Kira Beyannamesinde Son Hafta

2017 yılına ilişkin kira gelirleri olan mükellefler için Gelir Vergisi beyannamelerinde 26 Mart Pazartesi son tarih.

GÜNDEM 20.03.2018 13:13:28 0
Kira Beyannamesinde Son Hafta

2017 yılına ilişkin kira gelirleri olan mükellefler için Gelir Vergisi Beyannamelerinde son tarih 26 Mart Pazartesi. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, 'Hesaplanan Gelir Vergisi Mart ve Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte ödenmesi gerekiyor' dedi.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, 'Konutlarda, her bir konut için aylık 500 TL ve üzerinde, günlük veya kısa süreli kiralanan konut ve tüm işyerleri kiralamalarında ise, tutara bakılmaksızın kiraya ilişkin tahsilat ve ödemelerinin banka, benzeri finans kurumları veya posta idareleri aracılığıyla gerçekleştirmesi zorunlu. Zorunluluklara uymayanlara kesilecek ceza ise, işleme konu tutarın yüzde 5'idir' dedi.

Götürü gider yöntemini seçen mükelleflerin, 3 bin 900 TL'lik istisna sonrasında bu seneden itibaren hasılatın ancak yüzde 15'ini düşebildiklerini belirten Özelmacıklı, 'Artık gerçek gider yöntemi birçok mükellef açısından daha avantajlı hale geldi. Örneğin, evini kiraya verip kira ödeyenler, kiraya verilen gayrimenkul için yaptığınız onarım, bakım ve sigorta giderleri, gerçek giderde düşülebiliyor. Bu yıl 900 TL'yi geçen ısı yalıtımı ve enerji tasarrufu sağlamaya yönelik harcamalar ve gene konu konut olarak kiraya verilen bir adet gayrimenkulün, iktisap yılından itibaren 5 yıl süre ile iktisap bedelinin yüzde 5'i düşülebiliyor. Belirli oranlarda, sahış sigorta primleri, eğitim ve sağlık harcamaları, bazı bağış ve yardımlar, sponsorluk harcamaları gibi birçok düşürülebilir kalem var' diye konuştu.

Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerinin, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanarak internet ortamında mükelleflerin onayına sunulduğu sistem olan Hazır Beyan Sistemi ile işlemlerin kolaylaştığını dile getiren Özelmacıklı, 'Kira geliri elde eden mükellefler, kimlik bilgilerini girip özel güvenlik sorularını cevaplayarak ya da e-devlet üzerinden sisteme giriş yapabiliyorlar. Sistem üzerinden onaylanan kira geliri beyanına ilişkin ödemeler ise anlaşmalı bankalardan hatta kredi kartı ile veya tüm vergi dairelerinden yapılabiliyor' şeklinde konuştu.

Özelmacıklı, 'Mal sahibi gayrimenkulünü bedelsiz olarak ancak koruması amacı ile başkasının ikametine bırakabiliyor ya da annesi, babası, kardeşleri ve çocuklarına kullandırabiliyor. Bunun dışında konutunu bedelsiz olarak bir tanıdığa ya da farklı bir akrabaya verilmesi durumunda da vergi doğuyor. Emsal Kira bedeli olarak eğer bir özel kira takdiri yapılmamış ise, emlak vergi değerinin (belediyede kayıtlı değer) yüzde 5'inin emsal kira bedeli olarak dikkate alınıyor. Örneğin belediye emlak vergi değeri 350 bin TL gözüken bir taşınmazı arkadaşınızın kullanımına bıraktığınızda, bu değerin yüzde 5'i olan 17 bin 500 TL'yi kira geliri olarak beyan etmeniz gerekiyor' dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    11076,84%0,15
  • DOLAR

    42,08% 0,09
  • EURO

    48,56% 0,20
  • GRAM ALTIN

    5405,02% -0,30
  • Ç. ALTIN

    8921,73% 0,00

ASELSAN VE TÜBİTAK’TA FETÖ OPERASYONU: 19 KİŞİYE GÖZALTI

KURULTAYDA “USULSÜZLÜK” İDDİASI: CHP DAVASI 13 OCAK’A ERTELENDİ

YÖK, HAKAN FİDAN’IN DİPLOMASINA İLİŞKİN İDDİALARA YANIT VERDİ!

