KOMÜNİST BAŞKAN MAÇOĞLU, TEMSİL AĞIRLAMA GİDERLERİNİ 1 MİLYONDAN 30 BİNE DÜŞÜRDÜ

Tunceli Belediyesi’ni 68 milyon liralık borçla kayyumdan devralan Komünist Başkan Fatih Maçoğlu, israfa son verip 2 yılda 10 milyon liralık borcu kapattı.

GÜNDEM 21.02.2021 13:06:12 0
KOMÜNİST BAŞKAN MAÇOĞLU, TEMSİL AĞIRLAMA GİDERLERİNİ 1 MİLYONDAN 30 BİNE DÜŞÜRDÜ

Ovacık ilçesinde 5 yıl süreyle görev yaptıktan sonra, Tunceli Belediye Başkanı seçilen Türkiye'nin tek komünist başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “Komünist olmaktan kaynaklı önümüze sıkıntılar çıkıyor ama artık komünist olmam kabullenildi'' dedi.
Belediyeyi 68 milyon lira borçla devralan Maçoğlu bunun 10 milyonunu ödedi ve israfa son verdiklerini açıkladı. Maçoğlu iki yıllık Tunceli Belediye Başkanlığı dönemini ve yaptıklarını Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'e anlattı:
BU KADAR TEMSİL Mİ OLUR?
– 68 milyon borçla belediyeyi devraldık. İki yıllık süreçte borcumuzu 58 milyon 499 bin 17 liraya düşürdük. Yani borcun yaklaşık 10 milyonunu ödedik. Bu borç nereden gelmiş, birçok ihmal var. Temsil ağırlama giderleri çok yüksekti, 1 milyon liranın üzerindeydi. Bu kadar temsil ağırlama mı olur? Bu tutarı 30 bin liraya düşürdük. Şu an borçlanma sınırı aşıldığı için kredi çekemiyoruz, borçlarımız da gelirlerimiz bize ulaşmadan kaynağından tahsil edildiği için zorluk yaşıyoruz. Borçlanmak her zaman kötü değildir kimi alt yapı hizmetleri olur, uzun vadeli borçlanırsınız, hizmet için bunlar yapılır.
– Bizden önceki kayyum yönetimi, Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait anayol kenarlarında var olan elektrik direklerini sökmüş. Bu direklerin yerine buranın iklim şartlarına uygun olmayan elektrik direkleri almışlar. Üstelik ihale yapıp piyasa değerinin çok üstünde de fiyat ödemişler. Böyle harcamalar, örnekler var. Biz ihale yapmak yerine halkımızla dayanışarak belediye öz kaynaklarını etkin kullanarak çalışma yapıyoruz. İleriye dönük güneş enerjisi santrali, geri dönüşüm proje çalışmalarımız var.
KİRALARI TOPTAN ALMIŞLAR
– Ovacık'tan bu yana 7 yıldır halka hesap verebilir bir anlayışı sürdürüyorum. Bu yıl da aynı anlayışla gelir-gider tablomuzu halkımızla paylaştık. Ayrıca belediyenin kimi kira gelirleri de toplu alınmış ve harcanmış. Böyle olunca gelirlerimiz de olması gereğinden düşük hale geldi. SGK, vergi dairesi, elektrik faturası borçlarının zamanında ödenmemesi sonucunda faiz ödemek durumunda kaldık. Belediyemize ait dükkân gelirlerini peşin tahsil etmişler ve biz ekonomisi daraltılmış bir belediye teslim aldık.
İLLER BANKASI DESTEK VERMİYOR
İller Bankası'ndan herhangi bir destek çıkmadığını belirten Fatih Maçoğlu, şunları anlattı: “Aksine kayyum dönemindeki krediler, teminatlı ikraz kredisi olarak çekildi. Pandemi sürecine rağmen bu krediler kesilmeye devam ediliyor. Emekli olan personellerimize ait tazminatların ödenmesinde de herhangi bir destek sunulmadı. İller Bankası'na yapılan hiçbir projeye olumlu bir dönüş olmadı.”
Komünistliğim kabullenildi
Fatih Maçoğlu, kamuoyu tarafından ‘Komünist Başkan' olarak tanınıyor. Ülkenin ilk Türkiye Komünist Partisi'ne üye il belediye başkanı. “Artık benim komünist olmam kabullenildi” diyor. Maçoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
SIKINTIMIZ YOK
“İçinde yaşadığımız dünyaya, yaşadığımız coğrafyaya karşı kendimizi sorumlu hissediyoruz. Bu sorumluluk, sahip olduğumuz dünya görüşünün etkisi. Yani bir şey yaparken bu sorumlulukla hareket ederseniz işinizin kolaylaşacağından emin olabilirsiniz. Daha önce mülkü amirle sıkıntılarımız oldu. Şu an için bir sıkıntımız yok. Komünist olmaktan kaynaklı elbet verdiğimiz mücadelede, önümüze sıkıntılar çıkıyor. Ama artık benim komünist olmam kabullenildi.”
Fatih Maçoğlu, makam aracı kullanmıyor. Kendi cebinden benzinini koyduğu özel aracını kullanıyor. Gerekçesini ise şöyle anlatıyor: “Makam aracı kullanmayı doğru bulmam. Belediyedeki arkadaşlarla Ankara'ya gideceksek, benim ya da o arkadaşımızın arabasıyla gidiyoruz. Ankara'da yoldaşlarımızın evinde kalıyoruz ki belediye bütçesine katkımız olsun.”
Ve pandemi… Salgınla ortaya çıkan işsizliğin Tunceli halkını ciddi anlamda etkilediğini kaydeden Maçoğlu, “Bu sorunu, dayanışma üzerinden aşmaya çalışıyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9398,93%-1,21
  • DOLAR

