RUSYA, NÜKLEER SANTRALİ VURDU
Rusya, Ukrayna'nın güneydoğusundaki Zaporijya Nükleer Santrali'ni vurdu. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, "Bir patlama olursa hepimizin sonu, Avrupa'nın sonu olur" dedi.
Rus tankları dün gece Ukrayna’nın güneydoğusundaki Zaporijya Nükleer Santrali’nin yakınındaki kasabaya girdi. Bölgeden çatışma ve bombardıman haberleri gelmeye devam ederken, çatışma nedeniyle nükleer tesisteki bir binanın üç katında yangın çıktı.
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba yaptığı açıklamada, “Rus ordusu Zaporijya nükleer santraline her yönden ateş açıyor. Patlarsa, Çernobil'den 10 kat daha büyük olacak! Ruslar, derhal ateşi kesmeli, itfaiyecilere izin vermeli, güvenlik bölgesi kurmalı” dedi.
Putin’i nükleer terörizmle suçlayan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya’nın dünyada nükleer santral vuran ilk ülke olarak tarihe geçtiğini belirterek “Bir patlama olursa hepimizin sonu, Avrupa’nın sonu olur” dedi.
İlerleyen saatlerde yangının kontrol altına alındığı açıklandı. Energodar Belediye Başkanı Dmitro Orlov, bölgedeki çatışmanın sonlandığını söyledi.
Santralde Rus ordusunun saldırısının ardından çıkan yangına itfaiye ekiplerinin müdahale etmesine izin verildiği ve radyasyon seviyesinin normal sınırlar içinde olduğu bildirildi.
Zaporijya Nükleer Santrali Sözcüsü Andriy Tuz, tesisteki 6 reaktörden 1’inin çıkan çatışmada isabet aldığını ve yangın çıktığını aktararak, “O reaktör tadilatta ve çalışmıyor ama içinde nükleer yakıt var” dedi.
-
BIST 100
17946,70%0,33
-
DOLAR
47,84% 0,10
-
EURO
55,38% 0,31
-
GRAM ALTIN
6736,33% 0,68
-
Ç. ALTIN
10756,50% 0,30
İlgili Haberler
SERKAN TOPAL GÖZALTINA ALINDI
ERDOĞAN İMZALADI: ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI RESMİ GAZETE’DE
KURTULMUŞ ÇERÇEVE YASAYI ANLATTI: “BU YASANIN İÇERİSİNDE ÜÇ TANE SİGORTA VARDIR”
AKP’DE KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNDE YENİ TRANSFERLER...
121 YIL SONRA BİR İLK: AVRUPA’DA GÖKYÜZÜ KARARDI
ÇERÇEVE YASA ERDOĞAN’IN ONAYINA SUNULDU
80 MADENCİNİN GÖZALTINA ALINMASININ ARDINDAN ANKARA’DA 15 GÜNLÜK YASAK
ÇERÇEVE YASA TBMM GENEL KURULU’NDA KABUL EDİLDİ
Yükleniyor
ERDOĞAN İMZALADI: ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI RESMİ GAZETE’DE
KURTULMUŞ ÇERÇEVE YASAYI ANLATTI: “BU YASANIN İÇERİSİNDE ÜÇ TANE SİGORTA VARDIR”
SÜLEYMANCILARIN LİDERİ ALİHAN KURİŞ TUTUKLANDI
7 GENERAL, 18 ALBAY TERFİ ETTİ: KARAR RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI
GÜL, AK PARTİ’NİN KURULUŞUNDAN İLK İKTİDAR YILLARINA KADAR SÜRECİ ANLATTI
TBMM’DE CHP-YENİ PARTİ DENGESİ: ÖZEL’İN MAKAM ODASI YENİ PARTİ’DE
ERDOĞAN: “TERÖRÜN BİTMESİYLE TÜRKİYE ÜZERİNE HESAP YAPANLAR ÜZÜLÜR, VARSIN ÜZÜLSÜNLER”
- Pazar 33.8 ° / 22.3 ° Güneşli
- Pazartesi 32.1 ° / 22.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Salı 32.6 ° / 21.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı




