MASKELER YIKANABİLİR OLACAK, FİYATLAR  BU HAFTA BELİRLENECEK

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği'nin (İTHİB)  Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, satılacak maskeler için tasarım ve fiyatının bu hafta belli olacağını, kumaş tedarikinde sorun olmadığını açıkladı.

GÜNDEM 5.05.2020 22:18:55 0
MASKELER YIKANABİLİR OLACAK, FİYATLAR  BU HAFTA BELİRLENECEK

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği'nin (İTHİB)  Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, satılacak maskeler için tasarım ve fiyatının bu hafta belli olacağını, kumaş tedarikinde sorun olmadığını açıkladı. Öksüz, “Maskeler çok kullanımlı yıkanabilir olacak” dedi.Erdoğan’ın “Bugüne kadar piyasada satışına izin vermediğimiz cerrahi maske ve bez maske satışına halkımızın kolayca ulaşabileceği yerlerde izin vermeyi planlıyoruz.

Bir üst fiyat belirleyeceğiz” açıklamasının ardından üreticiler maske fiyatı ve şekli için çalışmalara başladı. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği'nin (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, ANKA’ya maskelerin çok kullanımlık yıkanabilir olacağı ve en geç on gün içerisinde üretime başlanacağını açıkladı. İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, “Dokumada Türkiye’nin büyük kapasiteleri var. Bu tezgahların da hepsi boş. Çok kullanımlı maskelerin fiyat ve tasarımı toplantıdan sonra belli olacak. Fiyat ve tasarımda işin sonu yok. Biz ameliyat maskesi gibi koruyucu özelliğe sahip çok kullanımlı bir ürün tasarımını bakanlıklarımızla ortak çalışarak çıkarmak istiyoruz. Üretim hemen tezgahlarda kumaş dokunarak bir hafta on gün içerisinde üretme başlayabilir” dedi.
KUMAŞ SORUNU YOK
Maske üretimi için kullanılacak kumaşta Türkiye’nin kendine yetecek kapasitesi olduğunu ifade eden Öksüz, “İhracattta dokuma ve örme maskeleri ön plana çıkarmak istiyoruz. Bu anlamda Türkiye kendine yeter. Burada dışarıdan kumaş ithalatı olmuyor. Şu anda üretimimiz kendimize yetecek gibi görünüyor” diye konuştu.
METAL KISIM OLACAK MI?
Eczaneler tarafından dağıtılan maskelerde burnu kavrayan metal kısmın olmaması eleştiri konusu olmuştu. Öksüz bu konuyla ilgili ise ANKA’ya şu açıklamada bulundu: “Maskelerde eleştiri konusu olan burnu kavrayan metal kısım ile ilgili; Metal kısım otomatik makinelerde takılıyor. Bunun beslemesi var. Piyasada çok fazla çeşit var. Maskenin bir standardı yok. Her türlü mal var. Kalitelisi de var orta kalitede olanı da var. Bizim buradaki amacımız çok kullanımlık olan maskeler. Yıkanabilen ve tekrar tekrar kullanabilen bu maskeler maddi anlamda da avantaj sağlıyor. Ayrıca kullan-at maskeler çevreyi kirletiyor. Çok kullanımlılarda ise böyle bir sorun yok.”
MASKE FİYATLARI DÜŞÜYOR
Maske üretimi için bir adet üretme bir adet ihracat izni verildiğini hatırlatan Öksüz maske fiyatlarının dünyada düşmeye başladığını belirtti. Öksüz, “Sosyal sorumluluk düşünen bir kitlenin yanında ticari olarak düşünüp giren de var. Çok ticari düşünmek pek de mantıklı olmayabilir. Çünkü bu sistemde bir tane bedava üretip bir tane ihracat yapıyorsunuz. Bir de ihracat kolay değil. Standartların yüksek olması lazım. Uluslararası fiyatlar da hep böyle gitmeyecektir. Biraz gerilemeler başladı. Bazıları bu alana tamamen ticari kaygılarla girerken bazıları sosyal sorumluluk olarak giriyor” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9404,89%1,12
  • DOLAR

    39,84% 0,32
  • EURO

    46,74% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4197,30% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6738,60% -1,07

