MHP’Lİ BELEDİYEYİ ELEŞTİREN GENCE SALDIRI

Mersin’in Mut ilçesinde sosyal paylaşım hesabından MHP’li Belediye Başkanı Volkan Şeker aleyhine paylaşımlarda bulunan bipolar hastası Harita Mühendisi Akif Çetin saldırıya uğradı.

GÜNDEM 8.11.2021 14:51:03 0
MHP’Lİ BELEDİYEYİ ELEŞTİREN GENCE SALDIRI

Akif Çetin, ikisi başkan yardımcısı toplam 4 belediyecinin de aralarında bulunduğu biri maskeli 8 kişinin demir çubuk ve sopalı saldırısına uğradı. Çetin, saldırıdan sorumlu tuttuğu MHP’li Başkan Volkan Şeker’in de aralarında bulunduğu 9 kişi hakkında “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan suç duyurusunda bulundu.

Sözcü'den Ali Ekber Şen'in haberine göre bipolar hastası Harita Mühendisi Akif Çetin, 19 Ekim'de Mut ilçesindeki bir akaryakıt istasyonunda bankta otururken, önce beyaz Toros marka araçtan iki kişi indi. Bu iki kişiden birinin telefonla bilgi vermesi üzerine bu kez olay yerine bir pikap ve binek bir araçla başka kişiler de geldi.

Araçtan inen 3 kişi ile selamlaşan zanlılar, daha sonra 5 kişi olarak Akif Çetin'in oturduğu banka yöneldi. Akaryakıt istasyonu kamerasının incelenmesiyle kimliği belirlenen S.K., M.A.M. H.U., ve kimliği belirlenemeyen maskeli 2 kişi olmak üzere 5 kişi Akif Çetin ile tartışmaya başladı.

“BAŞKAN SENİN DEFTERİNİ DÜRDÜ”

İddiaya göre yaşanan hararetli tartışma sırasında bir kişi, “Belediye hakkında konuşma, başkan senin defterini dürdü” şeklinde uyardıkları sırada, yine başka bir araçla gelen 3 kişi ile birlikte 8'e olan saldırganlar demir çubuklar ve sopalarla kafasına vurdu. 4'ü Mut Belediye çalışanı olduğu saptanan 8 saldırgan, yere düşürdükleri Çetin'i yumruk ve tekmelerle feci şekilde dövdü.

Olaydan sonra biri kar maskeli 8 saldırgan kaçarak izlerini kaybettirirken, kanlar içinde kalan Çetin olay yerine ulaşan ambulansla kaldırıldığı Mut Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ancak hayati tehlikesi olduğu belirlenince Silifke Devlet Hastanesi yoğun bakım servisine gönderildi.

Harita mühendisi Akif Çetin’e saldırı olayında haklarında suç duyurusunda bulunulan 4 zanlı bir arada. Soldan sağa: Soner Kır, Başkan Volkan Şeker, Mehmet Ali Mersin, Mustafa Yaşar.

TASARLAYARAK, SİLAHLI VE ÖRGÜTLÜ ŞEKİLDE…

Uğradığı saldırı sonucu bir gece hastanede kalan Akif Çetin'in Avukatı Behiye Çetin, olaydan sorumlu tuttuğunu iddia ettiği MHP'li Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, Başkan Yardımcıları M.A.M., S. K., Fen İşleri memuru M. Y., Belediye memuru H. U., K. K. B, MHP Mut İlçe Başkanı Alpaslan Savaş Kır, biri maskeli kimliği belirlenemeyen iki kişi hakkında “Tasarlayarak, silahlı ve örgütlü şekilde öldürmeye tam teşebbüs” suçundan savcılığa suç duyurusunda bulundu.

“OLAY TASARLANARAK İŞLENDİ”

Savcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde şüphelilerin suç teşkil eden fiillerini, örgütlü bir çete haline gelerek işlediği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

Şüphelilerin şayet HTS kayıtları ve o gün için yapılan arama kayıtları incelendiği vakit görülecektir ki, saldırı suç örgütlü şekilde işlenmiştir.

Kamera görüntülerinden birinde (ki bu görüntüye dosyada ulaşamadık), haricen edindiğimiz bilgiye göre, müvekkilimiz ile istasyon önünde konuşan şahıslardan biri maskelidir.

Maskeli bu şahıs daha sonra kenardaki bir emlak ofisi önüne gidenlerdendir. Bu sırada maskesini çıkardığını tahmin ediyoruz. Maskeli biçimde, tanınmamak için gelen bu şahıs da bize olayın tasarlandığını göstermektedir.

Dosya kapsamında ne yazık ki, silah bulunamamıştır. Halen Toros marka araçta bulunduğunu tahmin ettiğimiz silah, demir bir sopadır.

