NAGEHAN ALÇI: GÖÇMENLER ARTIK MİSAFİR DEĞİL, TÜRKİYE’NİN BİR PARÇASI...

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Türkiye'de yaşayan göçmenlere ilişkin tartışmaları değerlendirdi, “Göçmenler artık misafir değiller. Türkiye’nin bir parçası haline geldiler ve ileride çoğu bu ülkenin eşit vatandaşı olacak

GÜNDEM 23.07.2021 20:34:21 0
NAGEHAN ALÇI: GÖÇMENLER ARTIK MİSAFİR DEĞİL, TÜRKİYE’NİN BİR PARÇASI...

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, “Hiç lafı eğip bükmeden yazacağım. 85 milyon yurttaş ve yaklaşık 10 senedir bizimle birlikte yaşayan, bu toprakların artık bir parçası olmuş 5 milyon göçmen kardeşimizle beraber biz 90 milyonluk Türkiye’yiz.' diye yazdı.
Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, 'Şu gerçeği kabul edelim: Göçmenler artık misafir değil, Türkiye’nin bir parçası' başlığıyla yayımlanan yazısında son günlerde Türkiye'de yaşayan göçmenler üzerinden başlayan tartışmaların ırkçılık ve nefret boyutuna vardığını ve bunun kendisini rahatsız ettiğini söyledi.
'Biliyorum toplumun çok büyük çoğunluğu göçmenlere karşı yükselen bu nefret dalgasına kendini kaptırmış durumda. AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti tabanları göçmen düşmanlığında mutabık olmaya başladılar' diyen Alçı, 'Bu gidişe bir yazar mesuliyeti ile karşı çıkmak zorundayım. Göçmenlerin haklarına yönelik fikirlerimin alıcısı olmadığının farkındayım' ifadesini kullandı. Alçı, şöyle devam etti:
'Benim en yakınlarım dahil birçok kişi bu cereyana mağlup olmuş durumda. Kimi yazarlar onların mültecilere karşı duygularını coşturdukça coşturuyor. Popülizmin cazibesi gazetecileri de etkiliyor. Sosyal medya ırkçı yalanlarla dolu. 80 öncesi Alevi yurttaşlarımızla ilgili söylenen yalanlar gibi göçmenlere karşı nefret üreten iftiralar yayılıyor. En eğitimli ve sözde en elit kesim bile sonu faşist katliamlarla bitebilecek bu akımın dümen suyuna girebiliyor.
Ayrıca son dönemde Türkiye’de beliren bir tehlike daha var. Ülkemizde yaşayan 5 milyon göçmene yönelik düşmanlığı sofistike ve rafine gözüken yöntemlerle sunmaya çalışan kimi 'solcu' ve 'liberal' isimler türemeye başladı. Kaba ırkçılık ve vandal faşizmden bile çok daha tehlikeli olan şey Türkiye’de 9-10 senedir yaşayan 5 milyon insanı bu ülkeden atma projesini sözde entelektüel kılıflarla sunmaya çalışmaktır.
Göçmen düşmanlığının en sofistike versiyonuyla bile lafa başlasanız bunun sonu zorunlu olarak aşırı sağcı ideolojiye varır. Kendine 'solcu' ve 'liberal' diyenler bu hakikati unutmamalı. Hiç lafı eğip bükmeden yazacağım. 85 milyon yurttaş ve yaklaşık 10 senedir bizimle birlikte yaşayan, bu toprakların artık bir parçası olmuş 5 milyon göçmen kardeşimizle beraber biz 90 milyonluk Türkiye’yiz.'
'10 YILDIR CİSİMLERİ VAR İSİMLERİ YOK'
Alçı, 'Göçmenler artık misafir değiller. Türkiye’nin bir parçası haline geldiler ve ileride çoğu bu ülkenin eşit vatandaşı olacak' görüşünü dile getirdiği yazısında bu insanlardan hala 'bir cisim gibi bahsedildiğini' söyledi.
'Kendileri var ama adları yok. Her gün en ağır ırkçı hakaret ve suçlamalara maruz kalıyorlar ama cevap verecek bir kamusal yüz bile oluşturmaları için bir iklim sağlayamamış bu devlet' diye yazan Alçı, 'Medyada tek bir Suriyeli yok, kendi meselelerinde kendilerini savunmaları için dahi bir göçmeni içimize almadık bugüne kadar. Bence burada devlet bir özeleştiri yapmalı. Entegrasyon politikalarını sil baştan gözden geçirmeli' ifadesini kullandı.
Bu kapsamda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını eleştiren Alçı, 'O sözleri okuyunca Kemal Bey adına utandım. Aslında bana göre gerçek Kılıçdaroğlu bu açıklamaları yapacak insan değildir. Fakat 2023’te Başkan adayı olmayı kafasına koymuş Kılıçdaroğlu, bu şekilde çok oy alacağını düşünerek popülizm yapıyor' dedi.
Alçı, 'Türkiye’den ayrılmak istemeyen kimse zorla ülkeden çıkarılamaz' ifadesini kullanarak şunları kaydetti:
'Seküler yaşam tarzına sahip Türkleri kovmakla göçmenleri kovmanın ahlaki açıdan hiçbir farkı yoktur. Kürtleri ya da dindarları kovmakla ülkemizde yaşayan göçmenleri kovmanın arasında da hiçbir fark yoktur. İstediğiniz kadar Kılıçdaroğlu tarzı sofistike argüman geliştirin, göçmen karşıtlığının varacağı yer bellidir.
Hangi ülkeden gelirse gelsin göçmenler bu ülke için üretiyorlar ve çalışıyorlar. İktisatçı Prof. Dr. Birol Kovancılar göçmenlerin hazırdan geçinmediklerini, ekonomik olarak Türkiye’ye büyük katkı ve dinamizm sağladıklarını bilimsel olarak rakamlarıyla izah eden çalışmalar yaptı. Kovancılar’ın göçmenlere dair yazdıklarından sevgili Nihal Bengisu Karaca da birkaç kez bahsetti. Fakat başta televizyonlar olmak üzere medyada bir kez bile Birol Hoca gibi akademisyenlerin perspektifi dinlenmedi. Ekranlarda hep aynı ırkçı popülizm tiradları tekrar edildi, ediliyor.
'BU İNSANLARA NEDEN TÜRKÇE ÖĞRETİLMEDİ?'
Göçmenlerle ilgili hükümet elbette eleştirilmeli ancak eleştirinin ana konusu göçmenlerin varlığı değil, entegrasyon eksikliği olmalı. Bu insanlara neden Türkçe öğretilmedi? Neden topluma entegrasyonları sağlanmadı? Neden hala tamamına yakını kendi gettolarında yaşıyor?
10 senedir burada yaşayan göçmenlere çoktan Türkçe okuma ve yazma öğretilmeliydi. Çoktan gettolaşma sürecinin önüne geçilmeliydi. Çoktan göçmenlerle alakalı anti-ırkçı kamu spotları hazırlanmalıydı. Her şeyin akışına bırakılması doğru değildi.
'ELBETTE TALİBAN ZULMÜNDEN KAÇAN İNSANLARA DA KAPIMIZI AÇACAĞIZ'
İşte hükümetin tenkit edilmesi gereken tarafı bunlar. Yoksa kan ve barut ortamından kaçarak ülkemize sığınan insanları kabul etmesi bu hükümetin onur duyacağı bir tavır. Elbette Taliban zulmünden kaçan insanlara da kapılarımızı açacağız. Yeter ki düzensiz yasadışı göç olmasın. Gelmek isteyenler belli bir düzen, plan ve kontrol dahilinde Göç İdaresi tarafından bir kart verilerek kabul edilsin. Yasal kayıt altında olsun.'

