KILIÇDAROĞLU’DAN SOYLU’YA 10 KURUŞLUK DAVA

KILIÇDAROĞLU’DAN SOYLU’YA 10 KURUŞLUK DAVA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TRT'de katıldığı bir programda kendisini suç örgütü liderleriyle yan yana göstermeye çalışan sözler sarf eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 10 kuruşluk dava açtı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında 10 kuruşluk dava açtıklarını duyurdu.
'GENEL BAŞKANIMIZIN BİÇTİĞİ DEĞER GEREĞİNCE'
Avukat Celal Çelik, davaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:
'Kendisi ile ilgili ifşaatlar karşısında istifa erdemini göstermesi gerekirken, polemiklerle koltuğunu korumaya çalışan ve alışkın olduğu üzere iftiralara başvuran Süleyman Soylu hakkında 13 Mayıs 2021 tarihli Twitter paylaşımı ve 19 Mayıs 2021 tarihli TRT Haber kanalında yapmış olduğu açıklama nedeniyle 10 paralık dava açtık! Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun muhataba biçtiği değer gereğince... Hiç kimse Genel Başkanımızı suç örgütleri ve mafya liderleri ile yan yana gösteremez! Onların emrinde olduğu ahlaksız iftirasını atamaz. İftira ve hesabını soracağız.' 


İçişleri Bakanı Soylu, 13 Mayıs'ta 'mafya pisliği' diye nitelendirdiği Sedat Peker ile ilgili sosyal medya paylaşımında, 'Elbette ki cesaret aldığın bir yerler vardır. Tüm iftira ve ithamlarına mal bulmuş mağribi gibi sarılan ve 'şereflice' siyaset malzemesi haline getiren nasıl olsa Kemal Kılıçdaroğlu gibi ağabeyin var. Nasıl olsa Meral Akşener gibi ablan var, Nasıl olsa Ali Babacan gibi kardeşin var., Nasıl olsa Ahmet Davutoğlu gibi hocan var. Nasıl olsa Birgün gibi gazeten var. Nasıl olsa Cumhuriyet gibi gazeten var. Nasıl olsa Sözcü gibi yayın organın var. Nasıl olsa FETÖ'nün sosyal medya ağı var.Nasıl olsa Hdpkk'nın tam desteği var. Nasıl olsa bu tiyatroya günlerdir aval aval bakan, her şeye konuşup laf söyleyen ama hala Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını anlamayan, şimdi susan ödlekler var' demişti.