SAVAŞ HALK TV’DE HATAY’I TANITTI 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Halk TV’de yayınlanan Görkemli Hatıralar adlı programın canlı yayın konuğu oldu.

GÜNDEM 25.04.2021 22:43:22 0
SAVAŞ HALK TV’DE HATAY’I TANITTI 

Halk müziği sanatçısı Sadık Gürbüz, Asım Kuzuluk ve Neyzen Servet Baybo’nun da yer aldığı programda siyaset, sanat, kültür ve spor konuşuldu.
Lütfü Savaş, yaklaşık 3 saat süren programda yöneltilen sorulara samimiyetle yanıt verirken ünlü sanatçılar Sadık Gürbüz ve Asım Kuzuluk, sesleri ve türküleriyle programa renk kattı.
“ATALARIMIZDAN ALDIĞIMIZ BU SEVGİ KÜLTÜRÜNÜ ÇOCUKLARIMIZA MİRAS BIRAKACAĞIZ”
ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915’te yaşanan Ermeni olayları ile ilgili “soykırım” ifadesi kullanması hakkında konuşan Savaş, “Anadolu’da birçok renk iç içe girmiş. Biz bunu Hatay’da yoğun biçimde yaşıyoruz. Atalarımızdan aldığımız bu sevgi kültürünü çocuklarımıza miras bırakacağız. Devletler tarih yapar, tarihçiler tarih yazar. Birinci Dünya Savaşı yıllarında, Osmanlının kendini var etme sırasında, birçok şey yaşanmış olabilir ancak kimse bunu Türkiye Cumhuriyeti’ne mal edemez. Bu kaos sürecinin temcit pilavı gibi her sene önümüze getirilmesini yanlış buluyorum. Bırakalım bunu tarihçiler konuşsun. Devletlerin kendi menfaatleri uğruna bu konu hakkında yorum yapması bizi bağlamaz. Biz tüm renklerimizle burada mutlu, huzurlu ve özgür yaşıyoruz” diyerek ay yıldızlı Türk bayrağına âşık olduğunu belirtti.


LÜTFÜ SAVAŞ HATAY’IN İLÇELERİNİ TANITTI
Programın yayınlandığı İskenderun’u ve şehrin diğer ilçelerini tanıtan Savaş, “Hatay’ın 15 ilçesinin her birinin ayrı özelliği var. İskenderun sanayinin en çok geliştiği ilçelerimizden bir tanesidir. Antakya’dan sonraki ikinci büyük ilçemizdir. Büyük İskender tarafından kurulmuş ve bugüne kadar gelmiş modern bir ilçemizdir. Gastronomi Kenti unvanı almamıza deniz mahsulleriyle katkı sağlamıştır. Samandağ biberimiz de yüzyıllardır bozulmadan bugüne kadar gelen bir üründür” dedi.
BAŞKAN SAVAŞ’IN GENÇLERE VERDİĞİ ÖNEM BİR KEZ DAHA ÖNE ÇIKTI
YouTube’daki Başkan Lütfü Savaş kanalı hakkında konuşan Savaş, “Gençlerin hayatı sosyal medyanın içinde. Büyüklerimizden örnek alacağız birçok şey var ama gençlerin hangi umutlarla beslendiğini görmek lazım. Her iki tarafı özümseyip ona göre politika üretmemiz gerekiyor” diyerek bu konuda genç yaştaki oğlundan faydalandığını söyledi. 


