Tarih: 02.01.2022 19:33

METAL İŞÇİLERİNİN MİTİNGİNE İZMİT BELEDİYE BAŞKANI FATMA KAPLAN HÜRRİYET DE KATILDI

Facebook Twitter Linked-in

Metal sektöründe grup toplu iş sözleşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması sonrası başlayan eylemler kapsamında Türk Metal Sen’in mitingi İzmit Milli İrade Meydanı’nda bugün yapıldı. Türk Metal-Sen Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın işçiler adına Metal Sanayicileri İşverenleri Sendikası’na (MESS) seslendiği ve grev uyarısı yaptığı mitinge, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de katıldı. İşçilerin emeklerinin çok değerli olduğunu belirten Hürriyet, metal emekçilerine destek verdi.
PAVLAK-HÜRRİYET BULUŞMASI
Doğu Kışla Parkı ve Hasan Gemici Spor Salonu’nda buluşan metal işçileri, sloganlar eşliğinde Milli İrade Meydanı’na yürüdü. Geniş güvenlik önemlerinin alındığı miting alanında başkan Hürriyet, yüzlerce emekçiyle tek tek selamlaşarak yanlarında olduğunu söyledi. Hürriyet’e, başkan yardımcıları Ünal Özmural ve Emirşah Torun da eşlik etti. Hürriyet, ardından Genel Başkan Kavlak ile bir araya gelerek süreçle ilgili değerlendirmede bulundu.
GENEL BAŞKANLAR DA KATILDI
Mitinge Türk-İş Mali Sekreteri ve Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz, Genel Maden-İş Genel Başkanı Hakan Yeşil, Tes-İş Genel Başkanı Ersin Akma, TGS Genel Gökhan Durmuş, Tüm-Tis Genel Başkanı Kenan Öztürk, Selüloz-İş Genel Başkanı Aydın Parlakkılıç, Deri-Teks Genel Başkanı Makum Alagöz, Industriall Genel Sekreteri Kemal Özkan, Petrol-İş Genel Sekreteri Salip Akduman, Belediye-İş Genel Mali Sekreteri Bayram Özkan, Türk-İş Marmara Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, sendika bölge başkanları, şube başkanları ve işyeri temsilcileri de katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —