MÜRİDİNİN KÜÇÜK KIZINA CİNSEL İSTİSMARDA BULUNAN ŞEYHİN DAVASINDA NELER OLUYOR?

Şeyh Fatih Nurullah’ın istismar ettiği 12 yaşındaki kız çocuğu Y.A. konuştu.  Y.A’ya göre; İstismar bir yıl önce başladı. Nurullah, “Rüyamda melekler bizi nikahladı” dedi. Küçük yaşta evliliği övdü. Tecavüze kalkıştı.

GÜNDEM 4.12.2020 11:58:47 0
MÜRİDİNİN KÜÇÜK KIZINA CİNSEL İSTİSMARDA BULUNAN ŞEYHİN DAVASINDA NELER OLUYOR?

Gerçek adı Eyyüp Fatih Şağban olan Şeyh Fatih Nurullah, müridinin 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar ettiği iddiasıyla Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanıyor.
Türkiye'nin konuştuğu bu davanın ilk duruşması, 13 Kasım'da görüldü. Y.A. ve ailesi Çorum'da yaşadıkları için davaya Sesli ve Görüntülü Bilgi Sistemi Sistemi yoluyla katıldı. Bir psikolog eşliğinde 44 dakika boyunca ifade veren mağdur Y.A.'nın anlatımları günler sonra çözülerek, dava dosyasına girdi.
İSTİSMAR 1 YIL ÖNCE
Sözcü'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; Y.A., ifadesinde küçüklüğünden beri Fatih Nurullah'ın dergahına gittiğini kaydediyor. Sakarya Kuzuluk'ta meydana gelen tecavüz girişiminden bir yıl önce tarikatın Kasımpaşa'daki merkezinde ve Avcılar Tahtakale'deki dergahında da cinsel istismara uğradığını söylüyor.
İlk istismar Avcılar'da yaşandı. Fatih Nurullah, geçen yıl Avcılar'a geldiğinde bitişikte evleri olan Y.A.'ya “Vakfa gelir misin? Ben geldim” diye mesaj gönderdi.
Y.A., şöyle devam ediyor: “Ben geldim” diyerek, çağırıyordu. Annemden izin alıp kardeşimle gittim. Kardeşim erkeklerin yanında kaldı. Beni yukarıya çağırdı. Bir şey diyecek diye o aceleyle çıktığımda bana ‘Ayşe' ismiyle seslendi. Ben bir şaşırdım. Ya beni karıştırıyor dedim. Aniden öpme oldu. 15 saniye sürdü. Afalladım. Bir çocuk olarak ne yaptığını öğrenmeye çalıştım.”
Y.A., Kasımpaşa'daki merkezde de istismara uğradığını savunarak, “Annem odasına gelmiyordu. Kardeşim giriyordu. Kardeşim çıkınca öpüyordu. Odada 2-3 kişi oluyordu. Onlara çıkmasını söylüyordu. Kötü amaçlı olduğunu anlayamadım” diyor.
‘BANA AYŞE DİYE SESLENDİ'
Y.A., geçen mart ayında Fatih Nurullah'ın Sakarya Kuzuluk'taki villasına gittiklerini kaydediyor. Y.A.'ya göre 10 Mart'ta kendisini çağıran Nurullah, “Sana Hazreti Ayşe'nin adını verdim, rüyamda melekler seni bana nikahladı” dedi.
Devamını Y.A. şu şekilde anlatıyor:
“Yine Ayşe diye seslendi. ‘Neden Ayşe dediğimi biliyor musun?' dedi. ‘Bilmiyorum. Size soracaktım efendim' dedim. ‘Sana Hazreti Ayşe'nin ismini verdim. Onun hayatından örnek al. O da küçük yaşta evlenmiş. Evlenince zaten değeri anlaşılmış, güçlü biridir' dedi. Aşağıya inip bir telefon bulup hayatını okumamı söyledi. Okudum. Yukarıya çıktım. ‘Bana anlat' dedi. Hazreti Ayşe'nin hayatını özetledim. ‘Seni rüyamda gördüm' dedi. ‘Nasıl gördünüz' dedim. Dizine oturttu. ‘Rüyamda melekler seni benimle nikahlıyordu. Seni bana veriyorlardı. İlk öpme orada oldu.”
TECAVÜZ GİRİŞİMİ
Fatih Nurullah, 17 Mart'ta saat 21.30'da Y.A.'yı odaya çağırdı. Kız içeriye girdiğinde kapıyı kilitledi. İddiaya göre, Y.A.'nın pantolonunu çıkararak, tecavüze kalkıştı.
Y.A., şunları söylüyor:
“Kurtulmaya çalıştım. Birine anlatırsan anneni öldürür ve babanı işinden ederim. Sizi sokağa atarım gibi tehditte bulundu. ‘Sana doğum gününde her istediğini alacağım, kimseye anlatma, tamam mı?' dedi. Söz verdim. Bana para verdi. Kapıyı açtı.”
İstismar gecesi bitmedi.
Y.A. devam ediyor:
“Fatih Nurullah, gece 04.30 civarında sabah namazına inerken, yanıma geldi. Salonda yatıyordum. Pantolonumu açtığı an uyandım. ‘Uyuyor musun?' dedi. Belki değişik şeyler yapar diye susup uyuma taklidi yaptım. Gücüm yetmez diye düşündüm. Bir de evde misafirler vardı. Aşağıda dervişler Fatih efendinin namazı kıldırmasını bekliyordu. Sustum ve bekledim sadece.”
Y.A. Sakarya'dan ayrıldıkları gün Fatih Nurullah tarafından ailece odaya davet edildi. Ardından Y.A.'nın yalnız gelmesini istedi. Çocuğa “Gidersen buna nasıl dayanacağım, bir daha benden kaçma” dedi. Ardından…
BİR ÇOCUK DAHA VAR
Y.A.'nın iddiasına göre…
Sakarya'da, 10 yaşındaki bir kız da Fatih Nurullah tarafından istismar edildi. Y.A. anlatıyor: “Çay götürdük ikimiz. Fatih efendi, ‘Aşağıya inip bana bir şey getirir misin' dedi. Ben aşağıya indim. Sonradan kız bana, ‘Sen gittikten sonra Fatih efendi beni kucağına oturttu, öptü' dedi. Güzel bir şey sanmış bunu. Adı, N. idi.”
MAHALLELİ İSYANDA
Bu arada, Beyoğlu Hacı Ahmet Mahallesi'nin sakinleri, Pir Hüsamettin Sokak'ta yer alan Fatih Nurullah'a ait Gülzari Mualla Vakfı'na ait binanın hukuka aykırı şekilde inşa edildiğini savunarak, yıkılmasını istedi.
Mahallelinin İstanbul Valiliği'ne sunduğu dilekçede şöyle deniyor:
“Mahalle sakinleri olarak bu binadaki faaliyetler ve burada yaşananlar bizleri, ailemizi ve geleceğimizi oluşturan çocuklarımızı endişelendirmektedir. Nurullah'ın cinsel saldırı nedeniyle tutuklanmış olması endişemizi somutlaştırmaktadır. Bu yapının ruhsatsız ve kaçak yapı olduğu öğrenilmiştir. Taşınmazın vereceği mahallemize vereceği zararın önlenmesi için gerekenin yapılmasını arz ederiz.”

