SEDAT PEKER CEPHESİNDEN 'KUMPAS' İTİRAFI

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddia, ifşa ve itiraflarının yer aldığı Duvar kitabında Peker’in sağ kolu olarak bilinen Emre Olur, İYİ Parti Sosyal Medya Direktörü olarak görev yapan Kerim Çoraklık’a kumpas kurulduğunu

GÜNDEM 13.11.2021 14:26:54 0
SEDAT PEKER CEPHESİNDEN

İYİ Parti Sosyal Medya Direktörü olarak görev yapan Kerim Çoraklık, FETÖ propagandası yaptığı iddiasıyla 8 Mayıs 2018’de gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Sedat Peker’in iddia, ifşa ve itiraflarının yer aldığı Duvar kitabında Peker’in sağ kolu olarak bilinen Emre Olur, Çoraklık’a kumpas kurulduğunu anlattı.
Sedat Peker de çektiği beşinci videoda 'Emre Olur var, Beyaz TV’de çıkıyordu, bana gelip giderdi, nasıl bir tezgah kurduğunuzu anlattı bana. Ben sağlamcı adamım, bizde kayıt kuyut sağlam olur. Bu Kerim Çoraklık var, İYİ Parti sosyal medya direktörüydü. Emre Olur’u siz Beyaz TV’ye çıkarıp, teknik böyle çok şey biliyorlar, bu bu şeylerden 'FETÖ’cüdür' diye adamı nasıl paketleyip kaç senedir ceza yatırtınız. Bana anlattı, namusluysa sorana da anlatırlar” demişti.

Kumpasla ilgili “Evet çeşitli kumpaslara karıştım, bu tür işler yaptım” diyen Olur, ayrıntıları şöyle aktardı: “Canlı yayınlar öncesi Ankara’ya giderdim. Kulislerde ne var toplardım. Benim işlerim Emniyet kulisleri ağırlıklıydı. Bir akşam siber şubede otururken, bizi yine mililyetçi söylemlerle gaza getirdiler. Doldur boşalt yaptılar.Siber Suçlar Dairesindeki yeni görevlilerle, müdürüyle tanıştırdılar. O müdür bize ‘Bu vatana sizin gibi nice gençler gerekiyor. Tecrübelerinizle yazılım bilginizle devlete faydanız olması gerekiyor’ diye başlayıp gaza getiren konuşmalar yaptı. Sonrasında şubede 4 polis ve bir sivil memurla sohbet ediyorduk. ‘Yarın televizyon yayınında ne konuşacaksın?’ diye sordular. Anlattım. Bana, ‘Bir konu var bunu yaparsan devlet sana minnettar olacak’ diyerek ne istediklerini anlattılar.

