RTÜK Başkanı’ndan 'Sevda Noyan' açıklaması: Gereği yapılacaktır

Katıldığı bir televizyon programında ailecek 50 kişiyi öldürebileceklerini söyleyerek, ‘Benim listem hazır’ şeklindeki skandal sözlerin sahibi Sevda Noyan'la ilgili, "Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri biz cezalandır

GÜNDEM 18.05.2020 12:20:45 0
RTÜK Başkanı’ndan

Katıldığı bir televizyon programında ailecek 50 kişiyi öldürebileceklerini söyleyerek, ‘Benim listem hazır’ şeklindeki skandal sözlerin sahibi Sevda Noyan'la ilgili, 'Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz. Çok büyütülecek bir konu değil' ifadelerini kullanan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin gelen tepkiler üzerine geri adım attı. Yeni bir açıklama yapan Şahin, 'Sevda Noyan'ın söylemleri RTÜK ilkeleri bakımından asla kabul edilemez.

Hukuk dışı çağrılar ve şiddet teşvik, taviz vermeyeceğimiz kırmızı çizgilerimizdendir. İlk kurul toplantısında gereği yapılacaktır' dedi.Başkanı olduğu kurulun son toplantısına katılmadığı ve başkansız toplantıda “Sevda Noyan'ın ölüm listesi” gündeme gelmediği için eleştirilen RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, katıldığı canlı yayında hiçbir kanal arasında ayrımcılık yapmadığını savunmuş ve sonraki toplantılar için haklarında rapor hazırlanacağını söylediği Ülke TV ve Sevda Noyan için “Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz.

Çok büyütülecek bir konu değil” demişti.Bu son açıklaması da kamuoyunda geniş yankı bulan ve eleştiri oklarının hedefine oturtulan Başkan Şahin yeni bir açıklama daha yaptı.Şahin yazılı olarak yaptığı açıklamada Sevda Noyan’ın sözleri için “Kamu vicdanını derinden yaralamıştır” tanımlamasında bulundu.
İşte RTÜK Başkanı Şahin’in son açıklaması:
* Sevda Noyan’ın Ülke TV’de yayınlanan programdaki söylemleri kamu vicdanını derinden yaralamıştır. O sözler hiçbirimiz açısından kabul edilemez. Kamu vicdanı hepimizin vicdanıdır.
* FETÖ ile mücadele hem bireysel olarak hem de kurumsal olarak önceliğimizdir. FETÖ’ye karşı mücadelemize zarar verecek hiçbir tutuma göz yummamız mümkün değildir. Tabii ki 15 Temmuz’da yaşananları tekrar aklından geçirenler olursa hem devletimiz hem de milletimiz meşru şartlarda cevabını en güçlü şekilde verecektir. Bundan da kimsenin tereddütü olmamalıdır.
“RTÜK İLKELERİ BAKIMINDAN ASLA KABUL EDİLEMEZ”
* Sevda Noyan’ın söylemleri RTÜK ilkeleri bakımından asla kabul edilemez. Hukuk dışı çağrılar ve şiddeti teşvik, taviz vermeyeceğimiz kırmızı çizgilerimizdendir. İlgili uzman raporu Üst Kurul gündemine geldiğinde RTÜK olarak söz konusu söylemlerin bir televizyonda yayımlanmasının karşılığı neyse gereği yapılacaktır.
“ÜZÜLEREK VE İBRETLE GÖRÜYORUM”
* Olayın olduğu ilk günden itibaren bakış açımız budur. RTÜK sanki bunları mazur görüyormuş gibi önyargıyla propaganda yapanlara karşı “Kimsenin büyütmesine gerek yok gereği yapılır, alacağımız kararlarla darbe sevicileri sevindirmeyelim” mealinde konuşsam da halen bu süreci farklı noktalara çekmeye çalışanlar olduğunu üzelerek ve ibretle görüyorum.
* Açıkçası art niyetli propaganları yürütenler konuları konuşmayı değil kurumları ve kişileri hedef almayı amaçlamaktadır. Anayasal bir kurum olan RTÜK, kendisine kanunlarla verilmiş görevler ve yetkiler çerçevesinde karar veren ve karar süreçleri sağlıklı işleyen bağımsız bir idari otoritedir.Hangi görüşten olursa olsun sağduyu sahibi samimi vatandaşlarımız bu gerçeği bilmektedir.
“GEREĞİ YAPILACAKTIR”
*Biz aziz milletimizden yana, tarafsız olarak değerlerimiz ve sorumluluk bilinciyle vazifemizi yapıyoruz. Kimsenin kuşkusu olmasın, daha önce pek çok örnekte  olduğu gibi RTÜK kuruluş amacına uygun olarak ilk kurul toplantısında gereği yapılacaktır.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10114,69%-1,57
  • DOLAR

