'SBK, RIZA ZARRAP GİBİ KONUŞACAK'

Karar yazarı Akif Beki, Sezgin Baran Korkmaz'ın da Rıza Zarrap gibi konuşacağını ileri sürerek, "225 yıl hapsi ABD savcısından kulağıyla duyduğunda, kim bülbül gibi ötmez!" dedi.

GÜNDEM 26.06.2021 11:56:31 0

Karar yazarı Akif Beki, Sezgin Baran Korkmaz'ın da Rıza Zarrap gibi konuşacağını ileri sürerek, '225 yıl hapsi ABD savcısından kulağıyla duyduğunda, kim bülbül gibi ötmez!' dedi.
Akif Beki, yazısında şu tespitlerde bulundu:
Türkiye, haritada bir kısrak başı gibi görünse de giderek tatsız bir bülbül yuvasına dönüşüyor. Karanlık çukurlarında yuva yapan kriminal bülbüller, ötebilecekleri el kafeslerine kanat çırpıyor bir bir. Yerli kafesten uçuruluyorlar.
Niye burada ötmeleri istenmiyor? Rıza Zarrab'ın, Sezgin Baran Korkmaz'ın ABD'de öttürülmesi daha mı iyi? Fatih Altaylı Habertürk'te, SBK'nın kendisini bir Avusturya numarasından aradığını yazmıştı.
Soruyor: Ciddiyse Türkiye neden o gün harekete geçmedi de ABD'nin yakalatmasını, iadesini istemesini bekledi? Bu bile eksik soru aslında. Çünkü Türkiye'nin iade talebi hala Avusturya makamlarına ve SBK'nın Viyana'daki mahkeme dosyasına ulaşmış değil. Daha fenası, SBK için aylar önce kırmızı bülten çıkardığımız yazıyor. Ama o da şüpheli.
Öyle olsa... İsmail Saymaz, avukatıyla konuşup SBK'dan sorularına aldığı yazılı cevapları şu notla kayda geçirmezdi: 'SBK, ABD'nin nisanda hakkında açtığı davadan haberi olmadığı için Avusturya'da bir SPA otelinde yakalandı.'
BİR DE HİKAYE UYDURULDU
Yani ABD tarafından arandığını bilse daha tedbirli davranır yakalanmazdı. Demek ki SBK'nın kaçaklığında Türkiye'den yana bir korkusu yoktu. Hatta Cüneyt Özdemir, ocakta Kongo'ya gidip yakalandığı ama Türkiye büyükelçisinin girişimiyle serbest bırakıldığı iddiasını gündeme getirmişti. Açıp büyükelçiliğe ve Dışişleri'ne defalarca sormuş da.
Aylar geçti cevap yok. Yalanlanmadı bile. Güya peşine düşen, yakalatmak için her yerde ferlik ferlik arayan Türkiye'den yana o kadar rahatmış ki SBK...Korunuyor ama geri gelip kafese girmesi de asla istenmiyormuş gibi. 17 Mayıs'taki ilk duruşmasında avukatı, hakkındaki yakalama emri kaldırılırsa SBK'nın gelip ifade vermek istediğini söyledi.
Mahkeme, cevaben yakalamayı gıyabi tutuklamaya çevirdi. Bir de hikaye uyduruldu. İsmail Saymaz'ın Halk TV'de Veyis Ateş'le yayınına bağlanınca konumu deşifre olmuş da o endişeyle yer değiştirip Avusturya'ya geçmiş gibi. Oysa Altaylı'yı Avusturya numarasından araması çok daha önce. Veyis Ateş'i konuşmaya zorlayan da Altaylı'nın o aramayı ifşa etmesiydi. 
KUŞ UÇURULDU
Son durum şu: Avukatları, Avusturya'dan isteyelim diye Türkiye'de mahkemeye başvuruyor. SBK, tutukevinden İsmail Saymaz'a yolladığı cevaplarda Türkiye'ye dönmek ve burada yargılanmak istediği mesajı veriyor. Fakat 6 aydır kırmızı bültenle aradığımızı sandığımız halde, iade talebi dosyamız hala ortada yok.
Bülbülyuvası tatlısında, ortadaki çukur Antep fıstığıyla dolduruluyordu. Tadına vara vara afiyetle yensin diye. Kuş, üstünden uçurulduğunda yuvasına geri dönmesi engelleniyor. Çukurdaki fıstığa çöküldüğünden değilse neden? Deve edilen fıstıklarla ilgili hak iddia edemesin diye değilse niye? 
ÇÖKME ÜSTÜNE ÇÖKME
Kışkışlanıp kaçırtılan bülbülün yaban ellerde altın kafeslere düşüp aheste aheste ötmesi dahi göze alınıyor. Ne uğruna? 225 yıl hapsi ABD savcısından kulağıyla duyduğunda, kim bülbül gibi ötmez!
Nasıl olsa dış güç operasyonu diye etkisizleştirme imkanı mı var; 'millet şerbetli, alıştırdık' rahatlığından mı! Ama millet, 'dış işgalcilerin çanakçısı iç işgalci' mavalları okuyanların, memleketi çökülecek ganimet gibi gören iç fetihçi yüzlerine de uyandı artık.
Çok üst üste geldi çünkü... Dolayısıyla sen sen ol, bülbülleri el kafesine tıkış tıkış da doldurtma. Nasıl ki olamaz bir devlette maaş maaş üstüne...Bir kafeste bülbül bülbül üstüne de, bir ganimette çökme çökme üstüne de öyle olamaz.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9509,77%2,53
  • DOLAR

    37,95% -0,07
  • EURO

    41,79% 0,43
  • GRAM ALTIN

    3803,96% 1,04
  • Ç. ALTIN

    6161,60% 0,00

GAZETECİLER MURAT AĞIREL VE TİMUR SOYKAN GÖZALTINA ALINDI!