    38,83% -0,01
  • EURO

    44,01% 0,36
  • GRAM ALTIN

    4136,83% 0,69
  • Ç. ALTIN

    6662,82% 0,53

ESER KARACA, BOŞANDIĞI ERKEK TARAFINDAN UZAKLAŞTIRMA KARARI ALDIRDIĞI GÜN KATLEDİLDİ!

GOOGLE'DAN GMAİL KULLANICILARINA UYARI: BU E-POSTAYI HEMEN SİLİN

ESKİ THK REKTÖRÜ ÜNSAL BAN FETHİYE’DE GÖZALTINA ALINDI

İMAMOĞLU'NUN DANIŞMANI YILDIZ ADLİ KONTROLLE TAHLİYE EDİLDİ…

"TÜRKİYE MAARİF VAKFI’NA KAYNAK AKTARILMASI HAKKINDA KARAR" RESMİ GAZETE'DE …

BAŞSAVCILIK RASİM OZAN KÜTAHYALI İÇİN KARARINI VERDİ

HSK SEÇİMLERİ AYM'YE TAŞINDI!

ÖZGÜR ÖZEL'DEN HSK ÜYELİĞİ SEÇİMLERİNE TEPKİ: AYM'YE BAŞVURACAĞIZ

İKTİDARI ELEŞTİREN TÜSİAD YÖNETİCİLERİ TURAN VE ARAS HAKKINDA ARA KARAR AÇIKLANDI

İBRAHİM KALIN, COLANİ İLE GÖRÜŞTÜ: "YPG'NİN SURİYE'YE ENTEGRE OLMASI" ELE ALINDI

GAZETECİLERDEN AKŞAM GAZETESİNDE YER ALAN İDDİALAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

İBB OPERASYONUNDA ÜÇÜNCÜ DALGA: 22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