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10542,1%-0,94
  • DOLAR

    40,54% 0,01
  • EURO

    47,03% 0,13
  • GRAM ALTIN

    4327,80% 0,13
  • Ç. ALTIN

    6936,29% 0,00

APO’NUN YANINDAKİ VEYSİ AKTAŞ’IN KUZENİ ALİ İHSAN AKTAŞ…

ERDOĞAN,AVUKAT İNAL’IN GÖREVİNE SON VERDİ

İMAMOĞLU’NDAN YARGI ELEŞTİRİSİ...

YUMAKLI: UŞAK SİVASLI, KAHRAMANMARAŞ ONİKİŞUBAT VE İZMİR BORNOVA’DAKİ YANGINLAR KONTROL ALTINA ALINDI

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ, SURİYE'DE ALEVİ KADIN VE KIZ ÇOCUKLARIN KAÇIRILMASINI ARAŞTIRDI: FİDYE VE ZORLA EVLENDİRMELER BELGELENDİ

ICRYPEX KURUCUSU GÖKALP İÇER TUTUKLANDI

ERDOĞAN, KABİNE TOPLANTISI SONRASI KONUŞTU

PARA SAYARKEN GÖRÜNTÜLENEN DİYANET GÖREVLİSİ SESSİZLİĞİNİ BOZDU: BAĞIŞ PARASI, SADAKA PARASI

YARGITAY’DAN HKP LİDERİNE ŞOK: NURULLAH EFE’NİN GENEL BAŞKANLIĞI DÜŞÜRÜLDÜ

İSKENDERUNSPOR BAŞKANI HAKAN BOLAT’TAN YEREL BASINA TEPKİ: "GAZETECİLER TAKIMA SAHİP ÇIKMIYOR"

BURSA'DA ORMANI YAKAN KİŞİ FETÖ'DEN İHRAÇ EDİLEN ASKER ÇIKTI!