HATAYSPOR’UN BAŞARILARI UNUTULMADI
Lütfü Savaş, Süper Lig’de başarılı bir sezon geçiren ve dikkatleri üzerine çeken Atakaş Hatayspor’un her maçına gitmeyi çalıştığını ifade etti. Hatay’ın çetin ve renkli tabloya sahip bir kent olduğunu söyleyen HBB Başkanı, “Hatay yüzyıllardır birlikte yaşama kültürü ile bugünlere geldi. 11 yıldır Suriye’deki savaşın sıkıntılarını yaşıyoruz. Hal böyle olunca bu sıkıntılardan biraz arınalım diye Hatayspor’a yatırım yapmaya başladık ve 3. Lig’e düşmek üzere olan takımımızı Avrupa kupalarına katılacak duruma getirdik” diyerek başarıda tüm Hatay’ın payının olduğunu belirtti. 
“İYİ VE DOĞRU ATILAN ADIMLAR DEVRİM NİTELİĞİNDEDİR”
İyi ve doğru atılan adımların devrim niteliğinde olduğunu ve belediye başkanlığı görevinde hep bunu yaptığını söyleyen Savaş, “Devrimi kimin yaptığından ziyade insanlığa katkısının olup olmadığı önemlidir. Doğru yolda olanın yanında olmak ve herkesi olduğu gibi kabul etmek önemlidir. Biz Hatay’da bunu yapıyor ve yüzümüzden gülümsemeyi eksik etmiyoruz” dedi.
Sanatçı Asım Kuzuluk, Amik Ovası’nın barak türküleri ile programın ikinci bölümüne eşlik etti.  
ATAMIZ ÜLKEMİZ İÇİN NE KADAR ÖNEMLİYSE BİZİM İÇİN İKİ KAT DAHA FAZLA ÖNEMLİDİR”
Programın ikinci bölümü Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Hatay konusunun görüşülmesi ile başladı. Büyük Atatürk’ün Hatay halkı için iki kat daha fazla önem taşıdığını söyleyen Savaş, “Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra bile biz bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi verdik. Atatürk bunu şahsi meselesi olarak addetti. Hatay’a en büyük emek veren şahıstır. İşte bu yüzden Atamız ülkemiz için ne kadar önemliyse bizim için iki kat daha fazla önemlidir” diyerek Atatürk’e duyduğu sevgi ve saygıyı bir kez daha dile getirdi.
Programa telefonla bağlanan Akademisyen Erol Mütercimler de Atatürk’ün Hatay’ın ana vatana katılması için harcadığı çabayı ve izlediği diplomatik süreci tek tek açıkladı. 
MÜTERCİMLER: BUGÜN SURİYE’DE YAŞANANLARDAN SONRA ATATÜRK’ÜN HATAY KARARININ NE KADAR DOĞRU OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖRMÜŞ OLUYORUZ
Mütercimler, Ankara Anlaşması kararları gereğince Misak-ı Milli sınırları dışında kalan Hatay’ın sabırla beklediğini ifade ederek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1923 yılında Latife Hanım ile birlikte Adana’ya geldiğinde onu bölgedeki genç kızlar karşıladı. O kızlar arasında Antakyalı bir yüzbaşının kızı olan Ayşe Fitnat da vardı. Onun anlattıkları karşısında Gazi, ’40 asırlık Türk yurdu ecnebi elinde bırakılamaz’ dedi ve işte ilk ateş o zaman yakıldı. Bugün Suriye’de yaşananlardan sonra Atatürk’ün Hatay kararının ne kadar doğru olduğunu bir kez daha görmüş oluyoruz” dedi. 
Başkan Lütfü Savaş, 10 Aralık’ta kapılarını açacak olan EXPO 2021 Hatay hazırlıklarını ve organizasyonun şehre kazandıracaklarını açıkladı. 