ÖZGÜR ÖZEL İZMİR'DEN ERDOĞAN'A SESLENDİ: DOĞRULARI GÖR VE ARTIK KÖŞENE ÇEKİL

CHP'NİN İZMİR MİLLETVEKİLİ SAYISI 13'E YÜKSELDİ! ROZETİ ÖZGÜR ÖZEL TAKTI

İMAMOĞLU: BU SADECE BİR SEÇİM MÜCADELESİ DEĞİL YENİ BİR KURTULUŞ MÜCADELESİ

ÖZGÜR ÖZEL, AKP'Lİ GENÇLERE SESLENDİ: TAYYİP BEY TOPU GÖTÜRÜYOR, KESECEKMİŞ

15 ÇOCUĞA 8 YIL İSTİSMAR! OKUL MÜDÜRÜNE 300 YIL HAPİS İSTEMİ

EKREM İMAMOĞLU, ATATÜRK'ÜN SÖZLERİYLE GENÇLERE SESLENDİ

ÖZGÜR ÖZEL: "BU MÜCADELEYE NEFER KAZANDIRMAK HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCUDUR"

ESKİ ABD BAŞKANI JOE BİDEN'A KANSER TEŞHİSİ KONULDU

'HAYALET' SINIFLAR PATLADI: YÜZLERCE KİŞİNİN DİPLOMASI İPTAL EDİLDİ

ERDOĞAN ARINÇ'IN BU AÇIKLAMALARINA ÇOK KIZACAK!

İMAMOĞLU'NDAN MEHMET ŞİMŞEK'E SERT SÖZLER

A101'DE BOZUK ÜRÜN SKANDALI: 3 ŞUBESİ KAPATILDI!

MEDYUMUN FİLMLERİ ARATMAYAN DOLANDIRICILIĞI…

ÇANAKKALE AYVACIK'TA KORKUTAN DEPREM!

'AİLE YILI' AFİŞİNE TEPKİ! KIZ ÇOCUĞA BAŞÖRTÜ, ERKEK ÇOCUĞA TAKKE TAKTILAR

AKP'Lİ BELEDİYEDE SKANDAL DARP İDDİASI! BELEDİYE BAŞKANI VE YARDIMCILARINI SUÇLADI

İMAMOĞLU’NUN DANIŞMANI ERTAN YILDIZ'IN ‘ETKİN PİŞMANLIK’ İFADESİ YETERLİ GÖRÜLMEDİ

ESKİ PERTEK BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

Yükleniyor


GOOGLE'DAN GMAİL KULLANICILARINA UYARI: BU E-POSTAYI HEMEN SİLİN

ESKİ THK REKTÖRÜ ÜNSAL BAN FETHİYE’DE GÖZALTINA ALINDI

İMAMOĞLU'NUN DANIŞMANI YILDIZ ADLİ KONTROLLE TAHLİYE EDİLDİ…

"TÜRKİYE MAARİF VAKFI’NA KAYNAK AKTARILMASI HAKKINDA KARAR" RESMİ GAZETE'DE …

BAŞSAVCILIK RASİM OZAN KÜTAHYALI İÇİN KARARINI VERDİ

HSK SEÇİMLERİ AYM'YE TAŞINDI!

  • Çarşamba 30.8 ° / 13.1 ° Güneşli
  • Perşembe 34.1 ° / 16 ° Güneşli
  • Cuma 33.4 ° / 18.8 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 28 1 5 56 89
2.Fenerbahçe 34 25 3 6 52 81
3.Samsunspor 34 18 10 6 13 60
4.Beşiktaş 34 16 7 11 20 59
5.İstanbul Başakşehir 34 16 12 6 7 54
6.Eyüpspor 35 14 13 8 4 50
7.Göztepe 34 12 11 11 10 47
8.Trabzonspor 34 12 11 11 11 47
9.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
10.Kasımpaşa 34 11 10 13 0 46
11.Kayserispor 34 11 12 11 -11 44
12.Antalyaspor 34 12 14 8 -22 44
13.Rizespor 34 13 17 4 -10 43
14.Gazişehir Gaziantep 34 12 15 7 -5 43
15.Alanyaspor 34 10 15 9 -10 39
16.Bodrum FK 34 9 16 9 -13 36
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59