SEDAT PEKER 'BENİ BURADAN KİMSE ALAMAZ' DEMİŞTİ…

Birleşik Arap Emirlikleri ile Türkiye arasında Sedat Peker’in iadesine yönelik yapıldığı iddia edilen pazarlıkla ilgili son gelişme kulislere düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün gece kritik bir görüşme gerçekleştirdiği ifade ed

GÜNDEM 31.08.2021 21:14:58 0
SEDAT PEKER

Yeniçağ'dan Fatih Ergin'in haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 19 Ağustos’ta Ankara’da Birleşik Arap Emirlikleri Ulusal Güvenlik Danışmanı Sheikh Tahnoun bin Zayed al-Nahyan’ın ile görüşmesinde ana gündemin Sedat Peker’in iadesi olduğu iddia edilmişti.
Erdoğan ile Nahyan’ın görüşmesi sonrası Türkiye – BAE hattında dikkat çeken gelişmeler yaşanmaya başlamış ve Nahyan’ın sahibi olduğu şirketin CEO'su Syed Basar Shueb, Türkiye'de sağlık, sanayi ve gıda işleme gibi sektörlerde yatırım fırsatlarını değerlendirdiklerini söylemişti.
ERDOĞAN DÜN GECE KİMİNLE TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPTI?
İktidarın Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayed ile Sedat Peker’in iadesi için perde arkasında temaslara başladığı belirtilirken, BAE’nin de Türkiye ilişkileri yumuşatmaya sıcak baktığı ifade ediliyor.
Saray kulislerinden edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün gece BAE veliaht Prensi Zayed ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği iddia edildi. Kulislerden aktarılana göre, görüşmede ekonomik iş birliğine yönelik konuların yanında Sedat Peker’in iadesinin de gündeme geldiği belirtildi.
BAE’nin ekonomik iş birliği üzerinden Türkiye ile ilişkileri yumuşatmaya sıcak baktığı belirtilirken, Sedat Peker’in iadesi hakkında yaklaşımlarının ise henüz netlik kazanmadığı aktarıldı.
TÜRKİYE’NİN KARŞISINDAKİ CEPHEDELER
BAE, Doğu Akdeniz’de Türkiye’ye karşı Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi’nin yanında yer alması ile biliniyor. BAE, Girit'e Yunan ordusuyla ortak eğitim için 4 F-16 savaş uçağı göndermiş ve bu karar, Türkiye'nin Karadeniz'de doğalgaz rezervi bulduğunu açıklamasından hemen sonra gerçekleşmişti.
YENİ ŞAFAK “ŞEREFSİZ BUNLAR” DEMİŞTİ
Erdoğan’ın Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnoun Bin Zayed el Nahyan ile görüşmesinin ardından konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise bir detay dikkat çekmişti.
Erdoğan, o görüşmenin ardından 'BAE'den gerçekleşen bu ziyaret, iki ülke arasındaki buzların eridiği anlamına mı geliyor?' sorusu üzerine şunları kaydetmişti:
'Devletler arasında bu tür gidiş gelişler, iniş çıkışlar olabilir ve olmuştur da. Burada da benzer bazı durumlar oldu. Şu an itibarıyla yaklaşık birkaç aydır bizim istihbarat örgütümüz başta olmak üzere Abu Dabi yönetimiyle bazı görüşmeler yaparak bu görüşmelerle belli bir yere gelmiş bulunuyoruz. Bundan sonraki süreçte de (Abu Dabi Veliaht Prensi) Muhammed Bin Zayed ile de bazı görüşmeleri yapma durumlarımız olacaktır, inşallah olacaktır diye düşünüyorum bugünkü görüşmeden sonra.”
Erdoğan’ın bu şekilde Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayed ile görüşmeyi istediğini ifade etmesi iktidara yakın Yeni Şafak Gazetesi’nin 23 Ekim 2020 tarihli manşetini akıllara getirmişti.
Yeni Şafak Gazetesi, bir İsrail Gazetesi’nde yer alan röportaj ile ilgili, BAE Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayed ve onun sosyal medya trolü olduğu belirtilen gazeteci Hamad Al Mazrouei için, “Şerefsiz bunlar” manşetiyle çıkmıştı.
PEKER NE DEMİŞTİ?
Türkiye'deki siyaset, mafya ve bürokrasi üçgeninde yaşanan karanlık ilişkileri Youtube hesabında yayınladığı videolarla dikkat çeken Sedat Peker, kendisine 'hain' diyen isimlere Twitter'dan meydan okumuştu.
Peker, son yaptığı paylaşımlarda, '15 Temmuz'u birleşik Arap Emirlikleri finanse etti, Sedat Peker de o sebepten BAE'ye kaçtı' iddialarına ilişkin kendisinden özür dilenmesini istedi.
Peker, yaptığı paylaşımda 'Birleşik Arap Emirlikleri’nde oturumum var, hakkımda çıkarılmış herhangi bir kırmızı bülten kararı yok, uluslararası hukuka göre beni bulunduğum ülkeden hiçbir ülke alamaz. “15 Temmuz’u Birleşik Arap Emirlikleri finanse etti insanlarımız onların yüzünden şehit oldu Sedat Peker de Birleşik Arap Emirlikleri’ne gittiği için haindir.” diyen gazeteciler ve siyasetçiler, bu sözlerinizden dolayı benden özür dilemezseniz sizin kahpe, namussuz, şerefsiz olduğunuzu tüm dünyaya haykırmaktan geri durmayacağım.' ifadelerini kullandı.
Peker, ayrıca kendisinin bulunduğu ülkeden bir operasyonla alınmasından çekinmeyip korkmadığını, cezaevine düşmemek gibi bir çaba içinde olmadığını sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

