Tarih: 23.06.2021 20:31

 RUSYA, İNGİLİZ SAVAŞ GEMİLERİNE ATEŞ AÇTI

Facebook Twitter Linked-in

Rusya Savunma Bakanlığı’nın aktardığına göre; Rus askeri gemisinin Karadeniz’de Rus sularına giren İngiliz Kraliyet Donanması’ndan HMS Defender’a uyarı ateşi açtığı ve bir Rus jetinin yoluna bombalar bırakıldığı belirtildi.

Bakanlık, Rus sularından 3 kilometre kadar içeri giren İngiliz gemisinin suları terk ettiği bilgisini verdi.Yapılan açıklamada Rus devlet sınırının ihlali durumunda silahların ateşleneceği konusunda önceden uyarıldığı ve bu uyarının dikkate alınmadığı belirtildi.

Ayrıca Rusya’nın daha önce, Karadeniz’deki önemli bir boğazı önümüzdeki altı ay boyunca Kraliyet Donanması da dahil olmak üzere yabancı savaş gemilerine kapatacağı bildirilmişti.

İNGİLTERE YALANLADI

Rusya'nın 'Karadeniz'de İngiliz savaş gemisine uyarı ateşi açtık' açıklamasını İngiltere Savunma Bakanlığı yalanladı.

ATEŞE SAVUNMA BAKANLIĞINA ÇAĞRILDI

Olayın ardından Moskova'daki İngiliz Savunma Ataşesi'nin Rusya Savunma Bakanlığı'na çağrıldığı duyuruldu.Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 'İngiliz destroyerinin Rus sınırını ihlali üzerine İngiltere Büyükelçiliği'nin Savunma Ateşesi Rusya Savunma Bakanlığı'na çağrılmıştır' denildi.

TÜRKİYE'DEN İLK AÇIKLAMA 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Karadeniz'de yaşanan gerilimle ilgili son dakika açıklaması yaptı. Bakan Akar, İngiltere ve Rusya'nın açıklamalarının uyumlu olmadığını belirterek, 'Arkadaşlarımız çalışıyor, takip ediyoruz.' dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —