Diyanet İşleri Başkanı Erbaş imzası ile yayımlanan ve üniversite gençliğini hedef alan “Ramazan Günlükleri” isimli kitapta, yatak odalarında rastlanacak bazı hareketlerin üniversite kampüslerinde ve lise çevrelerinde yapıldığı ön
Cinsiyet eşitliği tartışmaları sırasında LGBTİ+ bireyleri için “Sapkın” ifadesini kullanan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, şimdi de üniversite öğrencilerini hedef aldı. Erbaş’ın hazırladığı, “Ramazan Günlükleri” isimli kitapta, üniversite kampüsleri yatak odalarına benzetilerek, “Ancak yatak odalarında rastlanacak bazı hareketler üniversite kampüslerinde yapılıyor” denildi.
Türkiye’nin koronavirüse karşı mücadele sürecinde aldığı hemen her kararla eleştirilen Diyanet İşleri Başkanlığı, dijital arşivinin bir bölümünü erişime açtı. Yıllık maliyeti 5 milyon TL olan yayınların neredeyse tamamında bilimsellikten uzak skandal ifadelerin yer aldığı ortaya çıktı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından hazırlanan, “Ramazan Günlükleri-1” isimli kitapta, “Arş’ın Gölgesinde Gölgelenecek Yedi Sınıf İnsan” tarif edildi.
Erbaş kitapta, güzel ve mevki sahibi bir kadının, Gayrimeşru davetine, “Ben Allah’tan korkarım” diyerek yaklaşmayan insanın, “Yedi sınıf insanın beşincisi” olduğunu belirten hadisi paylaştı. Müslümanların zinadan uzak durması telkininde bulunan Erbaş, sokaklarda, üniversite kampüslerinde ve lise çevrelerinde bunu uygun hareket edilmediğini ifade etti. Erbaş, “Güzel ve mevki sahibi bir kadının gayrimeşru davetine, ‘Ben Allah’tan korkarım’ diyerek yaklaşmayan gençlerin sayısının artması temennilerimle” şeklinde bitirdiği yazısında şu ifadeleri kullandı:
“Ancak yatak odalarında rastlanılacak bazı hal ve hareketlerin sokaklarda, üniversite kampüslerinde hatta liselerin çevrelerinde bile Müslümanlığı ile övünen bizim insanlarımızın çocukları tarafından yapılıyor olması bizi düşündürmeli, sabahlara kadar uyutmamalı, ‘Biz nerede yanlış yaptık, çocuklarımızı Kur’an ve Peygamber ahlakından bu kadar uzaklaştıran şeyler nelerdir’ sorularını sorarak yeniden muhasebe yapmamıza vesile olmalı.”
9549,89%1,94
34,47% -0,02
36,21% 0,61
2956,62% -1,61
5031,94% 0,00