TÜRKİYE YANGINLA MÜCADELE EDİYOR

ERDOĞAN’DAN TARIM VE EKONOMİ MESAJLARI

GAZETECİ İRFAN DEĞİRMENCİ GÖZALTINA ALINDI

İMAMOĞLU’NDAN PARLAMENTER SİSTEM SÖZÜ: ÇÜNKÜ MİLLET BÖYLE İSTİYOR

MANSUR YAVAŞ’TAN KILIÇDAROĞLU’NA NET REST

ÖZGÜR ÖZEL 'ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ' DEDİĞİ AN ALKIŞ TUFANI KOPTU! ALMANLAR AYAKTA ALKIŞLADI

ERZURUM'DA TAŞ OCAĞI GÖÇTÜ: 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

İMAMOĞLU "YANILMAMIŞIM" DİYEREK PAYLAŞTI

KILIÇDAROĞLU'NDAN “GENEL BAŞKAN NEREDEYSE MERKEZ ORASIDIR” ÇIKIŞI

MOTORİNE ZAM GELDİ

ÖZGÜR ÖZEL: NE BUTLAN OLACAK NE KAYYUM OLACAK!

İMAMOĞLU ÖZGÜR ÖZEL İÇİN HEM DESTEK VERDİ HEM DESTEK İSTEDİ

KILIÇDAROĞLU’NA BİR ÇAĞRI DA ALEVİLERDEN: BU KİRLİ OYUNU BOZABİLİRSİNİZ

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL'E ÇOK KRİTİK ÜÇ İSİMDEN DESTEK

DEVA PARTİSİ'NDEN 2 MİLLETVEKİLİ BİRDEN PARTİDEN AYRILDI

KAMU İŞÇİLERİ GREV DEDİĞİ GÜN DİYANET'TEN MANİDAR HUTBE…

TUNÇ’TAN ELEŞTİRİLERE YANIT: “TÜRKİYE DEMOKRATİK BİR HUKUK DEVLETİDİR

KILIÇDAROĞLU’NA VEKİL DESTEĞİ BEKLENENDEN ÇOK AZ

YAVAŞ'TAN KILIÇDAROĞLU'NA 'SİYASETİ BIRAKIRIM' RESTİ

CHP’DE TARİHİ KRİZ: İMAMOĞLU’NDAN KILIÇDAROĞLU’NA İHANET ÇIKIŞI”

İŞTE "YENİ ORTA DOĞU": AFİŞİ ASILDI, HARİTASI YAPILDI

KILIÇDAROĞLU'NA 'TATİL TEKLİFİNE' BELEDİYEDEN YANIT: DOLUYUZ

İMAMOĞLU YARGI MENSUPLARINA SESLENDİ…

BAKAN TEKİN 'YAKALADIK' DEDİ… LGS SORULARINI SIZDIRAN DÖNERCİ ÇIKTI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN RTÜK'ÜN CEZALARINA TEPKİ...

BODRUM'DA BİR MEKANDAKİ ADİSYON DUDAK UÇUKLATTI!

ALTAYLI "DEDİKODU" DİYE AKTARDI: BUNU İKİ AYRI YERDEN DUYDUM…

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KILIÇDAROĞLU'NA ÇOK NET KAYYUM MESAJI!

FATİH ALTAYLI SİLİVRİ'DE KARŞILAŞTIĞI AYŞE BARIM'IN SON HALİNİ ANLATTI

DİSİPLİNE SEVK EDİLEN BELEDİYE BAŞKANI CHP'DEN İSTİFA ETTİ

Yükleniyor


GAZETECİ İRFAN DEĞİRMENCİ GÖZALTINA ALINDI

İMAMOĞLU’NDAN PARLAMENTER SİSTEM SÖZÜ: ÇÜNKÜ MİLLET BÖYLE İSTİYOR

MANSUR YAVAŞ’TAN KILIÇDAROĞLU’NA NET REST

ÖZGÜR ÖZEL 'ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ' DEDİĞİ AN ALKIŞ TUFANI KOPTU! ALMANLAR AYAKTA ALKIŞLADI

ERZURUM'DA TAŞ OCAĞI GÖÇTÜ: 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

İMAMOĞLU "YANILMAMIŞIM" DİYEREK PAYLAŞTI

  • Pazar 35.4 ° / 20.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 34 ° / 17.5 ° Güneşli
  • Salı 35.6 ° / 19.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2