“EXPO ALANLARINDA EĞİTİM, EĞLENCE, KÜLTÜR, SANAT FAALİYETLERİ VE TİCARET OLACAK”
EXPO’yu şehrin iki bölgesinde yapacaklarını ifade eden Savaş, “Antakya-Defne ile İskenderun-Arsuz bölgelerinde organizasyonumuza hayat vereceğiz. 309 dönümlük arazide ortalama 27-28 bahçe olacak. Bu alanlarda eğitim, eğlence, kültür, sanat faaliyetleri ve ticaret olacak. Bugüne kadar birçok büyükelçiyi davet ettik ve bu hafta da davet edeceğiz” diyerek çok güzel günlerin kendilerini beklediğini söyledi.
“BELEDİYEMİZİN EXPO’DAN HERHANGİ BİR KAZANCI OLMAYACAK”
EXPO’yu Hatay Büyükşehir Belediyesinin para kazanması için yapmadıklarını bir kez daha altını çizerek belirten Savaş, “Belediyemizin EXPO’dan herhangi bir kazancı olmayacak. EXPO’yu 9 yıldır savaşın gölgesinde yaşayan şehrimizin gülmeye ve kenetlenmeye ihtiyacı olduğu için yapıyoruz. Yıllardır psikolojik, sosyolojik ve ekonomik olarak yorulan kentimizin moral ve motivasyonu için yapıyoruz. Bölgemizin güzelliklerini paylaşmak için yapıyoruz. Barışa, huzura, şehrimizin turizmine, ticaretine bir gram bile katkı sağlayacaksa ne mutlu bize. EXPO’nun bölgedeki savaşın bitmesine katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.
“KENT MEYDANLARI ŞEHRE KİMLİK VEREN UNSURLARDANDIR”
Lütfü Savaş, Antakya’da yapacakları Kent Meydanı Projesi hakkında da açıklamalarda bulundu. Kentlerin meydanlarıyla anıldığını söyleyen Savaş, “Kent meydanları şehre kimlik veren unsurlardandır. Maalesef Antakya’da böyle bir alan yok. Vakıflara ait bir alanı satın aldık. Bir iş insanımız alanın planlanmasıyla ilgileniyor. Ülke genelinde bir yarışma düzenlenecek ve bölgeye kent meydanı yaparak şehrimize kazandıracağız” diyerek alanın Antakya ve Defne’nin meydanı olacağını açıkladı.
SAVAŞ HBB’NİN PROJELERİNİ ANLATTI
Lütfü Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesinin şehre kazandırdığı projelerden de bahsetti. En büyük hizmetlerinden birinin Hatay Deniz Otobüsü(HADO) projesi olduğunu söyleyen Savaş, “En büyük hizmetlerimizden biri HADO’dur. HADO ile hemşehrilerimiz Türk bayrağımızla KKTC’ye, Lübnan’a ve belki daha ileri gidecek. Hatay’ımızı UNECSO tescilli Gastronomi Şehri yaptık. EXPO’yu yapacağız. Üç yıl süren çalışmalar sonucu kırsal kalkınma planı yaptık ve 5-6 aydır faaliyet veriyor. Bu projemizle birçok şehre örnek olacağız. Kırsal kalkınma modelimizle köyden kente göçün önüne geçmeyi ve üreticimizin ekonomisine katkı sunmayı hedefliyoruz” diyerek gelecek yıllarda güvenilir gıdanın büyük önem taşıyacağını söyledi.
Programın son bölümüne Lütfü Savaş’ın oğlu Alperen Savaş da katıldı. Gençlerle olan yakınlığını bir kez daha dile getiren Savaş, toplum olarak ileri gitmek için gençlerin beklentilerine kulak verilmesi gerektiğini ifade etti. Geçen aylarda koronavirüs sebebiyle annesini kaybettiğini üzülerek bir kez daha dile getiren Savaş, herkesin anne ve babasına dört elle sarılması gerektiğini vurguladı.
SAVAŞ KAZADAN DUYDUĞU ÜZÜNTÜYÜ DİLE GETİRDİ    
Başkan Savaş, yakın zaman önce Harbiye’de meydana gelen trafik kazansında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yararlılara acil şifalar diledi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14068,56%0,29
  • DOLAR

    42,96% 0,07
  • EURO

    50,50% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5975,92% -0,28
  • Ç. ALTIN

    9950,07% 0,00

MEHMET AKİF ERSOY’UN “ETKİN PİŞMANLIK” İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: UYUŞTURUCU KULLANDIĞINI İTİRAF ETTİ, TAHLİYE EDİLMEDİ

CUMHURBAŞKANI KARARIYLA GELDİ: 2026’DA MTV VE DAMGA VERGİSİ ZAMLI

ERDOĞAN’DAN YENİ YIL MESAJINDA “SÜREÇ” VURGUSU: PKK’NİN FESİH SÜRECİ GÜNDEMDE

İSTANBUL’DA TERÖR ALARMI: IŞİD BAĞLANTILI 29 ŞÜPHELİ YAKALANDI

GÜLBEN ERGEN’DEN MUSTAFA DESTİCİ’YE SERT YANIT: “BEN KİN TUTMUYORUM, AVUKAT TUTUYORUM”