18-30 YAŞ ARASI GENÇLERE SOSYAL KONUT ŞARTLARI AÇIKLANDI!

AİHM’DEN DEMİRTAŞ KARARI: TÜRKİYE’NİN İTİRAZI REDDEDİLDİ!

SERT SÖYLEMLERİN LİDERİNDEN YUMUŞAK MESAJ: İMRALI’YLA TEMAS ZARURİ!

CUMHURİYET’E DİL UZATAN TARİKAT YİNE SAHNEDE!

CHP’NİN ‘BUTLAN’ DOSYASI KAPANDI, SIRA CEZA DAVASINDA!

2026 ZAMMI BELLİ OLDU: VATANDAŞIN CEBİNE SOĞUK DUŞ!

AHMET ÖZER'İN 15 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

HÜDA KAYA CEZAEVİNE TESLİM OLDU

MARATONUN EV SAHİBİ 12 METREKARELİK BİR HÜCREDE BURAYI İZLİYOR

CHP'Lİ TUTDERE DEPREM DAVALARI İLE İLGİLİ KRİTİK DOSYAYI BAKAN TUNÇ'A İLETTİ

CHP’DEN ÇARPICI İDDİA:BİR YILDA HELİKOPTER ALINACAK PARAYI KİRAYA VERDİLER!

AKP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA ŞAŞIRTAN ÖVGÜ: “BİNLERCE DAVA KADININA BEDEL”

DEPREMZEDE BEBEĞİN ÖLÜMÜ SONRASI HATAY’DAKİ KÜNEFE TÖRENİ TARTIŞMA YARATTI

İMRALI SÜRECİNDE YENİ DÖNEM SİNYALİ! ERDOĞAN: “YANSIMALARI OLACAK”

MÜFREDATA YENİ DERS GELİYOR: BİLİNÇLİ TÜKETİCİ!

THODEX'İN KURUCUSU FARUK FATİH ÖZER CEZAEVİNDE ÖLÜ BULUNDU

OSMAN KAVALA TUTUKLULUĞUNDA 8. YIL: ABDULLAH GÜL’DEN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

BUGÜNDEN İTİBAREN TRAFİĞE ÇIKMAK YASAK! ESKİ EHLİYETLER İPTAL EDİLDİ

ERBAŞ GİTTİ, BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ: DİYANET'TEN YİNE SKANDAL HUTBE

ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

AYŞE BARIM'IN SAĞ KOLU AKP ÜYESİ OLDU

SARAÇHANE DAVASINDA KARAR: 109 KİŞİYE BERAAT!

ELEKTRİK ZAMMI DUDAK UÇUKLATTI: %90’A VARAN ARTIŞ KAPIDA!

İMRALI SÜRECİNE DAİR ÖNERİLERİNİ SIRALADI: DEMİRTAŞ’TAN ÇARPICI ‘KEŞKE’ LİSTESİ

“BEN YAPTIM, ÇOK PİŞMANIM” İDDİASI GÜNDEMDE: GÜLLÜ DOSYASI DERİNLEŞİYOR

GALATA’DA TASMALI YÜRÜYÜŞ SKANDALI! KADINI “MİYAVLATAN” İKİLİ TUTUKLANDI

MSB AÇIKLADI: 49 SURİYELİ HARP OKULLARI’NDA EĞİTİM ALACAK!

Yükleniyor


ASELSAN VE TÜBİTAK’TA FETÖ OPERASYONU: 19 KİŞİYE GÖZALTI

KURULTAYDA “USULSÜZLÜK” İDDİASI: CHP DAVASI 13 OCAK’A ERTELENDİ

YÖK, HAKAN FİDAN’IN DİPLOMASINA İLİŞKİN İDDİALARA YANIT VERDİ!

18-30 YAŞ ARASI GENÇLERE SOSYAL KONUT ŞARTLARI AÇIKLANDI!

AİHM’DEN DEMİRTAŞ KARARI: TÜRKİYE’NİN İTİRAZI REDDEDİLDİ!

CUMHURİYET’E DİL UZATAN TARİKAT YİNE SAHNEDE!

CHP’NİN ‘BUTLAN’ DOSYASI KAPANDI, SIRA CEZA DAVASINDA!

  • Salı 26.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 28.6 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Perşembe 29 ° / 15.4 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
14.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4