MECLİS'TE 'KALICI YAZ SAATİ UYGULAMASI' TARTIŞMASI

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, enerji alanında kayıp kaçak oranlarının yüzde 11-12 seviyesinde olduğunu söyleyerek, “Ödediğimiz her 100 lirada 11-12 lira kaçak bedeli var.

GÜNDEM 7.12.2021 21:34:13 0
MECLİS

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, enerji alanında kayıp kaçak oranlarının yüzde 11-12 seviyesinde olduğunu söyleyerek, “Ödediğimiz her 100 lirada 11-12 lira kaçak bedeli var. Namuslu vatandaşın cebinden her yıl şirketlerin cebine 26 milyar TL para koyuyoruz” dedi. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, kalıcı yaz saati uygulamasının tasarrufun yanında stresi ve depresyonu da engellediğini söyleyen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e “Siz de mi bu verileri TÜİK’ten alıyorsunuz? Sayın Bakan’ı elektrik ve elektronik mühendisi sanıyordum meğer psikoloji eğitimi de almış” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda 2020 kesin hesabı ve 2022 bütçe görüşmeleri ikinci gününde devam ediyor. Bugün TBMM, Kamu Denetçiliği Kurumu, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kesin hesapları ve bütçeleri ele alındı. AKP, İYİ Parti, MHP, HDP’nın ardından son grup olarak CHP Grubu konuşmalarına geçildi. CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile bağlı bulunduğu kurumlar hakkında konuştu.

'USULSÜZLÜK YAPAN FİRMALARA KESİLEN CEZALAR TAHSİL EDİLEMİYOR'
Ednan Arslan, “Geçtiğimiz ağustos ayından bu yana 4 kişilik bir ailenin faturası 250 lira artmış durumda… Sayın Bakan hala en ucuz doğal gazı kullandığımızı iddia etmekte. Enerji piyasalarında usulsüzlük yapan firmalara EPDK ceza kesiyor ama ne hikmetse tahsil edilemiyor” dedi. Kayıp kaçak oranlarının yüzde 11-12 seviyesinde olduğunu söyleyen Arslan, “Ödediğimiz her 100 lirada 11-12 lira kaçak bedeli var. Namuslu vatandaşın cebinden her yıl şirketlerin cebine 26 milyar TL para koyuyoruz” dedi.
‘'BEN YAPTIM OLDU’ ANLAYIŞI İLE DEVLET YÖNETİLMEZ'
Tacettin Bayır, “Son üç yılda elektriğe, doğal gaza, kömüre, benzine beklenenin çok çok üstünde zamlar geldi. Emekli, işçi, çitçi, esnaf ve memurların bu faturaları ödeyemediği yadsınamaz bir gerçek. Zamlar kaldırılabilir bir boyutta değildir. Derhal kara kış fonu oluşturulması gerekmektedir. Partili cumhurbaşkanınız yaptığı gibi enerjiyle alınacak kararlarda sektör temsilcilerinin görüşü alınmadan kararları hayata geçiriyorsunuz. ‘Ben yaptım oldu’ anlayışı ile devlet yönetilemez” dedi.

Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in kalıcı yaz saati uygulamasının tasarrufun yanında stresi ve depresyonu da engellediğini söylemesine ilişkin Bayır, “Yaz saati uygulaması ile altı yılda 6 milyar TL tasarruf yapıldığına dair gazetelerde haberler çıktı. Bugün ise Bakan Dönmez, yaz saati uygulamasının stresi ve depresyonu azalttığını söyledi. Siz de mi bu verileri TÜİK’ten alıyorsunuz yoksa?  Sayın Bakan’ı elektrik ve elektronik mühendisi sanıyordum meğer psikoloji eğitimi de almış” dedi.
(ANKA)

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9380,95%0,45
  • DOLAR

    38,05% 0,37
  • EURO

    43,06% 1,20
  • GRAM ALTIN

    3947,38% 1,96
  • Ç. ALTIN

    6383,07% 2,67

ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E TAZMİNAT DAVASI: GEREKÇE ŞİŞLİ MİTİNGİNDEKİ KONUŞMA

İMAMOĞLU: RANTA VE MİLLET ALEYHİNE OLAN HER HUSUSA KARŞI DURDUĞUM İÇİN BUGÜN BURADAYIM

İBB SORUŞTURMASI KAPSAMINDA 24 ŞİRKETE KAYYUM ATANDI

AKP'Lİ ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKANI TİRYAKİ İŞÇİLERİN ÇADIRINA SALDIRDI…

EKREM İMAMOĞLU "AKIN GÜRLEK" DAVASINDA SİLİVRİ'DE HAKİM KARŞISINA ÇIKTI: DAVA 16 HAZİRAN'A ERTELENDİ!

