Meral Akşener, Türkiye'nin Rusya'nın Avrupa Konseyi üyeliğinden çıkarılması oylamasından çekimser oy kullanmasına sert tepki gösterdi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye'nin Rusya'nın Avrupa Konseyi üyeliğinden çıkarılması oylamasından çekimser oy kullanmasına sert tepki gösterdi.
Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken; bugün Avrupa Konseyi Rusya yönelik yaptırımlar kapsamında, ülkenin konseyden çıkarılmasına karar verdi.
Oylamada 44 ülke karara kabul oyu verirken, Rusya ve Ermenistan ret, Türkiye çekimser oy kullandı. Azerbaycan ise oylamaya katılmadı.
PUTİN'İN GÖLGESİNE ÖZENEN YAVRU TEK ADAMLAR
Türkiye'nin çekimser oy kullanmasına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den sert tepki geldi.
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Akşener, ''Putin’in gölgesine özenen yavru tek adamlar, bugün bile aynı iki yüzlülükle Rusya'nın AB konseyi üyeliğinin askıya alınmasına çekimser oy vermişlerdir'' diye yazdı.
Akşener, şu ifadeleri kullandı:
''1956 senesinde Budapeşte’de, 1968 senesinde Prag’da ne yaşandıysa; 2022 senesinde Kiev’de yaşanan da odur. Tek fark; hür dünyanın despotizme ve saldırganlığa daha müsamahakar ve ilgisiz oluşudur.
Kravat takmış çarlar ve türevleri, ABD’nin banisi olduğu küresel ekonomi tarafından şımartılmış hatta cesaretlendirilmiştir. Öyle ki; Batı demokrasileri bu otoriter yönetimlerin şantaj ve tehditlerine boyun eğmiş âdeta dış politikalarını rehin vermişlerdir.
Avrupa kendisini içeriden kilitlemiş bir müze değildir. Geçmişte Bosna ve göçmen meselelerinde olduğu gibi kendisini korumak için zorbalara hoşgörü ile yaklaşamaz, yaklaşmamalıdır.
Bugün Avrupa, Petersburg ve Moskova sokaklarında işgali protesto edenlerdir, Ukrayna’da ülkesini terk etmeyen, hayatı pahasına işgale karşı duran insanlardır. Onlar bugün Avrupa’yı, Alman ve İtalyan hükûmetlerinden daha fazla temsil ediyor.
Uluslararası toplumu; despotizme ve saldırganlığa verdiği bu krediyi geri almaya, küçük ve kısa vadeli çıkarları için tehlikeye attıkları uluslararası güvenliğe sahip çıkmaya davet ediyorum.''
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55