SEDAT PEKER'İN AÇIKLAMALARIYLA İLGİLİ İLK SORUŞTURMA AÇILDI

Sedat Peker’in iddialarıyla ortaya dökülen ilişkileri seyreden yargı, ilk soruşturmayı, iddiaları haberleştiren Cumhuriyet’e açtı.

GÜNDEM 8.06.2021 10:50:33 0
SEDAT PEKER

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in mafya-siyaset ilişkilerini gözler önüne seren iddialarla ilgili suskunluğunu koruyan yargı cephesi, ilk soruşturmayı iddiaları haberleştiren Cumhuriyet’e açtı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin’in şikâyeti üzerine gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü Olcay Büyüktaş Akça hakkında “hakaret ve iftira” suçlamasıyla  soruşturma açtı. Küçükkaya cumhuriyet savcılığına verdiği ifadede “Halkın haber alma özgürlüğü kapsamında gazetecilik mesleği yerine getirilmiştir” dedi. 
Cumhuriyet’in 11 Mayıs tarihli sayısında, Sedat Peker’in Elazığ’da Yeldana Kaharman’ın şüpheli ölümüne ilişkin Mehmet Ağar’ın oğlu AKP milletvekili Tolga Ağar’ı suçlamasının ardından iddiaları yalanlayan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin’in, çete raporunda adı geçen Selahattin Yılmaz ve Galip Öztürk’le birlikte fotoğrafları çıkmasını “Komutan çete lideriyle!” başlığıyla haberleştirmişti. 
SAVCININ ‘ACELE’ NOTU
Haberin ardından gazetemizi hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye eski Türkiye değil, hesabını hukuk önünde vereceksiniz” ifadelerini kullanmıştı. Soylu’nun bu çıkışının ardından Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, gazetemiz hakkında “hakaret ve iftira” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
Şikâyet üzerine harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, Küçükkaya ve Büyüktaş hakkında soruşturma başlattı. Cumhuriyet savcısı Hafize Demir Hamurcu, “Çok acele ve sürelidir” notuyla İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na yazı yazarak Küçükkaya ve Büyüktaş’ın talimatla ifadesinin alınmasını istedi. 
‘YAPILAN GAZETECİLİKTİR’
Küçükkaya ve Büyüktaş, dün soruşturma kapsamında ifadelerini verdi. Söz konusu fotoğrafların sosyal medya hesaplarından yayımlanan ve aleniyet kazanan fotoğraflar olduğuna dikkat çeken Küçükkaya, “Haberimizde belirtilen ‘komutan çete lideriyle’ başlığı somut bir gerçeğe dayanmaktadır, buna dair fotoğraf da vardır.
Selahattin Yılmaz ve Arif Çetin’in bizzat Jandarma Genel Komutanlığı makamı önünde çekilmiş fotoğrafı mevcuttur. Bu nedenle gerek hakaret, gerek iftara suçu oluşmaz, halkın haber alma özgürlüğü kapsamında gazetecilik mesleği yerine getirilmiştir. Haberin yayımlanmasındaki tek amaç budur” dedi. 
Sorumlu Müdürümüz Büyüktaş ise, “Milyonlarca insanın gündemine girmiş videolarda dile getirilen iddialar sonrası bu nitelikli fotoğrafların yayımlanmasında kamu yararı olduğu açıktır” ifadelerini kullanarak şöyle devam etti: “Şikâyetçi Arif  Çetin kamu görevlisidir.
Yargıtay ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından kamu görevlilerinin çok ağır eleştirilere katlanmaları gerektiğine ilişkin hükümler ortaya konulmuştur. Kaldı ki, ilgili haberde herhangi bir hakaret unsuru olmadığı gibi daha önce bizzat çekilen kişiler tarafından yayımlanan fotoğraflar yayımlanmıştır.
Sırf bu husus bize suç unsuru olmadığını göstermektedir. Buradaki tek amaç; anayasa tarafından da güvence altına alınan ifade ve basın özgürlüğü kapsamında gazetecilik mesleğinin icra edilmesidir. Suçlamaları kabul etmiyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