ÇAYIRHAN MADEN OCAĞINDA PATLAMA!

AVRUPA PARLAMENTOSU'NDAN AB'YE EKREM İMAMOĞLU UYARISI!

ERDOĞAN'DAN YENİ ATAMALAR! YİĞİT BULUT, ORHAN GENCEBAY, HÜLYA KOÇYİĞİT, ALİ SAYDAM...

CHP'DEN KAYYUM ATANAN ŞİŞLİ'DE 'MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR' MİTİNGİ

DUDUOĞLU SON YOLCULUĞUNA DUALARLA UĞURLANDI.

MAHİR POLAT’A EV HAPSİ

AHMET ÖZER'İN KAYYUM DAVASINDA YENİ GELİŞME

'CHP KURULTAYININ İPTALİ İÇİN DİLEKÇE VERDİ' İDDİASINA YALANLAMA

ERDOĞAN "CUNTACILIĞI" CHP’YE YÜKLEDİ, DEM İLE YARIN GÖRÜŞECEĞİNİ DUYURDU

ÜNİVERSİTELİLER, TUTUKLU ARKADAŞLARI İÇİN 'GENÇLİK DAYANIŞMA SAHNESİ'NDE

CHP’Lİ MULLAOĞLU: HATAY’DA İMAMOĞLU İÇİN İMZA ATANLAR KONTEYNER KENTTEN ATILMAKLA TEHDİT EDİLDİ

MALTEPE HUZUREVİ'NDE ÇIKAN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI: 17 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

BERHAN ŞİMŞEK DURMUYOR! KONGRE İPTALİ İÇİN BAŞVURU YAPILDI

'MAHİR POLAT İLAÇ ALMIYOR' İDDİASINA SERT YANIT!

CHP'Lİ GÜRSEL EROL MECLİS KÜRSÜSÜNDE KONUŞMADAN DURDU

DİN DERSİ ÖĞRETMENİNİN CEP TELEFONUNDAN 20 ÖĞRENCİSİNİN PORNOGRAFİK GÖRÜNTÜSÜ ÇIKTI

PARİS KONSEYİ'NDEN EKREM İMAMOĞLU'NA 'FAHRİ HEMŞEHRİLİK' UNVANI

MAHMUT TANAL, ADALET BAKANLIĞI ÖNÜNDE ÇADIR KURDU...

PAYAS’TA İÇME SUYU SORUNU TARİH OLUYOR

BÜYÜKŞEHİRDEN KAÇAK HAFRİYAT DÖKÜMÜNE DEV CEZA

YÜKSELİŞ KOLEJİ ERASMUS ORTAKLARINA EVSAHİPLİĞİ YAPACAK

DÖNMEZ:İSKOOP ÖZELLİKLE KADIN İSTİHDAMINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

İMAMOĞLU'NUN BABASININ EVİNDE ARAMA! KAPIYI ÇİLİNGİRLE KIRDILAR

İMAMOĞLU'NUN AVUKATLARINDAN RTÜK'E 9 KANAL İÇİN BAŞVURU

TRUMP ERDOĞAN'I ÇOK SEVERİM, BİR RAHİBİMİZ VARDI VE GERİ ALDIK

CEMAL ENGİNYURT MASAK'A SESLENDİ…

BAHÇELİ TALİMAT VERDİ! MHP'DEN 'KILIÇDAROĞLU' ADIMI

BAHÇELİ 'ERKEN SEÇİM YOK' DEDİ, CHP KURULTAYINI HEDEF ALDI

ÖMER ÇELİK'TEN DEM PARTİ-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA…

Yükleniyor


GAZETECİLER MURAT AĞIREL VE TİMUR SOYKAN GÖZALTINA ALINDI!

ÇAYIRHAN MADEN OCAĞINDA PATLAMA!

AVRUPA PARLAMENTOSU'NDAN AB'YE EKREM İMAMOĞLU UYARISI!

ERDOĞAN'DAN YENİ ATAMALAR! YİĞİT BULUT, ORHAN GENCEBAY, HÜLYA KOÇYİĞİT, ALİ SAYDAM...

CHP'DEN KAYYUM ATANAN ŞİŞLİ'DE 'MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR' MİTİNGİ

DUDUOĞLU SON YOLCULUĞUNA DUALARLA UĞURLANDI.

MAHİR POLAT’A EV HAPSİ

  • Perşembe 16.1 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 16.1 ° / 6.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.5 ° / 6.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 28 21 2 5 45 68
3.Samsunspor 29 15 8 6 11 51
4.Beşiktaş 28 13 6 9 14 48
5.Eyüpspor 29 13 8 8 10 47
6.İstanbul Başakşehir 28 12 10 6 7 42
7.Göztepe 28 10 9 9 10 39
8.Gazişehir Gaziantep 28 11 11 6 0 39
9.Kasımpaşa 29 9 8 12 -3 39
10.Antalyaspor 29 11 12 6 -19 39
11.Trabzonspor 28 9 10 9 9 36
12.Konyaspor 29 9 13 7 -7 34
13.Rizespor 28 10 14 4 -12 34
14.Bodrum FK 29 9 14 6 -10 33
15.Kayserispor 28 8 11 9 -12 33
16.Sivasspor 29 8 14 7 -8 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 28 4 17 7 -23 19
19.Adana Demirspor 28 2 22 4 -41