ÖZGÜR ÖZEL: BİZİM İTİRAZIMIZ ANNELERİN TALEPLERİNİN SİYASİLEŞTİRİLMESİNE

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dün yaptıkları Diyarbakır ziyaretini Elazığ’da değerlendirdi. Diyarbakır annelerini ziyaret ettiklerini söyleyen Özel, "Ayrılmamıza yakın iktidar yanlısı kameralar, mikrofonlar ajanslar koştu ge

GÜNDEM 4.03.2021 17:02:25 0
ÖZGÜR ÖZEL: BİZİM İTİRAZIMIZ ANNELERİN TALEPLERİNİN SİYASİLEŞTİRİLMESİNE

Dışarıdan bazı kişiler ‘buraya nasıl gelirsiniz’ dedi. Bizim itirazımız annelerin taleplerinin siyasileştirilmesine. Bizim itirazımız Diyarbakır annelerini duyan bazılarının Cumartesi annelerini duymamasına, Cumartesi annelerini duyan bazılarının Diyarbakır annelerini görmezden gelmesine. Oysa anne annedir, annenin talebi haklıdır ve meşrudur' diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu ve Elazığ il Başkanı Yavuz Doğdu CHP Elazığ İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı yaptı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘İnsan Hakları Eylem Planı’nı eleştiren Özel, “Diyor ki tutukluluk süreleri uzun. Sen yapıyorsun, sen hedef gösteriyorsun diyoruz. Dün Tahir Elçi’nin altı yıl sonra katillerinin arandığı bir mahkemedeydik. Üstünün örtüldüğü ile ilgili ciddi şüpheler var ve isyan ediyor herkes. Peki Tahir Elçi niye öldü? O hedef gösteren, şeytanlaştıran, insan içine çıkasını zorlaştıran toplumsal linçi kim başlattı? O günlerde kim ne tweetler attı bir bakın. Öldükten sonra ‘Tahir Elçi bir barış elçisiydi’… Ölünce söylemek kolay, yüzüne terörist diyordunuz” diye konuştu.

Dün Diyarbakır annelerine yaptıkları ziyareti de anlatan Özel, “Dün Diyarbakır annelerinin yanındaydık. Yaşam hakkına dair bir mağduriyetin yanındaydık, onların arkasındaydık. Yıllarca meclise gelen, evlatları kaçırılmış ya da alıkonulmuş annelerin evladının nerede olduğuna bakmadan, polis mi, asker mi, terör örgütü tarafından mı alıkonulmuş diye bakmadan anne ne diyorsa biz anneyi dinledik. Dün de inanıyorduk ki orada bize açılacak kapı, yürekler vardır. Dün orada, sadece polis kamerasının olduğu bir ortamda ailelerden olmayan birkaç kişi bize ‘niye geldiniz’ falan dedi önce. ‘Anneler istemezse gideriz’ dedik. Anneler, hepsi birden, ‘hayır gelin’ dediler.

Bir iki annenin belli konularda sitemleri oldu ama annelerin hepsi kendi evladının durumunu anlattı. Resmini gösterdi. Biz de onlara taleplerinin haklı olduğunu ve yardımcı olacağımızı söyledik. Bizim itirazımız annelerin taleplerinin siyasileştirilmesine. Bizim itirazımız Diyarbakır annelerini duyan bazılarının Cumartesi annelerini duymamasına, Cumartesi annelerini duyan bazılarının Diyarbakır annelerini görmezden gelmesine. Oysa anne annedir, annenin talebi haklıdır ve meşrudur” ifadelerini kullandı.

Ziyaretin 45 dakika sürdüğünü, ziyaretin sonuna doğru kameraların geldiğini söyleyen Özel, “Ayrılmamıza yakın iktidar yanlısı kameralar, mikrofonlar ajanslar koştu geldi. Dışarıdan bazı kişiler ‘buraya nasıl gelirsiniz’ dedi. Annelerin hepsinin yaptığı, söyledikleri sözler gönlümüzde” diye konuştu.
Koronavirüs pandemisine karşı alınan önlemlerin gevşediğine dikkat çeken Özgür Özel, Elazığllara kurallara uyma çağrısı yaptı:
“Bir nebze olsun rahatlama yaşayan Elazığ esnafının bir daha böyle kötü günler yaşamamak için, rahata kavuşmak için Elazığ’daki bütün hemşerilerimizi farklı siyasi partilerde de olsak Sağlık Bakanlığı’nın getirdiği kurallara, yasaklara İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgelere uygun olarak, sosyal mesafeye uyarak, getirilen kısıtlamalara riayet ederek normalleşmeyi sağlamak için katkı sağlamaya davet ediyorum. Elazığ’ı da en kısa sürede haritada maviyle işaretlenen, salgının en az yaşandığı iller arasında göreceğimize inanıyoruz.”