İBB SORUŞTURMASI GÖLGESİNDE: AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN KARDEŞİ MELEK KARA’NIN YOLSUZLUK SKANDALI

İMAMOĞLU’NUN YÜKSEK LİSANS DİPLOMASI DA GEÇERSİZ SAYILDI

BURSA'DAKİ ORMAN YANGINI 3. GÜNÜNDE: 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

ZEYDAN KARALAR: "BEN ADANALIYIM, SİLİVRİ’DE NE İŞİM VAR?"

İSFALT GENEL MÜDÜRÜ BURAK KORZAY, 'ETKİN PİŞMANLIK' KAPSAMINDA İFADE VEREREK TAHLİYE EDİLDİ

CHP MARDİN İL YÖNETİMİ TOPLU İSTİFAYLA DÜŞTÜ

GOOGLE’DAN DEPREM İTİRAFI: 10 MİLYONA UYARI GİTMEDİ!

“‘ERDOĞAN İHANET EDER Mİ?’ SORUSUNA ‘EVET’ YANITI, DANIŞMANI ÇİLEDEN ÇIKARDI

YANGINLA MÜCADELEYE GİDERKEN FACİA: SU TANKERİ UÇURUMA YUVARLANDI, 3 ÖLÜ

MUHİTTİN BÖCEK'İN GELİNİ GÖZALTINA ALINDI

CHP’Lİ, YÜCEL’DEN BAKAN YUMAKLI’YA SERT ÇIKIŞ: “BU KADAR ACİZ YÖNETİM GÖRMEDİK!”

ÖZEL’DEN YANGIN TEPKİSİ: 29 BİN KADRO BOŞ, EKİPMAN YETERSİZ

BAKAN YUMAKLI’DAN YANGIN TEPKİLERİNE CEVAP

FİLİSTİN EYLEM PLANINI İMZALAMAYAN TÜRKİYE VE HAKAN FİDAN’A ÖZEL’DEN SERT TEPKİ

HATAY’DA BABA DEHŞETİ: OĞLUNU SOKAK ORTASINDA DEFALARCA BIÇAKLADI!

HATAY’IN İKİ YAKASI 55 KİLOMETRELİK YENİ YOL İLE BİRLEŞTİ

MHP'NİN KOMİSYONDA GÖREVLENDİRDİĞİ İSİMLER NETLEŞTİ

BURSA'DAKİ YANGINDAN ŞEHİT HABERİ GELDİ

ELAZIĞ’DA ORMAN YANGINI 2 GÜNDÜR SÜRÜYOR! RÜZGAR TEHLİKEYİ BÜYÜTTÜ

Yükleniyor


ERDOĞAN,AVUKAT İNAL’IN GÖREVİNE SON VERDİ

İMAMOĞLU’NDAN YARGI ELEŞTİRİSİ...

YUMAKLI: UŞAK SİVASLI, KAHRAMANMARAŞ ONİKİŞUBAT VE İZMİR BORNOVA’DAKİ YANGINLAR KONTROL ALTINA ALINDI

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ, SURİYE'DE ALEVİ KADIN VE KIZ ÇOCUKLARIN KAÇIRILMASINI ARAŞTIRDI: FİDYE VE ZORLA EVLENDİRMELER BELGELENDİ

ICRYPEX KURUCUSU GÖKALP İÇER TUTUKLANDI

ERDOĞAN, KABİNE TOPLANTISI SONRASI KONUŞTU

PARA SAYARKEN GÖRÜNTÜLENEN DİYANET GÖREVLİSİ SESSİZLİĞİNİ BOZDU: BAĞIŞ PARASI, SADAKA PARASI

  • Salı 33.7 ° / 20.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.4 ° / 21.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 33 ° / 22.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2