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9008,87%-0,12
  • DOLAR

    39,18% -0,03
  • EURO

    44,76% -0,17
  • GRAM ALTIN

    4234,54% -0,65
  • Ç. ALTIN

    6711,98% 0,00

İDDİANAME KABUL EDİLDİ: İMAMOĞLU DAHİL 12 KİŞİYE HAPİS İSTEMİ

MUĞLA'DA 5.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM…

İMAMOĞLU PAYLAŞTI! İŞTE TURP VE AHTAPOTUN BEDELİ

CHP'Lİ BORÇKA BELEDİYESİ BAŞKANI ERCAN ORHAN: "İŞÇİMİZİN MAAŞINI ÖDEYEBİLMEK İÇİN EVİMİ SATIŞA ÇIKARDIM”

MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ YARIN

SUUDİ ARABİSTAN, HACCA GİDEN 75 BİN KİŞİYİ GERİ YOLLADI

DEVA PARTİSİ KURUCUSUNA 16 YIL HAPİS CEZASI!

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TUGAY TOPLANMAYAN ÇÖPLER İÇİN KORDON'A İNDİ

ÖZGÜR ÖZEL:DARBE BU KEZ POSTALLA DEĞİL, CÜBBEYLE GELDİ!

İMAMOĞLU, İŞ DÜNYASINA SESLENDİ …

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

GEZİ ANMASINDA GÖZALTINA ALINAN 12 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

10. YARGI PAKETİ, TBMM ADALET KOMİSYONU’NDA KABUL EDİLDİ

SANSÜRÜ ELEŞTİREN YÖNETMENE SALDIRI

ÇAYKUR RİZESPOR, HATAYSPOR'U 5-2'LİK SKORLA MAĞLUP ETTİ

HATAY VALİSİ MASATLI, KENTTEKİ YOL YAPIM ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

İMAMOĞLU: "SANIYORLAR Kİ VAZGEÇERİZ, BU MİLLET ASLA SUSMAYACAK"

ERDOĞAN: CHP BU ÜLKENİN TARİHİNİ 100 YILLA SINIRLANDIRDI

ÖZGÜR ÖZEL DÜZCE’DEN SESLENDİ…

İZMİR'DE GREV KRİZİ:DİSK GENEL-İŞ'İ MASAYA DAVET ETTİ

CHP ESKİ MİLLETVEKİLİ AYKUT ERDOĞDU DA GÖZALTINDA

ÇAYCI OLARAK BAŞLAYIP MİLYARDER OLMUŞ

MAZLUM ABDİ: “ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE AÇIĞIZ”

İBB'YE 5. DALGA OPERASYONUBAŞLATILDI

İMAMOĞLU, "CUMHURBAŞKANINA HAKARET" SUÇUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

KILIÇDAROĞLU’DAN KURULTAY İDDİALARINA YANIT

KARTALKAYA'DA 78 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ YANGIN FACİASIYLA İLGİLİ İDDİANAME KABUL EDİLDİ

NARİN GÜRAN CİNAYETİ DAVASININ DÖRDÜNCÜ DURUŞMASINDA 15 SANIĞA CEZA VERİLDİ

SARAÇHANE EYLEMLERİ: 14 GENÇ HAKKINDA TAHLİYE KARARI

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE NUREDDİN YILDIZ PROTESTOSUNDA TUTUKLANAN ÖĞRENCİLER HAKKINDA TAHLİYE KARARI

Yükleniyor


İDDİANAME KABUL EDİLDİ: İMAMOĞLU DAHİL 12 KİŞİYE HAPİS İSTEMİ

MUĞLA'DA 5.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM…

İMAMOĞLU PAYLAŞTI! İŞTE TURP VE AHTAPOTUN BEDELİ

CHP'Lİ BORÇKA BELEDİYESİ BAŞKANI ERCAN ORHAN: "İŞÇİMİZİN MAAŞINI ÖDEYEBİLMEK İÇİN EVİMİ SATIŞA ÇIKARDIM”

MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ YARIN

SUUDİ ARABİSTAN, HACCA GİDEN 75 BİN KİŞİYİ GERİ YOLLADI

DEVA PARTİSİ KURUCUSUNA 16 YIL HAPİS CEZASI!

  • Salı 27.2 ° / 15.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Perşembe 33.5 ° / 16.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1