SARAY’DAN DEAŞ İDDİALARINA DEZENFORMASYON YANITI

MEHMET AKİF ERSOY YENİDEN ADLİYEDE: EK İFADESİ ALINIYOR

ABD’DEN TÜRKİYE’YE DEPREM UYARISI: BÜYÜKELÇİLİK VATANDAŞLARINA TALİMAT YAYINLADI

UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ÇARPICI BEYANLAR: ÇAĞLI’DAN ERSOY HAKKINDA İDDİALAR

VEYİS ATEŞ VE TANER ÇAĞLI TUTUKLANDI

KADIKÖY’DE SİLAHLI SALDIRI: FENERBAHÇE TRİBÜN LİDERİ İBRAHİM GÜMÜŞTEKİN HASTANEYE KALDIRILDI

2025: YORGUN BİR ÜLKENİN AYNASI

YALOVA’DA IŞİD OPERASYONU, YARGI KARARI VE ŞEHİTLER: BERAATİN ARDINDAN GELEN KATLİAM

FATİH ALTAYLI HAKKINDA TAHLİYE KARARI

YALOVA’DA IŞİD OPERASYONU ÇATIŞMAYA DÖNDÜ: 3 POLİS ŞEHİT, RTÜK YAYIN YASAĞI GETİRDİ

BAYRAMPAŞA’NIN SEÇİLMİŞ BAŞKANI HASAN MUTLU: “BU BİR ÇÖKME OPERASYONUDUR”

ANKARA KULİSLERİ KAYNIYOR: ERDOĞAN ÜZERLERİNİ TEK TEK ÇİZİYOR

ÖZEL’DEN İKTİDARA SERT UYARI: YAVAŞ’A DOKUNAN ANADOLU’YU KARŞISINDA BULUR

İKTİDAR MEDYASI BİRBİRİNE GİRDİ: CEM KÜÇÜK’TEN HANDE FIRAT’A SERT SÖZLER

 KAYYUM YÖNETİMİNİN YILBAŞI FATURASI: AKADEMİSYENLERDEN SESSİZ AMA NET PROTESTO

MHP: SDG HÂLÂ TEHDİT, TÜRKİYE GEREĞİNİ YAPACAK

 SURİYE YENİ KRİZİN EŞİĞİNDE: ALEVİ PROTESTOLARI SOKAK ÇATIŞMASINA DÖNÜŞTÜ

HATAY BAROSU 82 YAŞINDA: “SAVUNMA SUSTURULURSA YURTTAŞIN SESİ KESİLİR”

ÖZGÜR ÖZEL’DEN İHA ÇIKIŞI: “ERDOĞAN’DAN İKİ SAAT BOYUNCA TALİMAT GELMEDİ”

İSTANBUL MERKEZLİ UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA TANINMIŞ İSİMLERE GÖZALTI DALGASI

HATAY’DA DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: BAHÇELİ ERDOĞAN VE KURUM’U TARİHLE KONUŞTURDU

İŞ DÜNYASINDAN SOSYAL MEDYAYA: DÖRT İLDEKİ OPERASYONDA ÇARPICI TABLO

İKTİDAR MEDYASINDA İŞLER KARIŞTI! AHMET HAKAN BUGÜN DE YAZDI

BAYRAMPAŞA DOSYASINDA KRİTİK GELİŞME: İBB’DEN ÜST DÜZEY İSİM GÖZALTINDA

KABİNEDE DEĞİŞİM HAZIRLIĞI: ERDOĞAN SAHADA KARŞILIĞI OLAN İSİMLER İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Yükleniyor


ERDOĞAN’DAN YENİ YIL MESAJINDA “SÜREÇ” VURGUSU: PKK’NİN FESİH SÜRECİ GÜNDEMDE

İSTANBUL’DA TERÖR ALARMI: IŞİD BAĞLANTILI 29 ŞÜPHELİ YAKALANDI

GÜLBEN ERGEN’DEN MUSTAFA DESTİCİ’YE SERT YANIT: “BEN KİN TUTMUYORUM, AVUKAT TUTUYORUM”

SARAY’DAN DEAŞ İDDİALARINA DEZENFORMASYON YANITI

MEHMET AKİF ERSOY YENİDEN ADLİYEDE: EK İFADESİ ALINIYOR

ABD’DEN TÜRKİYE’YE DEPREM UYARISI: BÜYÜKELÇİLİK VATANDAŞLARINA TALİMAT YAYINLADI

  • Çarşamba 2.4 ° / -1.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Perşembe 4.3 ° / -4.4 ° Puslu
  • Cuma 1.8 ° / -7.2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9