KURUYEMİŞ ZAMLARI DUDAK UÇUKLATTI

KURUYEMİŞ ZAMLARI DUDAK UÇUKLATTI

Gaziantep Kuruyemişçiler Odası Başkanı Settar Kıratlı, kuruyemiş fiyatlarının bir yılda yüzde 200 arttığını açıkladı.

Türkiye’de yaşanan yüksek döviz kuru ve yüksek enflasyonla beraber iğneden ipliğe her şeye peş peşe zam geliyor. Yaşanan fahiş fiyatlar nedeniyle vatandaşın alım gücü de düştü ve gramla gıda ürünü alınmaya başladı.En çok zamlanan ürünlerin başında kuruyemiş geliyor. Gaziantep Kuruyemişçiler Odası Başkanı Settar Kıratlı, 'Kuruyemiş fiyatları genel olarak son 1 yılda yüzde 200'e varan oranlarda artış gösterdi. Durum böyle olunca yılbaşı öncesi vatandaş alım şeklini değiştirdi. Eskiden kilo olarak alınan kuruyemişler şu anda gramla alınıyor' dedi.

Kıratlı, 'Kuruyemiş yılbaşı geleneği halini aldı. Herkes yeni yıla girerken evine gitmeden kuruyemiş alır ve geç saatlere kadar televizyon karşısında tüketirdi ama kuruyemiş fiyatları genel olarak son 1 yılda yüzde 200'e varan oranlarda artış gösterdi. Durum böyle olunca yılbaşı öncesi vatandaş alım şeklini değiştirdi. Eskiden kilo olarak alınan kuruyemişler şu anda gramla alınıyor. Biz de kuruyemişte kilo dönemi bitti, gram devri başladı, şeklinde yorumluyoruz' diye konuştu.

Kuru yemişçi Kerem Şekeroğlu ise son bir yıl içinde döviz artışına bağlı olarak ürünlerin zamlandığını ve bu durumun satışlarını yüzde 50 düşürdüğünü kaydetti. Şekeroğlu, fiyatı en çok artan ürünlerin Antep fıstığı, kaju, badem ve kahve olduğunu söyledi.