KUMPAS MAĞDURU KOMUTANA TERFİ

Levent Ergün, kumpas ortaya çıkınca görevine döndü. Nusaybin’de PKK'ya karşı amansız bir mücadele veren Ergün, son YAŞ’ta korgeneral oldu.

GÜNDEM 6.08.2021 10:02:46 0
KUMPAS MAĞDURU KOMUTANA TERFİ

Sözcü'de yer alan habere göre; Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) FETÖ'nün kumpas davalarında yargılanan yedi asker için terfi kararı çıktı. Onlardan biri Tümgeneral Levent Ergün'dü. Balyoz davasında tutuklanan ve 13 yıl hapse mahkum edilen Ergün, kumpas ortaya çıkınca 2015'te tuğgeneralliğe, 2018'de tümgeneralliğe terfi etti. Önceki gün de korgeneral oldu.
HENDEKLERİ TEMİZLEDİ
Ergün, 2016'da 60 günde 60 şehit verilen Mardin'in Nusaybin İlçesi'ndeki PKK operasyonunun başına getirilmiş ve 21 günde ilçeyi hendeklerden ve PKK'lı teröristlerden temizlemişti. Ergün'den önce Nusaybin'de operasyonu yöneten iki tuğgeneral ise FETÖ'den tutuklanmıştı. Ergün'ün yanı sıra, Balyoz, Askeri Casusluk, Poyrazköy gibi kumpas davalarından yargılanan 5 general ve amiral daha YAŞ'ta terfi etti. Tuğgeneral İlker Altındağ tümgeneral; Albay Erdoğan Koçoğlu tuğgeneral, tuğamiraller Yalçın Payal ve Hasan Özyurt tümamiral oldu. Albay Erdinç Altıner ise tuğamiralliğe terfi etti.
GERİ DÖNDÜ, TERFİ ETTİ
FETÖ kumpası ile TSK'dan istifa etmek zorunda kalan ve darbe girişimi sonrası mesleğe dönen Pilot Albay Ertan Uzun da tuğgeneral oldu. Kumpas mağduru tuğamiraller Baybars Küçükatay, Yavuz Kılıç Türker Koçpınar ve Ayhan Manioğlu, Tuğgeneral Oğuz Okuyucu'nun görev süreleri bir yıl uzatıldı. Kumpas mağduru Tümamiral Yankı Bağcıoğlu, Tuğgeneral Barbaros Kasar, Tuğamiral Cem Okyay ve Murat Dinçman ise emekliye sevk edildi.
ASIL BÜYÜK DEĞİŞİM 2022'DE
TSK komuta kademesinde sınırlı değişime gidildi ve kuvvet komutanlığı için 65 olan yaş haddini dolduran Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar emekliye sevk edilerek yerine 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever atandı. Cumhuriyet'ten Hüseyin Hayatsever'in haberine göre; darbe girişimi gecesi Kara Kuvvetleri’nin başındaki en yüksek rütbeli subay olarak kalan ve o dönem genelkurmay başkanı olan Akar’ın darbeciler tarafından derdest edilmesi nedeniyle genelkurmay başkanvekilliği görevini üstlenen Dündar’ın, yaş haddi 67 olan Genelkurmay Başkanlığı’na atanmasının önünde bir engel bulunmuyordu. Ancak Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bu yolu izlemeyerek 18 gün farkla yaş haddini doldurmaktan kurtulan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in göreve 1 yıl daha devam etmesi ve Dündar’ın emekliye sevk edilmesini tercih etti.
TSK komuta kademesindeki kapsamlı değişim ise 2022 Ağustos’unda yapılacak YAŞ’ta gerçekleşecek. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal’ın yaş hadlerini doldurmaları nedeniyle bu üç göreve de yeni isimler atanacak.
Güler’in emekli olmasıyla Hava Kuvvetleri Komutanı Küçükakyüz, TSK’deki en kıdemli general konumuna gelecek. Bir ilk yaşanıp havacı olan Küçükakyüz’ün Genelkurmay Başkanlığı’na atanmaması durumunda ise Küçükakyüz emekliye sevk edilecek.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10858,52%-2,02
  • DOLAR

    41,65% 0,20
  • EURO

    48,93% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5207,22% 0,96
  • Ç. ALTIN

    8575,61% 0,66

ÖZGÜR ÖZEL: İKTİDAR DEĞİŞENE KADAR MÜCADELE SÜRECEK!

