NATO LİDERLERİ BİR ARAYA GELİYOR…

NATO LİDERLERİ BİR ARAYA GELİYOR…

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Rusya-Ukrayna krizi NATO liderlerinin bir araya geldiğini ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davet edilmediğini belirtti. Davutoğlu, "Türkiye’nin hak ettiği itibar bu olamaz" dedi.

Ukrayna krizi tüm dünyada sıcak gelişmelre neden olurken krizin bir savaşa dönme olasılığı da yapılan açıklamalarla birlikte artıyor. Birçok ülke Ukrayna'daki vatandaşlarını çağırırken Rusya'nın da Ukrayna'daki bürokratlarını geri çektiği yönünde iddialar basında yer aldı.
ERDOĞAN KATILMADI
Öte yandan NATO ülkelerinin liderleri de Ukrayna krizi tırmanırken toplantı yaptı. Ancak Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bu toplantıda yer almadı.
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu bu duruma sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla tepki gösterdi ve 'Bedelini en çok bizim ödeyeceğimiz krizde masada olmamamız kabul edilemez. Türkiye’nin hak ettiği itibar bu olamaz' dedi.

Davutoğlu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

'Yanı başımızda savaş çıkartacak kriz var; NATO liderleri bir araya geliyor. Rusya ve Ukrayna’ya komşu olan Türkiye ve Sn. Erdoğan davet bile edilmiyor. Bedelini en çok bizim ödeyeceğimiz krizde masada olmamamız kabul edilemez. Türkiye’nin hak ettiği itibar bu olamaz.'