ONLARCA PTT EMEKÇİSİ KORONAVİRÜSE YAKALANDI

Salgın sürecinde iş yükleri artan çok sayıdaki PTT emekçisinin koronavirüs testi pozitif çıktı, yüzlerce emekçi de karantinada.

GÜNDEM 11.04.2020 13:09:43 0
ONLARCA PTT EMEKÇİSİ KORONAVİRÜSE YAKALANDI

KESK Haber-Sen MYK Üyesi İbrahim Damatoğlu, “PTT çalışanlarında pozitif COVID-19 vakaları hızla artıyor, durum çok ciddi” dedi.Koronavirüs salgını hızla yayılırken Türkiye’nin farklı illerinde çalışan çok sayıda PTT çalışanına da koronavirüs bulaştı. Sosyal yardımlar ile maskelerin evlere dağıtılması kararlarıyla iş yükleri artan çok sayıdaki PTT emekçisinin koronavirüs testi pozitif çıktı, yüzlerce PTT emekçisi de karantinaya alındı.Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre; KESK Haber-Sen MYK Üyesi ve Genel Örgütlenme Sekreteri İbrahim Damatoğlu, “Üzülerek belirtmek isterim ki çok büyük bir risk grubunda bulunan işkolumuzdaki PTT çalışanlarında pozitif COVID-19 vakaları hızla artmaktadır. PTT emekçileri, ciddi hiçbir koruyucu önlem alınmadan gişelerde yüzlerce insanla temas halinde kaldılar, mesai saatleri boyunca banknot ve madeni paralar ile temas ettiler. Dağıtıcılar ise günde ortalama 100-150 konuta ulaşarak kargo ve posta dağıttı, yine insanlarla temas halinde kaldılar” dedi.
İSTANBUL’DA ONLARCA EMEKÇİ HASTA
Damatoğlu, test sonucu pozitif çıkan çaışanlarla ilgili olarak da şu bilgileri verdi:“İstanbul’da Kadıköy Posta Dağıtım Merkezi’nde (PDM) bir pozitif, 14 ev karantinası, Uluslararası Posta İşleme Merkezi’nde (UPİM) 11 pozitif, 140 ev karantinası, Aksaray bir pozitif, Zeytinburnu’nda iki pozitif, Bağcılar Şişli PDM’de bir pozitif, iki karantina, Beşiktaş PDM’de bir pozitif, Aksaray’da bir pozitif, İstanbul PTT Başmüdürlüğü’nde bir pozitif vaka bulunmaktadır. Bunların yanı sıra İstanbul’da, koronavirüs testi pozitif çıkan 11 PTT emekçisi daha bulunmaktadır.”
BU ÇOK AĞRI BİR VEBAL OLUR
“Pozitif COVID-19 vaka sayısı hızla artmakta ve çok sayıda PTT emekçisi de karantinaya alınmaktadır” diye konuşan Damatoğlu, çeşitli illerle ilgili de şu bilgileri paylaştı:“Bartın’da iki, Zonguldak’ta bir ve Samsun’da da bir PTT emekçisi karantinada. İzmir PİM’de üç, Buca’da bir PTT emekçisinin de koronavirüs testi pozitif çıktı. Van Erciş’te iki PTT emekçisinin testi pozitif çıkarken Posta Dağıtım Merkezi’nin tamamı karantinada. Burada çalışan bir arkadaşımız ise yoğun bakımda. Ordu Uluğbey’de de iki PTT emekçisi karantinada ve buraya sığdıramayacağımız birçok il, ilçe ve belde bulunmaktadır.

PTT’de durum çok ciddi. Zaman kaybetmeden yanlıştan dönülmeli ve insan hayatını önceleyen önlemler ve kararlar alınmalı. Şu an için çok acı bir haber almamış olsak da mantıklı ve bilimsel tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz. Bir insan hayatı, milyonlarca kargo gelirinden, milyarlarca kâr etme hedefinden daha değerlidir. Bir can bile kaybetmeye bizlerin tahammülü olamaz. Çünkü bu çok ağır bir vebal olur herkes için.”

GEÇ SAATLERE KADAR ÇALIŞTIRDILAR
Birçok PTT merkez müdürlüğünde basit koruyucu malzemelerin sınırlı sayıda olduğunu vurgulayan Damatoğlu, “Biz bu çalışma koşullarının çok riskli ve hayati tehlike yarattığını söyledikçe, sanki aklımızla dalga geçer gibi dağıtıcıları cumartesi ve pazar günleri gece geç saatlere kadar çalıştırdılar. Koruyucu izole kıyafetleri olmaksızın konut konut, mahalle mahalle, sokak sokak dolaşarak yurttaşlarla temas kurdular; doğru düzgün istirahat edemeden, ertesi gün sabah başlayarak yine aynı konutlara kargo ve posta dağıttılar” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16257,33%1,85
  • DOLAR

    43,41% 0,03
  • EURO

    51,82% -0,82
  • GRAM ALTIN

    7380,79% 2,18
  • Ç. ALTIN

    12150,23% 3,99

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

BEŞTEPE'DE KRİTİK 3 SAAT: 2026’NIN İLK MGK’SINDA 9 MADDELİK "BEKA" MUHTIRASI!

