SEDAT PEKER CEPHESİNDEN 'KUMPAS' İTİRAFI
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddia, ifşa ve itiraflarının yer aldığı Duvar kitabında Peker’in sağ kolu olarak bilinen Emre Olur, İYİ Parti Sosyal Medya Direktörü olarak görev yapan Kerim Çoraklık’a kumpas kurulduğunu
İYİ Parti Sosyal Medya Direktörü olarak görev yapan Kerim Çoraklık, FETÖ propagandası yaptığı iddiasıyla 8 Mayıs 2018’de gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Sedat Peker’in iddia, ifşa ve itiraflarının yer aldığı Duvar kitabında Peker’in sağ kolu olarak bilinen Emre Olur, Çoraklık’a kumpas kurulduğunu anlattı.
Sedat Peker de çektiği beşinci videoda 'Emre Olur var, Beyaz TV’de çıkıyordu, bana gelip giderdi, nasıl bir tezgah kurduğunuzu anlattı bana. Ben sağlamcı adamım, bizde kayıt kuyut sağlam olur. Bu Kerim Çoraklık var, İYİ Parti sosyal medya direktörüydü. Emre Olur’u siz Beyaz TV’ye çıkarıp, teknik böyle çok şey biliyorlar, bu bu şeylerden 'FETÖ’cüdür' diye adamı nasıl paketleyip kaç senedir ceza yatırtınız. Bana anlattı, namusluysa sorana da anlatırlar” demişti.
Kumpasla ilgili “Evet çeşitli kumpaslara karıştım, bu tür işler yaptım” diyen Olur, ayrıntıları şöyle aktardı: “Canlı yayınlar öncesi Ankara’ya giderdim. Kulislerde ne var toplardım. Benim işlerim Emniyet kulisleri ağırlıklıydı. Bir akşam siber şubede otururken, bizi yine mililyetçi söylemlerle gaza getirdiler. Doldur boşalt yaptılar.Siber Suçlar Dairesindeki yeni görevlilerle, müdürüyle tanıştırdılar. O müdür bize ‘Bu vatana sizin gibi nice gençler gerekiyor. Tecrübelerinizle yazılım bilginizle devlete faydanız olması gerekiyor’ diye başlayıp gaza getiren konuşmalar yaptı. Sonrasında şubede 4 polis ve bir sivil memurla sohbet ediyorduk. ‘Yarın televizyon yayınında ne konuşacaksın?’ diye sordular. Anlattım. Bana, ‘Bir konu var bunu yaparsan devlet sana minnettar olacak’ diyerek ne istediklerini anlattılar.
Kerim Çoraklık’tan bahsettiler. Geçmişte sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanına hakaret ve FETÖ’ye destek gerekçesiyle gözaltına alındığını ancak polis ve yargıdaki Cemaatçi kadrolar eliyle hakkında herhangi bir şey yapılamadan serbest kaldığını söylediler. Bana da bununla ilgili bir dosya verdiler ve ‘Bu kişiyle ilgili dosya daha önce çalışıldı ama biz işi kıvıramadık. Sen yaparsan, televizyon programında konuyu gündemleştir biz de gereğini yapacağız. Hatta yayında üzerine basa basa birkaç kez savcıları göreve çağır’ dediler. Bana verilen dosyayı alıp İstanbul’a geldim ve yayında paylaştım. Yayından kısa süre sonra da Kerim Çoraklık’a operasyon yapıldı.”
ASIL HEDEF AKŞENER'Dİ
Çoraklık’ın Fethullahçı olmadığını söyleyen Olur, şöyle devam etti: “Kerim Çoraklık üzerinden asıl hedef Meral Akşener’di. Çoraklık üzerinden İYİ Parti’ye oradan da Meral Akşener’e yürümek istiyorlardı. Bunu da yaptılar. Başarıyla yaptık. Yaptığım bu tür işlerden ayrıca ücret almıyordum. Böyle kumpaslar, tetik düşürme işleri iletişimimizi kuvvetlendiriyordu. Doğal olarak para kazanacağımız işlerin de kapısını açıyordu.”
“YAPTIRAN SÜLEYMAN SOYLU”
Bunu yaptıranların İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla hareket ettiklerini belirten Olur, “Mesela Siber Daire’de ‘sivil memur’ olamazdı. Ancak Soylu ile başladı alımlar. Oradaki ‘sivil memur’ topluluğunun hepsi Soylu’nun trolleriydi. Görevli tüm polis birimlerinin ekranlarını kullanıyordu. Yetkilendirildiler. Kimi isterlerse onların emniyet kayıtlarına ve bilgilerine erişebilirlerdi. Bu trollerin hepsini isim isim biliyorum. Aktif Twitter kullanıcısı görünüyorlar ama aynı zamanda Siber Daire’de ‘sivil memur’ bunlar. Hepsi Soylu’ya yakın kişiler, dostları, ahbaplarıydı ama İçişleri Bakanlığı kadrosuna ‘sivil memur’ olarak alındılar.
Siber suçlara o dönemde 50-100 memur alındı. Yazılımcı, sosyal medya uzmanı, trol her türden kişi var. Hatta Fahrettin Altun’la da papaz oldular bu yüzden. Altun’un ekibiyle Siber Daire ekibi arasında huzursuzluk/husumet var. İktidar içinde her kanadın trol ekibi var. Trol camiasında hangi hesabı kim kullanıyor biliyorum. Minimum 4-5 bin TL maaş ödeniyor. Paraları doğrudan ilgilisi ya da işi veren ödemez. Bir aracı olur. Onlar verir maaşları” diye konuştu.
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
İlgili Haberler
CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ
BAHÇELİ SESSİZLİĞİ BOZDU: İZZET ULVİ YÖNTER NEDEN AYRILDI?
DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE
MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA
ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR
İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ
CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”
TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET
ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI
HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI
ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI
İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI
OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”
KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR
TÜRKİYE’NİN MALİ KARNESİ MASADA: ŞİMŞEK’TEN RİSK AÇIKLAMASI
AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR
İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI
KALBİMİZ SANTRADA: TÜRKİYE-ROMANYA MAÇINDA İLK 11’LER BELLİ OLDU
Yükleniyor
CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ
AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN İSTİFA KARARI: “MAHKEME SONUCUNU BEKLEYECEĞİM”
ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İŞÇİ NEDEN HEDEFTE?
DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ
AKIN GÜRLEK’TEN YARGI ELEŞTİRİLERİNE YANIT
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE
- Cumartesi 18 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 16.5 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 15.5 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu




