'KORONADAN DOLAYI PSİKOLOJİM BOZULDU' DİYEN PROF. DR. AYDINTUĞ DEHŞET SAÇTI

3 Eylül'de Ankara Çankaya'da evinin balkonundan etrafa ateş açan şahsın Prof. Dr. Semih Aydıntuğ olduğu ortaya çıktı.

GÜNDEM 5.09.2020 13:02:52 0

Prof. Dr. Aydıntuğ saatlerce etrafa ateş açmış daha sonra ikna edilerek gözaltına alınmıştı. Prof. Dr. Aydıntuğ, ifadesinde “Koronadan dolayı psikolojim bozulmuştu” dedi. Aydıntuğ’un kızı Başak Aydıntuğ ise 2008’de annesi Prof. Dr. Ayşe Olcay Tiryaki’yi boğazını keserek öldürmüştü.
Türkiye’nin tanınmış cerrahlardan Prof. Dr. Semih Aydıntuğ, önceki akşam saat 23.00 sıralarında Ankara Çankaya’daki evinin balkonundan çevreye rastgele silahla ateş açmaya başladı. Büyük panik yaşayan komşularının haber vermesi üzerine çok sayıda polis ekibi olay yerine geldi. Prof. Aydıntuğ, ikna çabalarına karşın, polis ekiplerine ateş açmaya devam etti. Polisin “Teslim ol” çağrısına karşılık ateş açmaya devam eden profesör, içinde ekiplerin olmadığı 2 polis aracına hedef alarak ateş etti. Polis otolarına çok sayıda kurşun isabet etti. Bunun üzerine olay yerine özel harekât polis ekipleri de çağrıldı.
7 SAATTE İKNA EDİLDİ
Uzun süre yapılan “ikna” çalışmalarına rağmen Prof. Dr. Aydıntuğ’un ateş açmaya devam etmesi üzerine, çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Profesörün bulunduğu apartmandaki daireler boşaltılarak burada oturan insanlar güvenli alanlara alındı. Yaklaşık 7 saatlik ikna çalışmasının ardından Prof. Dr. Aydıntuğ, gözaltına alındı. Profesörün, alkollü olduğu ve ayakta durmakta bile güçlük çektiği belirlendi. Evinde yapılan aramalarda 3 pompalı tüfek, bir tabanca ile 300’e yakın fişek ve mermi bulundu.
OLAYI HATIRLAMIYORUM’
Prof. Dr. Semih Aydıntuğ, Emniyet’te verdiği ifadesinde şunları söyledi: “40 yıllık cerrahım, yaşanan olayları neden ve ne şekilde yaptığımı psikolojik sorunlarımdan dolayı hatırlamıyorum. Evde tek başımaydım. Evde bulunan dağcı kazmasıyla, eşyaları kırmaya başladım. Silahla ateş açma olayını ben yaptım, ama yaptığım anı bile hatırlamıyorum. Hiçbir yeri kasıtlı olarak hedef almadım, bunu yaparken kendimde değildim. Psikolojim, son zamanlarda koronavirüs nedeniyle kaybettiğim hastalarım ve meslektaşlarıma üzülmem nedeniyle bozulmuştu. Yaşananlardan dolayı çok üzgün ve pişmanım. Yaşadığım ruhsal bunalımdan dolayı yaşanan bir olay.”
'ALLAH BELANIZI VERSİN ATATÜRK DÜŞMANLARI'
Olay gecesi Prof. Dr. Semih Aydıntuğ'ın 'Allah belanızı versin Atatürk düşmanları' diye bağırdığı duyuldu.

KIZI ANNESİNİ ÖLDÜRMÜŞTÜ
Prof. Dr. Aydıntuğ’un kızı Başak Aydıntuğ da 24 Mart 2008’de, annesi Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Olcay Tiryaki Aydıntuğ’u, boğazını keserek öldürmüştü. “Müebbet hapis” cezası alan ve halen cezaevinde bulunan Başak Aydıntuğ, ifadesinde cinayeti bir şahsın yönlendirmesiyle işlediğini belirterek, “Bu şahısla bir süre boğuştuk, boğazım ve vücudumda bulunan yaralar bu sırada oldu. Benim gördüğüm bu kişi bana zarar vermek istemedi. Gördüklerimin ardından yaşamak istemediğimi, ölmek istediğimi söyleyince bu şahıs ‘Rahatlamak için ne istiyorsan yap’ diyerek bana bir bıçak verdi. Bıçakla boğazımı kesmeye çalıştım, ama derine batıramadım. Kan görünce, yapamayacağımı anladım. Ardından banyoya giderek dua etmeye başladım. (Şahıs) Bugüne kadar beni 4 kez cezalandırdı. Sonuncusunu da annemi öldürerek yaptı” demişti.


Başak Aydıntuğ’un öldürdüğü annesi Prof. Dr. Olcay Tiryaki, parlak bir kariyere sahipti. İngiltere ve Almanya’da dahili tıp bilimleri, iç hastalıkları, klinik immünoloji ve romatoloji alanlarında doktora yapmıştı. Türkiye’de 43, yurtdışında ise 38 ayrı makale yayınlamış parlak bilim insanlarından biri olan Prof. Dr. Olcay Tiryaki’nin çalışmaları 26 uluslararası kitaba konu olmuş, Tiryaki 9 bilim derneğinde ise faal olarak görev yapmıştı.


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10941,79%3,14
  • DOLAR

    41,93% -0,15
  • EURO

    48,75% -0,23
  • GRAM ALTIN

    5539,53% -0,59
  • Ç. ALTIN

    9439,52% -0,12

POLİSLER EYLEM KARARI ALDI! TELEFONLARIMIZA BU UYGULAMAYI YÜKLEMEYECEĞİZ!

İMAMOĞLU’NDAN SAVUNMADA SERT ÇIKIŞ:CASUSLUK HAYATIMA HAKARETTİR!

CHP MİTİNGİNDE ‘NADİR ELEMENT’ MESAJI: “ESKİŞEHİR’İN REZERVLERİ TÜRKİYE’NİN UMUDU!

İSTANBUL'DA HİSSEDİLEN DEPREM MEYDANA GELDİ

İMAMOĞLU VE YANARDAĞ ADLİYEDE! “ÇAĞLAYAN’DA HALKIN DESTEĞİ VAR”

PKK’NIN ÇEKİLME KARARINA AKP’DEN İLK AÇIKLAMA:SOMUT SONUÇLAR ALIYORUZ

AKP’DE “EL KOYMA” DEPREMİ: YENİ ŞAFAK VE TAYYAR, BAKANLIĞI HEDEF ALDI!

BABACAN: AKP’NİN KURULUŞ DEĞERLERİNİN ALTINA HÂLÂ İMZAMI ATARIM

HATAY’DA 23 CANIN GİTTİĞİ DAVADA 3 YILDIR TUTUKLU SANIK BULUNMUYOR

PKK: TÜRKİYE’DEKİ GÜÇLERİN TAMAMINI ÇEKİYORUZ

İMAMOĞLU CASUSLUK SORUŞTURMASINDA İFADE VERİYOR: CHP ÇAĞLAYAN’DA TOPLANDI

YENİ ŞAFAK YAZARI TELE1’İN BAŞINA KAYYUM OLARAK OTURDU!

MOTORİN 55 TL’Yİ GEÇTİ: AKARYAKITTA YENİ ZAM DALGASI

GÖZALTINDAKİ MERDAN YANARDAĞ'DAN MESAJ! "HİÇBİR YALAN GERÇEKTEN GÜÇLÜ OLAMAZ"

GELECEK PARTİSİ’NDEN İSTİFA EDEN İSİMLERDEN BİRİ ROZET TAKMAYA HAZIRLANIYOR...

MEDYA’DAN İLETİŞİME: ŞAHİN TÜRK TELEKOM’UN CEO’SU

ESKİ CUMHURBAŞKANI VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILDI

İSKENDERUN SAHİL PROJESİ TAMAMLANDI: 29 EKİM’DE MURAT KURUM AÇACAK!

YARGIYA İMAMLI ADAY! CHP’DEN SERT ÇIKIŞ: “BU LİSTE TARAFSIZ OLAMAZ!

KAYYUM TEKİN:ANKARA KARARIYLA İLGİLENMİYORUM

CHP’DEN İSTİFA EDEN BELEDİYE BAŞKANI AKP’YE GEÇİYOR

EKREM İMAMOĞLU: UTANÇ VERİCİ BİR AHLAKSIZLIKLA KARŞI KARŞIYAYIZ

İMAMOĞLU'NA BİR DAVADAN BERAAT

ÖZGÜR ÖZEL: “CASUSLUK İDDİASIYLA TELEVİZYONA KAYYUM, MEDYAYA BASKIDIR

MYK KARARI KESİNLEŞTİ: BERHAN ŞİMŞEK CHP’DEN İHRAÇ EDİLDİ!

TELE1’E KAYYUM DARBESİ! TMSF EKRANA EL KOYDU!

HAK-İŞ’TE DERİN SESSİZLİK: “EMEK”İN ADIYLA BAŞLAYAN YOL, İMTİYAZLA BİTTİ

CHP KURULTAYI İPTAL EDİLMEDİ! ‘BUTLAN’ DAVASI ÇÖKTÜ, KILIÇDAROĞLU DOSYASI KAPANDI

GÖZLER ANKARA’DA: CHP KURULTAY DAVASINDA KARAR GÜNÜ!

İMAMOĞLU SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: 15 GÖZALTI, YENİ İDDİALAR!

Yükleniyor


İMAMOĞLU’NDAN SAVUNMADA SERT ÇIKIŞ:CASUSLUK HAYATIMA HAKARETTİR!

CHP MİTİNGİNDE ‘NADİR ELEMENT’ MESAJI: “ESKİŞEHİR’İN REZERVLERİ TÜRKİYE’NİN UMUDU!

İSTANBUL'DA HİSSEDİLEN DEPREM MEYDANA GELDİ

İMAMOĞLU VE YANARDAĞ ADLİYEDE! “ÇAĞLAYAN’DA HALKIN DESTEĞİ VAR”

PKK’NIN ÇEKİLME KARARINA AKP’DEN İLK AÇIKLAMA:SOMUT SONUÇLAR ALIYORUZ

AKP’DE “EL KOYMA” DEPREMİ: YENİ ŞAFAK VE TAYYAR, BAKANLIĞI HEDEF ALDI!

  • Pazar 25.1 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.7 ° / 14.7 ° false
  • Salı 26 ° / 15.1 ° false

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 9 8 0 1 18 25
2.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 1 2 8 20
3.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 0 4 8 19
4.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 5 2 2 1 17
5.GÖZTEPE A.Ş. 9 4 1 4 8 16
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 9 5 3 1 4 16
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
8.CORENDON ALANYASPOR 9 3 2 4 2 13
9.TÜMOSAN KONYASPOR 9 3 4 2 1 11
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 9 3 5 1 -5 10
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
12.KASIMPAŞA A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
13.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -4 8
14.İKAS EYÜPSPOR 9 2 5 2 -5 8
15.KOCAELİSPOR 9 2 5 2 -6 8
16.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 9 1 4 4 -2 7
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4