BELEDİYE BAŞKANLARI SAVUNMA YAPTI, SKANDALLAR ZİNCİRİ ORTAYA SAÇILDI!

DEMİRTAŞ’IN AVUKATI RAMAZAN DEMİR’E 11 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SİLİVRİ’DE TARİHİ ÇIKIŞ: İKİ ELİMİZ YAKANIZDA, HESAP VERECEKSİNİZ

MAHKEME SALONUNDA İLK GÜN: TUTUKSUZ AKTAŞ, TUTUKLU SEÇİLMİŞ BAŞKANLAR

ÜST DÜZEY TEMAS ORTAYA ÇIKTI: İSRAİL–TÜRKİYE HATTINDA SESSİZ TRAFİK

MUHALEFETTEN SURİYE ZİRVESİ: "HALEP ÜZERİNDEN TEHLİKELİ BİR OYUN KURULUYOR!"

NİJERYA CUMHURBAŞKANI TİNUBU, ERDOĞAN İLE YÜRÜRKEN DÜŞTÜ

4 BİN 500 POLİSLE YAPILAN OPERASYONA FİRAR SKANDALI DAMGA VURDU

ŞARA “KÜRTÇE EĞİTİM” KARARINI VERDİ: SURİYE’DE DEVLET OKULLARINDA KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLARAK OKUTULACAK

MHP’DEN AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI…

ADALETİN AĞIR SINAVI: AZİZ İHSAN AKTAŞ DOSYASI MAHKEMEDE

GAZETECİ SEDEF KABAŞ GÖZALTINA ALINDI: PAYLAŞIMLARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ, ADLİYEYE SEVK EDİLİYOR

ZİNDANLA YÖNETİLEN ÜLKE: HAPİSHANELERLE AYAKTA TUTULAN İKTİDAR VE SUSTURULAMAYAN GAZETECİLİK

BAĞCILAR’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM ZİNCİRİ: AYNI DAİREDE 3 CAN KAYBI, 1 AĞIR YARALI

DEM PARTİ: TÜM KESİMLERİ SAĞDUYUYLA HAREKET ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

“VEDALAŞMA FIRSATIM BİLE OLMADI”: FATİH ALTAYLI TUTUKLANDIĞI GÜNÜ ANLATTI

DİYARBAKIR'DA EMNİYET'E PATLAYICI ATILDI, 13 KİŞİ GÖZALTINDA

YENİDEN REFAH’TA BELEDİYE BAŞKANI KRİZİ: İHRAÇ EDİLDİ, AKP İDDİASI GÜNDEME GELDİ

OKAN BURUK İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI: GALATASARAY’DAN ALİ KOÇ’A ÇOK SERT TEPKİ

DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN’IN DOKUTTUĞU KİLİMİ HEDİYE ETTİ

15–18 YAŞ İÇİN YENİ DÖNEM: AĞIR SUÇTA 27 YILA KADAR HAPİS GÜNDEMDE

BENZİN YİNE ZAMLANIYOR: YENİ HAFTAYA YİNE ZAMLA UYANIYORUZ

DEVLET BAHÇELİ'DEN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

5 GÜNLÜK BEBEĞİ SAKAT BIRAKAN HEMŞİRE TESLİM OLDU

EMİR’DEN KURUM’A AĞIR SÖZLER: HALKIN AVUKATI OL, MÜTEAHHİT GİBİ KONUŞMA

BOŞANMA AŞAMASINDAKİ KADINA KEZZAPLI İŞKENCE GAZİANTEP’İ SARSTI

YALOVA'DA TARİHİ MİTİNG: ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A İSTANBUL İÇİN "HODRİ MEYDAN" ÇAĞRISI

"MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİNE" YARGI KALKANI! İHRAÇ KARARI ÇÖKTÜ!

Yükleniyor


BEŞTEPE'DE KRİTİK 3 SAAT: 2026’NIN İLK MGK’SINDA 9 MADDELİK "BEKA" MUHTIRASI!

BELEDİYE BAŞKANLARI SAVUNMA YAPTI, SKANDALLAR ZİNCİRİ ORTAYA SAÇILDI!

DEMİRTAŞ’IN AVUKATI RAMAZAN DEMİR’E 11 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SİLİVRİ’DE TARİHİ ÇIKIŞ: İKİ ELİMİZ YAKANIZDA, HESAP VERECEKSİNİZ

MAHKEME SALONUNDA İLK GÜN: TUTUKSUZ AKTAŞ, TUTUKLU SEÇİLMİŞ BAŞKANLAR

ÜST DÜZEY TEMAS ORTAYA ÇIKTI: İSRAİL–TÜRKİYE HATTINDA SESSİZ TRAFİK

  • Çarşamba 9.7 ° / 3.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 13.1 ° / 3.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 16 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9