KILIÇDAROĞLU: ÖNÜMÜZE BELGELER GELDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kamu görevlilerine seslendiği videosunda neden sert konuştuğuna açıklık getirdi. Kılıçdaroğlu, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik sözlerine, "Yolsuzlukla mücadel

GÜNDEM 17.10.2021 14:46:17 0
KILIÇDAROĞLU: ÖNÜMÜZE BELGELER GELDİ

Marmaris Belediyesi'nin basın meslek örgütleriyle birlikte düzenlediği yerel basının sorunlarının ve çözüm yollarının konuşulduğu ‘Anadolu Buluşması - Marmaris Yerel Medya Çalıştayı'nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuştu.

Politikacıların, gazeteciler aracılığıyla ülkede yaşanan sorunlardan haberdar olduğunu ve eksik ve yanlış uygulamaların eleştirilmesinin siyasiler açısından önemli olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu önceki dönemlerde Anayasa'ya medyanın yasama, yürütme ve yargıya ek olarak 4. kuvvet olarak eklenmesi gerektiği düşüncesini hala savunduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu, dün yayınladığı videosunda kamu görevlilerine seslenerek, iktidarın hukuksuz talimatlarına uymamaları gerektiğini söylemiş ve iktidara geldiklerinde hesap soracaklarını söylemişti. Kılıçdaroğlu konuya ilişkin, 'Bu konuya bu kadar sert neden girdim onu da söyleyeyim. Önümüze belgeler geldi. Hatırlıyorsunuz bir şehir hastanesinin temeli atıldı. Ama bakıyorsunuz ki, temel atıldıktan sonra ihale yapılıyor. Duydunuz mu böyle bir şey? Önce temel at, sonra ihale yap. Önce inanamadık. Bir daha araştırıldı. Bir devlet memuru altına muhalefet şerhi yazmış' açıklaması yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun bahsettiği söz konusu ihale Isparta Şehir Hastanesi'ne dair yapılan ihaleydi. Hastane inşaatı için temel 12 Mart 2014 tarihinde atılırken ihale ise 24 Temmuz 2014 tarihinde yapıldığı ortaya çıkmıştı.
Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ise, 'Bir kez daha söylüyorum kanun dışı talimatları kim yerine getirirse, fakirin fukaranın cebine kim elini atarsa, onun karşısında olacağım, yanında Erdoğan dahi olsa!' cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde:
Bizim doğru habere ihtiyacımız var. Sağlıklı ve tutarlı eleştiriye ihtiyacımız var. Biz bazen kendi dünyamızda, kendimizi yeterince sorgulayamıyoruz. Hatalarımızı ve yanlışlarımızı bize söyleyecek olanlar gazeteciler.
Dönemin başbakanlarına da söyledim anayasa değişikliğinde 4. güç olarak medyayı da koyalım. Olmadı ama olmalı.

Herhangi bir sorunu politikacı önce gazeteden öğrenir. Bize hatalarımızı bağımsız olarak bildirecek medya olursa biz o hatayı bir daha yapmayız.Medya bir toplumu yönlendirebilir, farklı bir yere götürebilir, algıları yönlendirebilir. Bunların hepsi mümkün. Ama hayatın gerçekleri var.