Kerim Çoraklık’tan bahsettiler. Geçmişte sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanına hakaret ve FETÖ’ye destek gerekçesiyle gözaltına alındığını ancak polis ve yargıdaki Cemaatçi kadrolar eliyle hakkında herhangi bir şey yapılamadan serbest kaldığını söylediler. Bana da bununla ilgili bir dosya verdiler ve ‘Bu kişiyle ilgili dosya daha önce çalışıldı ama biz işi kıvıramadık. Sen yaparsan, televizyon programında konuyu gündemleştir biz de gereğini yapacağız. Hatta yayında üzerine basa basa birkaç kez savcıları göreve çağır’ dediler. Bana verilen dosyayı alıp İstanbul’a geldim ve yayında paylaştım. Yayından kısa süre sonra da Kerim Çoraklık’a operasyon yapıldı.”
ASIL HEDEF AKŞENER'Dİ
Çoraklık’ın Fethullahçı olmadığını söyleyen Olur, şöyle devam etti: “Kerim Çoraklık üzerinden asıl hedef Meral Akşener’di. Çoraklık üzerinden İYİ Parti’ye oradan da Meral Akşener’e yürümek istiyorlardı. Bunu da yaptılar. Başarıyla yaptık. Yaptığım bu tür işlerden ayrıca ücret almıyordum. Böyle kumpaslar, tetik düşürme işleri iletişimimizi kuvvetlendiriyordu. Doğal olarak para kazanacağımız işlerin de kapısını açıyordu.”
“YAPTIRAN SÜLEYMAN SOYLU”
Bunu yaptıranların İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla hareket ettiklerini belirten Olur, “Mesela Siber Daire’de ‘sivil memur’ olamazdı. Ancak Soylu ile başladı alımlar. Oradaki ‘sivil memur’ topluluğunun hepsi Soylu’nun trolleriydi. Görevli tüm polis birimlerinin ekranlarını kullanıyordu. Yetkilendirildiler. Kimi isterlerse onların emniyet kayıtlarına ve bilgilerine erişebilirlerdi. Bu trollerin hepsini isim isim biliyorum. Aktif Twitter kullanıcısı görünüyorlar ama aynı zamanda Siber Daire’de ‘sivil memur’ bunlar. Hepsi Soylu’ya yakın kişiler, dostları, ahbaplarıydı ama İçişleri Bakanlığı kadrosuna ‘sivil memur’ olarak alındılar.
Siber suçlara o dönemde 50-100 memur alındı. Yazılımcı, sosyal medya uzmanı, trol her türden kişi var. Hatta Fahrettin Altun’la da papaz oldular bu yüzden. Altun’un ekibiyle Siber Daire ekibi arasında huzursuzluk/husumet var. İktidar içinde her kanadın trol ekibi var. Trol camiasında hangi hesabı kim kullanıyor biliyorum. Minimum 4-5 bin TL maaş ödeniyor. Paraları doğrudan ilgilisi ya da işi veren ödemez. Bir aracı olur. Onlar verir maaşları” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

İlgili Haberler


CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ

AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN İSTİFA KARARI: “MAHKEME SONUCUNU BEKLEYECEĞİM”

BAHÇELİ SESSİZLİĞİ BOZDU: İZZET ULVİ YÖNTER NEDEN AYRILDI?

 ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İŞÇİ NEDEN HEDEFTE?

DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ

AKIN GÜRLEK’TEN YARGI ELEŞTİRİLERİNE YANIT

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE

MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA

ORTADOĞU’DAKİ SAVAŞIN FATURASI BÜYÜYOR

ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR

İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ

HÜRMÜZ BOĞAZI’NDA KRİTİK GERİLİM: İRAN’DAN SERT MESAJ

CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”

3 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON:UŞAK BELEDİYE BAŞKANI VE ÜST DÜZEY İSİMLER GÖZALTINDA

TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET

ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI

HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI

HER YAĞIŞTA AYNI KRİZ: HATAY’DA ALTYAPI TARTIŞMASI BÜYÜYOR

A MİLLİ TAKIM ROMANYA’YI 1-0’LA DEVİRDİ: PLAY-OFF FİNALİNE YÜKSELDİK!

ERDOĞAN’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: “MİLLET YÖNETİMDE BİZE GÜVENİYOR”

ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI

İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI

OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”

GÜRLEK SESSİZLİĞİNİN NEDENİ BELLİ OLDU: ERDOĞAN’DAN TALİMAT

KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR

TÜRKİYE’NİN MALİ KARNESİ MASADA: ŞİMŞEK’TEN RİSK AÇIKLAMASI

AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR

İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI

KALBİMİZ SANTRADA: TÜRKİYE-ROMANYA MAÇINDA İLK 11’LER BELLİ OLDU

Yükleniyor

loading

CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ

AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN İSTİFA KARARI: “MAHKEME SONUCUNU BEKLEYECEĞİM”

 ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İŞÇİ NEDEN HEDEFTE?

DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ

AKIN GÜRLEK’TEN YARGI ELEŞTİRİLERİNE YANIT

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE

  • Cumartesi 18 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 16.5 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 15.5 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17