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9390,51%1,20
  • DOLAR

    38,74% 0,36
  • EURO

    43,66% 0,34
  • GRAM ALTIN

    4157,52% 1,32
  • Ç. ALTIN

    6711,63% -0,27

ERDOĞAN, ÖZGÜR ÖZEL'İ HEDEF ALDI…

İMAMOĞLU'NDAN GENÇLERE ÇAĞRI…

HAKAN FİDAN'DAN PKK KONGRESİ AÇIKLAMASI...

ABD, TRANS ASKERLERİ ORDUDAN İHRAÇ EDİYOR

İMAMOĞLU'NUN ULUSLARARASI HESABI HAKKINDA DA ERİŞİM ENGELİ KARARI

PERVİN BULDAN YANITLADI: ABDULLAH ÖCALAN KONGREYLE İLETİŞİM KURDU MU?

AKP'Lİ YAYMAN:DÜŞÜNCE HÜRRİYETİNİN SONUNA KADAR YANINDAYIZ…

HBB’DEN FİZİK TEDAVİ VE PSİKOLOJİK DESTEK HİZMETİ

ÖZGÜR ÖZEL'DEN 'ÖZGÜR ÇELİK' ÇIKIŞI

GOOGLE AMBARGOSU MECLİS'TE TARTIŞILDI: "BAĞIMSIZ GAZETECİLİĞİ YOK EDİYORSUNUZ!"

PERVİN BULDAN: HEPİMİZE HAYIRLI OLSUN

PKK KONGRESİNİ TOPLADIĞINI AÇIKLADI

MERSİN'DE 7 ÇOCUĞA 'CİNSEL İSTİSMAR' İDDİASI: GİTAR EĞİTMENİ TUTUKLANDI

KILIÇDAROĞLU “MAĞDUR" SIFATIYLA İFADEYE ÇAĞRILDI

ÖZGÜR ÖZEL, EKREM İMAMOĞLU'NU ZİYARET ETTİ…

ABB'DEN MELİH GÖKÇEK'İN OĞLUNA SERT YANIT

ADANA’DA KADIN CİNAYETİ

MANSUR YAVAŞ’TAN İMAMOĞLU’NA DESTEK: KAMPANYA HESABINI DEVRETTİ

İMAMOĞLU'NUN X HESABINA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ: CHP'DEN SERT TEPKİ

ERDOĞAN KUTUPLAŞTIRMADAN ŞİKAYETÇİ…

SIRRI SÜREYYA ÖNDER’E KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ’NDE İZİN YOK

ZEYNEP DENİZ CAVİDE ŞAHUTOĞLU ORTAOKULU’NDA BAHAR ŞENLİĞİ

TANJU ÖZCAN MECLİS KOMİSYONUNDA KONUŞTU: ÇARPICI İSTİFA AÇIKLAMASI

CHP'LİLER "DİPLOMANI DA AL GEL" SLOGANIYLA BEYAZIT MEYDANI'NDAN BİR ARAYA GELDİ.

TÜPRAŞ İŞÇİLERİ SEFALET ZAMMINA KARŞI YÜRÜYOR

MÜLAKAT SONUÇLARI MAHKEMELİK OLDU…

HİNDİSTAN-PAKİSTAN SAVAŞI: GERİLİM NEDEN ÇIKTI?

ERDOĞAN-BAHÇELİ ZİRVESİNDE İMAMOĞLU DETAYI…

KATLİAM YASASININ İPTALİ GÖRÜŞÜLÜRKEN YURTTAŞLAR AYM ÖNÜNDE!

HBB’DEN OTEL ÇALIŞANLARINA YANGIN EĞİTİMİ

Yükleniyor


İMAMOĞLU'NDAN GENÇLERE ÇAĞRI…

HAKAN FİDAN'DAN PKK KONGRESİ AÇIKLAMASI...

İMAMOĞLU'NUN ULUSLARARASI HESABI HAKKINDA DA ERİŞİM ENGELİ KARARI

PERVİN BULDAN YANITLADI: ABDULLAH ÖCALAN KONGREYLE İLETİŞİM KURDU MU?

AKP'Lİ YAYMAN:DÜŞÜNCE HÜRRİYETİNİN SONUNA KADAR YANINDAYIZ…

ÖZGÜR ÖZEL'DEN 'ÖZGÜR ÇELİK' ÇIKIŞI

  • Cumartesi 34.9 ° / 17 ° Güneşli
  • Pazar 32.7 ° / 17.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.7 ° / 15.9 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 32 23 3 6 48 75
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 32 15 11 6 9 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 32 12 10 10 13 46
9.Kasımpaşa 32 10 9 13 -2 43
10.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 32 12 14 6 -4 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 32 9 15 8 -11 35
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51