GAZETECİLER MURAT AĞIREL VE TİMUR SOYKAN ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

FENERBAHÇE, HİSSELERİNİN YÜZDE 4,8'İNİ YABANCI YATIRIMCIYA SATTI

ÖZGÜR ÖZEL: İBB'YE,CHP'YE, İSTANBUL BAROSU'NA KAYYUM ATANACAK BİLGİSİ GELMİŞTİ…

HBB MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTISI’NI YAPTI

BELEN’DE DÖNÜŞÜMLÜ SU DÖNEMİ SONA ERDİ

TÜRK POLİS TEŞKİLATI 180 YAŞINDA…

BERKAY GEZGİN'İN DE ARALARINDA OLDUĞU 102 GENCE TAHLİYE!

13 YIL SONRA İLK TEMAS: ERDOĞAN, DEM PARTİ HEYETİ İLE GÖRÜŞTÜ

GAZETECİLER MURAT AĞIREL VE TİMUR SOYKAN GÖZALTINA ALINDI!

ÇAYIRHAN MADEN OCAĞINDA PATLAMA!

AVRUPA PARLAMENTOSU'NDAN AB'YE EKREM İMAMOĞLU UYARISI!

ERDOĞAN'DAN YENİ ATAMALAR! YİĞİT BULUT, ORHAN GENCEBAY, HÜLYA KOÇYİĞİT, ALİ SAYDAM...

CHP'DEN KAYYUM ATANAN ŞİŞLİ'DE 'MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR' MİTİNGİ

DUDUOĞLU SON YOLCULUĞUNA DUALARLA UĞURLANDI.

MAHİR POLAT’A EV HAPSİ

AHMET ÖZER'İN KAYYUM DAVASINDA YENİ GELİŞME

'CHP KURULTAYININ İPTALİ İÇİN DİLEKÇE VERDİ' İDDİASINA YALANLAMA

ERDOĞAN "CUNTACILIĞI" CHP’YE YÜKLEDİ, DEM İLE YARIN GÖRÜŞECEĞİNİ DUYURDU

ÜNİVERSİTELİLER, TUTUKLU ARKADAŞLARI İÇİN 'GENÇLİK DAYANIŞMA SAHNESİ'NDE

CHP’Lİ MULLAOĞLU: HATAY’DA İMAMOĞLU İÇİN İMZA ATANLAR KONTEYNER KENTTEN ATILMAKLA TEHDİT EDİLDİ

MALTEPE HUZUREVİ'NDE ÇIKAN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI: 17 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

BERHAN ŞİMŞEK DURMUYOR! KONGRE İPTALİ İÇİN BAŞVURU YAPILDI

'MAHİR POLAT İLAÇ ALMIYOR' İDDİASINA SERT YANIT!

CHP'Lİ GÜRSEL EROL MECLİS KÜRSÜSÜNDE KONUŞMADAN DURDU

DİN DERSİ ÖĞRETMENİNİN CEP TELEFONUNDAN 20 ÖĞRENCİSİNİN PORNOGRAFİK GÖRÜNTÜSÜ ÇIKTI

Yükleniyor


ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E TAZMİNAT DAVASI: GEREKÇE ŞİŞLİ MİTİNGİNDEKİ KONUŞMA

İMAMOĞLU: RANTA VE MİLLET ALEYHİNE OLAN HER HUSUSA KARŞI DURDUĞUM İÇİN BUGÜN BURADAYIM

İBB SORUŞTURMASI KAPSAMINDA 24 ŞİRKETE KAYYUM ATANDI

AKP'Lİ ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKANI TİRYAKİ İŞÇİLERİN ÇADIRINA SALDIRDI…

EKREM İMAMOĞLU "AKIN GÜRLEK" DAVASINDA SİLİVRİ'DE HAKİM KARŞISINA ÇIKTI: DAVA 16 HAZİRAN'A ERTELENDİ!

GAZETECİLER MURAT AĞIREL VE TİMUR SOYKAN ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

ÖZGÜR ÖZEL: İBB'YE,CHP'YE, İSTANBUL BAROSU'NA KAYYUM ATANACAK BİLGİSİ GELMİŞTİ…

  • Cumartesi 16.5 ° / 6.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 13.4 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 15.6 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 28 21 2 5 45 68
3.Samsunspor 29 15 8 6 11 51
4.Beşiktaş 28 13 6 9 14 48
5.Eyüpspor 29 13 8 8 10 47
6.İstanbul Başakşehir 28 12 10 6 7 42
7.Göztepe 28 10 9 9 10 39
8.Gazişehir Gaziantep 28 11 11 6 0 39
9.Kasımpaşa 29 9 8 12 -3 39
10.Antalyaspor 29 11 12 6 -19 39
11.Trabzonspor 28 9 10 9 9 36
12.Konyaspor 29 9 13 7 -7 34
13.Rizespor 28 10 14 4 -12 34
14.Bodrum FK 29 9 14 6 -10 33
15.Kayserispor 28 8 11 9 -12 33
16.Sivasspor 29 8 14 7 -8 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 28 4 17 7 -23 19
19.Adana Demirspor 28 2 22 4 -41