SİLİVRİ’DEN BOLU’YA MESAJ: İMAMOĞLU, TÜRKİYE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

GECE YARISI KARARI: DİYANET’TE ALİ ERBAŞ TASFİYESİ

İMRALI’DAN YENİ MESAJ: “SÜREÇ HUKUKİ VE SİYASİ GEREKLİLİKLERE BAĞLI”

AKP’NİN YENİ REFORM HAMLESİ: BELEDİYELERE MERKEZ DENETİMİ

ERDOĞAN MEMNUN DEĞİL: ZAYIF GÖRÜLEN İLLERİN BAŞKANLARI GÖNDERİLİYOR

KRT’DEN TÜRK TELEKOM’A: KEMAL CAN’IN İFADESİ ÇALKALADI

İSKENDERUN’DA ÜCRETSİZ SAĞLIK DANIŞMANLIĞI BAŞLADI

HBB’DEN ÜNİVERSİTELİLERE “İLK BAVULUM, İLK BİLETİM” HEDİYESİ

HATAYLI VEKİL ÇALIŞKAN: “İSRAİL GEMİLERİN DÜMENİNE SALDIRDI, YOLCULARI GÖZALTINA ALDI”

HATAY BÜYÜKŞEHİR’DEN VERİMLİ TARIM İÇİN ÜCRETSİZ ANALİZ

CHP’DEN BOLU'DA “MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR” MİTİNGİ

CHP İSTANBUL’DA SANDIK YENİDEN: 39. OLAĞAN İL KONGRESİ 19 EKİM’DE”

SAHTE SİTELER VE DOLANDIRICILAR İŞ BAŞINDA: TOKİ’DEN RESMİ AÇIKLAMA

İSG’YE DEĞER KATAN OYAK ÇİMENTO’YA ÇEİS’TEN ÜÇ ÖDÜL BİRDEN

OYAK ÇİMENTO’NUN 7 FABRİKASI İŞ GÜVENLİĞİNDE EN İYİ OLMA HEDEFİ İÇİN YARIŞTI

İNCE’DEN BABACAN’A:MİLLET UNUTMUYOR, HESAP GÜNÜ YAKLAŞIYOR!

MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ!

ÇOK TARTIŞILAN O FOTOĞRAFIN ARDINDAN DEM'Lİ EŞ BAŞKANLARDAN AYNI ANDA SELAHATTİN DEMİRTAŞ PAYLAŞIMI!

FATİH ALTAYLI’NIN TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI

CHP’DE BİTMEYEN KOLTUK AŞKI: FOSİLLER, EMEKSİZLER VE GERÇEK DEĞİŞİM

HASTANE ODASINDA TUTUKLAMA KRİZİ: AYŞE BARIM İÇİN 24 SAATLİK ERTELEME

İTİRAFÇI OLARAK SERBEST KALDI: AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN TÜM MALVARLIĞINA EL KONULDU

27. AĞIR CEZA İTİRAZI KABUL ETTİ: BARIM İÇİN YENİDEN TUTUKLAMA

RADAR TUZAĞI İDDİALARINA YANIT: YERLİKAYA AMACIMIZ CAN KURTARMAK…

AYŞE BARIM'IN TAHLİYESİNE İTİRAZ

ULUSLARARASI KRİZ: İSRAİL, GAZZE’YE YARDIM FİLO’SUNA SALDIRDI – 201 AKTİVİST GÖZALTINDA

GÖKÇEK’İN AUDİ SALTANATI: BELEDİYE PARASIYLA LÜKS ARAÇ KEYFİ!

RESMİ GAZETE KARARIYLA YAPTIRIM: İRANLI İSİMLER VE KURULUŞLARIN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

GAZZE'DE GÖREV YAPAN TRT MUHABİRİ İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

Yükleniyor


SİLİVRİ’DEN BOLU’YA MESAJ: İMAMOĞLU, TÜRKİYE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

GECE YARISI KARARI: DİYANET’TE ALİ ERBAŞ TASFİYESİ

İMRALI’DAN YENİ MESAJ: “SÜREÇ HUKUKİ VE SİYASİ GEREKLİLİKLERE BAĞLI”

AKP’NİN YENİ REFORM HAMLESİ: BELEDİYELERE MERKEZ DENETİMİ

ERDOĞAN MEMNUN DEĞİL: ZAYIF GÖRÜLEN İLLERİN BAŞKANLARI GÖNDERİLİYOR

KRT’DEN TÜRK TELEKOM’A: KEMAL CAN’IN İFADESİ ÇALKALADI

  • Pazar 29.6 ° / 16.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Salı 27.6 ° / 15.1 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.TRABZONSPOR A.Ş. 8 5 1 2 7 17
3.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.CORENDON ALANYASPOR 8 2 2 4 1 10
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 8 3 4 1 -4 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 7 2 3 2 -2 8
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
14.GENÇLERBİRLİĞİ 8 1 5 2 -5 5
15.KOCAELİSPOR 8 1 5 2 -7 5
16.İKAS EYÜPSPOR 8 1 5 2 -7 5
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 8 0 3 5 -12 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3