geldik, bu önemli. Hukuken bir yere oturtulabilir. Süleyman’la ilgili bölüme odaklanın. Güvendiğiniz tarafsız yazarlara, muhalefet partisinde güvenilir insanlara baskı kurun. Bizim Pamukören var ya, şimdi biz gazeteyi bastık, Aydın Doğan kargaşalardan korktu, verdi yerleri. 750 milyon dolara. Aslında bir tanesi o kadar para ederdi. Bu 750 milyon doları Ziraat Bankası verdi. Ziraat Bankası devletin, devletin kimin sizin.' ifadesini kullandı.
Peker şunları kaydetti:
Siz patronsunuz, vergi veriyorsunuz ya. 750 milyon dolar aldı, hiçbirini ödemedi. Ana parayı bırak faizlerini bile ödemedi. bu sahtekâr. Siz şimdi teknik olarak gitseniz aç lan kapıyı deseniz, çıkın buradan deseniz, bizim paramız. O sene 10 milyon tane bu ülkede çiftçi var, bütün hepsine verdikleri kredi ancak o kadar. Çiftçiyi kredisini ödemeyince traktörünü haczediyorlar. Bizim Kanal D’yi haczeden duydunuz mu? Parasız mal olur mu? Faizini ödemediler.
Gayrimeşru suç örgütlerinden de daha namussuzlar. Yaptıkları her iş haram hem de hile var. Bu tartışmacılar var ya bunların TV’lerine çıkan. Namussuzlar var ya, bunlara fedailik yapıyorlar. Bir iki tane sessiz muhalefet çağırıyorlar. Bir İsmail Saymaz biraz atarlı, bir iki tane daha var. Bunların hepsi, sahtekârlara prim veriyorlar, ya da akrabalarına devlette kadro veriyorlar. Sistemin içinden beslenen asalaklar. Bunların hepsi blok. Sizin kuracağınız ülkede bunların hiçbiri olmamalı.' Tabii şimdi bu 750 milyon doların ödenmesi için, ülkede para yok, nasıl olsun. Bunu ödetmek için hemen baskı kurun diyorlar.'
Kemerburgaz’da Göktürk denen yerde Kemer Country diye bir yer var. Orada bir arsa belirlediler, bu yavrunun üzerine yapacaklar. TV filan onların değil, emanetçi. Serhat’la Berat yönetiyor. Sabah grubu da aynı. Kişiliksiz zenginlerin üzerine yapıyorlar sadece. Kemer Country’deki yeri imara açacaklar. O arsa kimin yine halkın. İmara açınca tarla olarak verecekler Süleyman’ın var ya Ankara’daki akrabası o işleri yapıyor. Hop bir imar artışı 10 milyonluk yer 1 milyarlık oluyor. Üzerine kulübe koyamadığın yere 100 katlı binalar dikiyorsun. Artık siz de alıştınız, dinliyorsunuz ya, benim anlattıklarım masal değil.
Demirören aldığı parayı vermiş mi Ziraat’e sorun. Kanal D’nin, CNN Türk’ün, Hürriyet’in, Milliyet’in sahibi sizsiniz.'

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

VATANDAŞIN SIFIRI TÜKENDİ: EŞEL MOBİL BİTTİ, ZAM YAĞMURU ŞİMDİ BAŞLIYOR!

GÖKÇEK’TEN TARTIŞMA YARATAN AÇIKLAMA: “BU DÖNEMİN CİHADI CHP İLE BOĞUŞMAK”

TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ

ÖĞRENCİLER İÇİN TATİL ZAMANI: OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL BAŞLADI

TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ

SON ANKETTE DİKKAT ÇEKEN TABLO: ERDOĞAN ÜÇ SENARYODA DA KAYBEDİYOR

TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK

İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI

“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

CHP’Lİ BELEDİYEYE ŞAFAK BASKINI: KUŞADASI BELEDİYE BAŞKANI ÖMER GÜNEL GÖZALTINDA

AKİF’İN MİRASI EMİN ELLERDE! YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN DUYGU DOLU 12 MART!

TOKAT NİKSAR’DA KORKUTAN DEPREM: 5.5 İLE SALLANDIK, EĞİTİME ARA VERİLDİ!

İBB DAVASINDA DÖRDÜNCÜ GÜN: SAVUNMALAR SÜRÜYOR, BARİKAT TARTIŞMASI BÜYÜYOR

HALKBANK DAVASI NASIL DURDU? YAVUZYILMAZ ABD’NİN 10 ŞARTINI AÇIKLADI

ABD’DE HALKBANK DAVASI DURDURULDU: ADALET BAKANI GÜRLEK’TEN AÇIKLAMA

DİPLOMA İPTALİ DÜNYAYA TAŞINDI: AVRUPA’DAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇİN İNCELEME

İNDİRİMİN ÖMRÜ BİR GÜN SÜRDÜ! POMPA FİYATLARI YENİDEN TEPETAKLAK

ROJİN KABAİŞ’İN BABASINA ÖLÜM TEHDİDİ: SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

PYD KURUCUSU SALİH MÜSLİM ÖLDÜ! ERBİL’DE TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

CHP’NİN 97’NCİ MİTİNGİ PENDİK’TE: “ZAFER YAKINDA” MESAJI

ABD BAŞKANI TRUMP: “İRAN’A DÜŞÜNDÜKLERİNDEN ÇOK DAHA FAZLA ZARAR VERDİK”

SAVCILIK, İMAMOĞLU’NUN PAYLAŞIMLARININ YAPILDIĞI HESABA SORUŞTURMA AÇTI

SAVAŞ DOĞALGAZI VURDU: NİSAN AYINDA ZAM KAPIDA!

ABD-İSRAİL GERİLİMİ SÜRERKEN HAMANEY’E SALDIRI GİRİŞİMİ

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI DA LİSTEDE: DÖŞEMEALTI’NDA OPERASYON

JANDARMA MÜDAHALESİ, TARTIŞMALI KİMLİK KONTROLÜ: İBB DAVASINDA GERİLİM TAVAN YAPTI!

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DE SABAH OPERASYONU: GÖZALTI KARARLARI VAR

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE TARİHİ GECE: GALATASARAY LIVERPOOL’U YENDİ

TAHRAN’IN ÜZERİNE "ÖLÜM" YAĞIYOR: PETROL RAFİNERİLERİ VURULDU, ŞEHRE ASİT İNDİ!

EĞİTİM SİSTEMİ YİNE DEĞİŞEBİLİR:MEB YENİ MODEL ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

Yükleniyor

loading

GÖKÇEK’TEN TARTIŞMA YARATAN AÇIKLAMA: “BU DÖNEMİN CİHADI CHP İLE BOĞUŞMAK”

TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ

TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ

SON ANKETTE DİKKAT ÇEKEN TABLO: ERDOĞAN ÜÇ SENARYODA DA KAYBEDİYOR

İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI

“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

  • Cumartesi 15.7 ° / 5.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 14.5 ° / 9.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 13.5 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14