ADAYLIK YOLU MAYINLI TARLA: DEĞİRMENCİ İDDİALARIN GÖLGESİNDE

ERDOĞAN: “ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK, İDEOLOJİ SAHASI DEĞİL”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

ERDOĞAN PROGRAMI BOĞAZİÇİ’NDE HAYATI DURDURDU

KARALAR TAHLİYESİNE YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ

VALİ MASATLI: SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ

ÖKTEM: GELECEK NESİLLERE VİZYONLU BİR İSKENDERUN BIRAKMAK İSTİYORUZ

YILMAZ’DAN GÖREV SİNYALİ: “MECLİS ‘DEVAM’ DERSE BİR DÖNEM DAHA HAZIRIM”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

EKONOMİDE ALARM ZİLİ Mİ? TCMB ENFLASYON TAHMİNİNİ ARTIRDI

ÖZARSLAN TRANSFER İDDİALARINA SERT YANIT VERDİ

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

İÇİŞLERİ’NDE DEVİR TESLİM: YERLİKAYA’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZ – “BEN ÖZGÜRLÜĞE GİDİYORUM”

İMAMOĞLU: “DEVLET GELENEĞİMİZ VE DEMOKRASİ TEHDİT ALTINDA”

AMASYA’DA BİYOGAZ TESİSİNDE FACİA: METAN GAZINDAN ZEHİRLENEN 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

TBMM’DE GÜRLEK GERGİNLİĞİ: YEMİN TÖRENİNDE YUMRUKLU KAVGA ÇIKTI

AKP’DEN BELEDİYELERE YENİ YASA HAZIRLIĞI: YETKİLER DARALABİLİR, DENETİM ARTABİLİR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜRLEK ATAMASINA SERT ÇIKIŞ: “PARTİMİZE OPERASYONUN MİMARI BAKAN YAPILDI”

POYRAZ KARAYEL VE HATIRLA SEVGİLİ’NİN UNUTULMAZ OYUNCUSU ARSLAN’DAN KAHREDEN HABER

BAKANLIKLARDA GECE YARISI DEPREMİ: ADALET’E GÜRLEK, İÇİŞLERİ’NE ÇİFTÇİ

KEÇİÖREN’DE TRANSFER KRİZİ: ALTINOK, ÖZARSLAN’I İHALE ÜZERİNDEN HEDEF ALDI

KADIN BELEDİYE BAŞKANININ KIYAFETİYLE DALGA GEÇEN İYİ PARTİLİ TUTUKLANDI

İSTİFA KARARI ANKARA’YI KARIŞTIRDI: ÖZARSLAN HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR GÜNDEMDE

Kiralık Araç, Sahte Plaka, ÇOCUK TETİKÇİ: Şişli’de Suç Zinciri

Yükleniyor


TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

ADAYLIK YOLU MAYINLI TARLA: DEĞİRMENCİ İDDİALARIN GÖLGESİNDE

ERDOĞAN: “ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK, İDEOLOJİ SAHASI DEĞİL”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

  • Pazar 18.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 17.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12