AKP-MHP BAYRAMLAŞMASINDA ÖZGÜR ÖZEL HEDEF ALINDI

HATAY’DA KAMYON 3 ARACA ÇARPTI

DEPREMDE YIKILAN RÖNESANS REZİDANS'IN MÜTEAHHİDİ SIRBİSTAN'DA ÖLÜ BULUNDU

BÜYÜKADA RUM YETİMHANESİ OTEL OLACAK

KİEV'E GECE BOYUNCA GÖRÜLMEMİŞ SALDIRI

FERDİ ZEYREK HASTANEYE KALDIRILDI: ÖZGÜR ÖZEL'DEN AÇIKLAMA

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AYLAR SONRA 3 ÖĞRENCİYE SORUŞTURMA BAŞLATTI

AKP KURUCULARINDAN HÜSEYİN ÇELİK: "CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ TÜRKİYE’YE YARAMADI"

CHP LİDERİ ÖZEL'DEN 'SORUŞTURMA' AÇIKLAMASI: "YAŞATANA BİN PİŞMAN EDERİM"

ERDOĞAN MUHALEFETİ HEDEF ALDI, "KUTUPLAŞMADAN BESLENENLERE PRİM VERMEYECEĞİZ" DEDİ

EKREM İMAMOĞLU'NDAN BAYRAM MESAJI…

6 ŞUBAT DEPREM DAVALARI: TEPKİ ÇEKEN KARAR VE SAVUNMALAR

BAKAN TEKİN'DEN TARTIŞMA YARATACAK 'BAŞÖRTÜSÜ' SÖZLERİ: BİR KEZ DAHA CHP'Yİ HEDEF ALDI

BÜLENT ARINÇ'TAN NUMAN KURTULMUŞ'A AÇIK MEKTUP

13 KATLI BİNADA YANGIN: ÖLÜ VE YARALILAR VAR

ÖZGÜR ÖZEL MEYDAN OKUDU: AKLINIZI BAŞINIZA TAKININ...

İDDİANAME KABUL EDİLDİ: İMAMOĞLU DAHİL 12 KİŞİYE HAPİS İSTEMİ

MUĞLA'DA 5.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM…

İMAMOĞLU PAYLAŞTI! İŞTE TURP VE AHTAPOTUN BEDELİ

CHP'Lİ BORÇKA BELEDİYESİ BAŞKANI ERCAN ORHAN: "İŞÇİMİZİN MAAŞINI ÖDEYEBİLMEK İÇİN EVİMİ SATIŞA ÇIKARDIM”

MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ YARIN

SUUDİ ARABİSTAN, HACCA GİDEN 75 BİN KİŞİYİ GERİ YOLLADI

DEVA PARTİSİ KURUCUSUNA 16 YIL HAPİS CEZASI!

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TUGAY TOPLANMAYAN ÇÖPLER İÇİN KORDON'A İNDİ

ÖZGÜR ÖZEL:DARBE BU KEZ POSTALLA DEĞİL, CÜBBEYLE GELDİ!

İMAMOĞLU, İŞ DÜNYASINA SESLENDİ …

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

GEZİ ANMASINDA GÖZALTINA ALINAN 12 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

10. YARGI PAKETİ, TBMM ADALET KOMİSYONU’NDA KABUL EDİLDİ

SANSÜRÜ ELEŞTİREN YÖNETMENE SALDIRI

Yükleniyor


BÜYÜKADA RUM YETİMHANESİ OTEL OLACAK

KİEV'E GECE BOYUNCA GÖRÜLMEMİŞ SALDIRI

FERDİ ZEYREK HASTANEYE KALDIRILDI: ÖZGÜR ÖZEL'DEN AÇIKLAMA

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AYLAR SONRA 3 ÖĞRENCİYE SORUŞTURMA BAŞLATTI

AKP KURUCULARINDAN HÜSEYİN ÇELİK: "CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ TÜRKİYE’YE YARAMADI"

CHP LİDERİ ÖZEL'DEN 'SORUŞTURMA' AÇIKLAMASI: "YAŞATANA BİN PİŞMAN EDERİM"

  • Pazar 33.8 ° / 18 ° Güneşli
  • Pazartesi 35.3 ° / 18.1 ° Güneşli
  • Salı 35.9 ° / 19 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2