Demir sopanın müvekkilimizin direk kafasına gelecek şekilde, arkadan vurulması şüphelilerin müvekkilimizi öldürme kastıyla hareket ettiklerinin en önemli göstergesidir.
TEDAVİSİ DEVAM EDERKEN AKIL HASTANESİNE SEVK EDİLDİ

8 kişinin acımasızca dövdüğü Akif Çetin, tedavi altında iken telefonundan kendisine yapılanların hesabının sorulacağı yönünde zanlılara mesaj attı. Bunun üzerine zanlılar Çetin'i, hakaret-tehdit suçundan savcılığa şikayet etti.

Savcılık şikayet üzerine Akif Çetin'in tedavisi sürerken, akıl sağlığının tespiti için gözlem altına alınma kararı verdi. Bunun üzerine polis tarafından gözaltına alınıp Adana Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi’ne götürüldü. Çetin, hâlâ hastanede gözlem altında tutuluyor.

AZMETTİRİCİ MUT BELEDİYE BAŞKANI MI?

Savcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde zanlıların tamamının Mut Belediye Başkanı MHP'li Volkan Şeker'in yakın çalışma arkadaşları olduğunu ileri süren Avukat Behiye Çetin, şunları söyledi:

Yine haricen edindiğimiz bilgiye göre, şüphelilerin tamamı Volkan Şeker talimatı ile hareket eden kimselerdir. Bu nedenle müvekkilimize karşı işlenen kasten öldürmeye teşebbüs suçunun azmettiricisi Belediye Başkanı olma ihtimali yüksektir.

Bu nedenle Volkan Şeker'in de kullandığı tüm telefonların arama kayıtları incelenmelidir. Bu konuda savcılığa talepte bulunduk.

Ayrıca haricen edindiğimiz bilgilere göre olay sonrası şüphelilerin haklarında herhangi bir işlem yapılmamış hatta suç delillerini karartmaya dönük faaliyetlere girişildiği yönünde de ciddi kuşkularımız vardır.

MHP'li Belediye çalışanlarının daha önce de muhalif kişilere karşı benzer şekilde müdahaleleri olduğunu da biliyoruz.

BİPOLAR DUYGU DURUM BOZUKLUĞU HASTASI

Harita mühendisi Akif Çetin'in avukatı Behiye Çetin, savcılığa yaptığı suç duyurusu dilekçesinde müvekkilinin bipolar hastası bir kimse olduğunun altını çizerek, zanlılara yönelik ilk yaptığı paylaşım ve olay sonrası attığı mesajların hastalıktan kaynaklı olduğunu iddia ederek şu ifadelere yer verdi:

Bu durum Mut İlçesinde pek çok kişi tarafından bilinmektedir. Müvekkilimizin sahip olduğu hastalığı şüpheliler de bilmektedir ki işbu durum şüphelilerden alınan ilk beyanlarda da açıkça görülmektedir.

Bipolar bozukluk, ‘Maniden depresyona kadar uzanan ruh halindeki aşırı değişiklikler' olarak tanımlanır. Bu duruma bipolar bozukluk denir. Bu ruh hali oynamaları arasında, bipolar bozukluğu olan kişinin normal ruh halinde olduğu dönemler olabilir.

‘Manik' terimi aşırı hareketli, enerjik, konuşkan, umursamaz, güçlü, öforik bir dönemi tanımlar. İşte böyle bir ortamda paylaşım ve mesaj attığını düşünüyoruz.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

ÖZGÜR ÖZEL MUSTAFA ELİTAŞ İLE YAPTIĞI SOHBETİ AKP'YE MANİDAR SÖZLER İLE AÇIKLADI

CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

6 ŞUBAT DAVASINDA ŞOK TESPİT: AFAD VE YEREL YÖNETİMLER “SORUMLU” İLAN EDİLDİ

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

“ANKARA’DA YÜREK YAKAN TÖREN: 20 ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI”

HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

SAVCILIK AÇIKLADI: DÖRT ŞİRKETE DAHA KAYYUM ATANDI

MENZİL’DE SİYASİ FAY HATTI: ERDOĞAN–ARINÇ REKABETİ DERİNLEŞİYOR!

ROJİN’İN ÖLÜMÜNDE SARSICI İDDİA: ATLETİNDE BAŞKA BİR KADININ KANI!

ORTAKÖY’DE ZEHİR ZİNCİRİ: İKİ ÇOCUĞUN ARDINDAN ANNE DE HAYATA TUTUNAMADI!

32 MİLYARLIK AKIŞ DEŞİFRE EDİLDİ: DEV PLATFORM TMSF DENETİMİNDE!

ÖZEL’İN GİZLİ TANIK ÇIKIŞI YARGIYI HAREKETLENDİRDİ: BAŞSAVCILIK YALANLADI!

Yükleniyor


CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

  • Pazar 17.3 ° / 8 ° false
  • Pazartesi 18.3 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7