    39,99% 0,33
  • EURO

    46,90% -0,08
  • GRAM ALTIN

    4256,91% -0,40
  • Ç. ALTIN

    6806,80% 0,02

İBB OPERASYONUNU YÜRÜTEN POLİS MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

METAN GAZI FACİASI: 12 KAHRAMAN MEHMETÇİK ŞEHİT DÜŞTÜ

KARTALKAYA FACİASINDA İLK DURUŞMA: 32 SANIK HÂKİM KARŞISINDA

AYŞE BARIM'IN İLK DURUŞMASI BUGÜN

MSB: "METAN GAZINDAN ETKİLENEN 3 ASKER DAHA ŞEHİT OLDU"

İMAMOĞLU AKP'Lİ SİYASETÇİLERE, BÜROKRASİYE VE İŞ DÜNYASINA SESLENDİ

DEM PARTİ’DEN CHP’YE DESTEK ZİYARETİ: “BU BİR SİYASİ OPERASYONDUR”

DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN İLE GÖRÜŞTÜ

PENÇE-KİLİT HAREKÂTI BÖLGESİNDEN ACI HABER: 5 ASKER ŞEHİT OLDU

ÖMER ÇELİK'TEN ÖZEL'E YANIT: '"SANDIK CUMHURBAŞKANIMIZIN EN KIYMETLİ YOL ARKADAŞI"

TUNCER BAKIRHAN: "TÜRKİYE YENİDEN DEMOKRATİK YOL BULMAK DURUMUNDA"

FETÖ’CÜ ESKİ SAVCI MUHAMMED YAKUT’UN CENAZESİNDE

ÖZGÜR ÖZEL AMASYA’DAN SESLENDİ: EGEMENLİĞİ MİLLETTEN ALMAK İSTİYORLAR

AKP’Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ’DEN TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIM…

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK TUTUKLANDI

CHP OPERASYONLARINA ÖZEL’DEN SERT TEPKİ; SANDIĞI KALDIRMANIN PROVASI

ERDOĞAN'DAN İMAMOĞLU VE CHP YORUMU: "BAĞIMSIZ YARGININ KARARLARINI BEKLESİNLER"

LEMAN PROTESTOLARI BÜYÜDÜ: AKADEMİSYEN ASLI AYDEMİR TUTUKLANDI

HÜDA PAR'DAN MECLİS'E CUMA NAMAZI İÇİN İZİN TEKLİFİ

GÖZALTI DALGASI SONRASI CHP MYK ACİL TOPLANDI!

ZEYDAN KARALAR’DAN GÖZALTI SONRASI İLK SÖZLER: “ETKİLİ SİYASETÇİLERİ SUSTURMAK İSTİYORLAR”

CHP'Lİ BELEDİYELERE GENİŞ ÇAPLI OPERASYON: ARALARINDA 3 BELEDİYE BAŞKANI DA VAR

HATAY’DA ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

CHP'Lİ KARA’DAN DÖRTYOL’DAKİ YANGINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

DÖRTYOL’DA ALEVLER İKİ MAHALLEYE DAYANDI: TAHLİYE ÇAĞRISI YAPILDI

MEZUNİYET TÖRENİNDE DİPLOMASINI YIRTMIŞTI: DORUK DÖRÜCÜ SERBEST BIRAKILDI

CHP KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ KEZ "GÖREVSİZLİK" KARARI

NİHAT GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

HATAY DÖRTYOL’DA ORMAN YANGINI…

AKP'Lİ ÜYENİN 'TÜRKİYE HUKUK DEVLETİDİR' ÇIKIŞI BELEDİYE MECLİSİNİ GÜLDÜRDÜ

Yükleniyor


İBB OPERASYONUNU YÜRÜTEN POLİS MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

METAN GAZI FACİASI: 12 KAHRAMAN MEHMETÇİK ŞEHİT DÜŞTÜ

KARTALKAYA FACİASINDA İLK DURUŞMA: 32 SANIK HÂKİM KARŞISINDA

AYŞE BARIM'IN İLK DURUŞMASI BUGÜN

MSB: "METAN GAZINDAN ETKİLENEN 3 ASKER DAHA ŞEHİT OLDU"

İMAMOĞLU AKP'Lİ SİYASETÇİLERE, BÜROKRASİYE VE İŞ DÜNYASINA SESLENDİ

DEM PARTİ’DEN CHP’YE DESTEK ZİYARETİ: “BU BİR SİYASİ OPERASYONDUR”

  • Pazartesi 36.6 ° / 20 ° Güneşli
  • Salı 35.2 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.4 ° / 19.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2