Bir iktidar medyayı sürekli kendisinden öven bir yapıya getirmek istiyorsa bağımsız medyayı yok etmek isteyecektir. Bunun birinci yolu, 'Medya patronunu acaba nasıl susturabilirim. Onun için vergi denetimlerini nasıl yaparım? Yargıyı nasıl sopa olarak kullanırım? Gazeteyi, televizyonuyla beraber şuna satacaksın baskısını nasıl uygulayabilirim?' Türkiye'nin yaşadığı temel sorunlardan birisi bu. Medya patronuna yoğun bir baskı. Direndi direndi, direnemezse vazgeçiyor bu işten.
'BİK, İNFAZ KURUMUNA DÖNÜŞMÜŞ DURUMDA'
Basın İlan Kurumu (BİK) çok iyi niyetlerle kurulmuş. Ama bugün iktidarı sorguladığı için 'Ben size ceza veriyorum ve ilan vermiyorum' diyen bir infaz kurumuna dönüşmüş durumda. Bu çok ciddi bir sorun.
'RTÜK, AMACININ DIŞINA ÇIKTI'
Bugüne kadar tanık olmadığımız şeyleri duyuyor ve tanık oluyoruz. Türkiye'nin buradan çıkması lazım.
RTÜK, kuruluş amacının tümüyle dışına çıkmış durumda. Gücü denetleyen, iktidarı eleştiren televizyonlara 'nasıl ceza veririm' bunun peşinde. Bu arayışa kilitlenirseniz medyanın bağımsızlığını, özgürlüğünü yok edersiniz.
Sadece politikacılardan oluşan kurum elbette tepeden gelen talimatların gereğini yapan bir yapıya dönüşür. Bunun da değişmesi lazım.
Medya patronuna baskı yapıyorsunuz, BİK ile ilanları kesiyorsunuz, RTÜK aracılığıyla ceza veriyorsunuz bu yetmiyor bazen yargıyı da sopa olarak kullanıyorsunuz.
İki şekilde: Birincisi gazetecilerin gözaltına alınması, tutuklanması. Oysa yasada tutuklamanın istisnai olduğu ifade edilir. İkincisi: Doğru haberlere erişim engeli, haberlere yargı kararıyla erişimin engellenmesi.
Birilerini rahatsız ediyorsa haber. Gidiyorsunuz mahkemeye, buluyorsunuz adamını ve bu haber engelleniyor.
'KAMUDA GÖREV YAPAN BİR AİLENİN YA DA PARTİNİN MİLİTANI OLAMAZ'
Dün sosyal medyada açıklamam oldu. Kamu görevlilerine seslendim. 27,5 yıl kamuda görev yapan ve bugün de siyasette bulunan kişi olarak kamu görevlilerine hitap ediyorum. Gazetecilik etik değerleri yüksek olan bir meslekse, kamu görevlileri için de aynı şey geçerlidir. Kamuda görev yapan kişi bir ailenin ya da bir partinin militanı olamaz. Gidip oy verebilir ama görevini yasalar çerçevesinde yapması gerekir.
Kamu görevlisi bir ailenin veya sarayın memuru değil onlar Türkiye Cumhuriyeti'nin şerefli memuru olmak zorundadır. Bu çağrıyı yaptım. Fakir ailelerin çocuklarının en büyük hayali devlet memuru olmaktır. Siz bu beklentiyi onların ellerinden alıp bir vakıf aracılığıyla belli kişilere verirseniz bunun savunulacak yönü var mıdır? Bunun ahlaki yönü var mıdır? Bunun adalet yönü var mıdır?
ŞEHİR HASTANESİ İDDİASI: ÖNCE TEMEL AT, SONRA İHALE YAP
Bu konuya bu kadar sert neden girdim onu da söyleyeyim. Önümüze belgeler geldi. Hatırlıyorsunuz bir şehir hastanesinin temeli atıldı. Ama bakıyorsunuz ki, temel atıldıktan sonra ihale yapılıyor. Duydunuz mu böyle bir şey? Önce temel at, sonra ihale yap. Önce inanamadık. Bir daha araştırıldı. Bir devlet memuru altına muhalefet şerhi yazmış. 'Temel atıldıktan sonra nasıl ihale yapacağız' diye... İşte o memur devletin şerefli memurudur. Ama müsteşar, genel müdür falan bir grup var orada. Temelini önceden atıp ihalesini sonradan yaptıkları firmaya o ihaleyi veriyorlar.

Olması gereken devletin saygın kurumlarının harekete geçip bu rezalete son vermeleridir. Ne oldu? Tık yok. Soygun düzeni devam ediyor.Yine söylüyorum, kanunsuz ne yaptırıyorlarsa pazartesi itibariyle durun.
'Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun kamu görevlilerine yönelik açıklamaları suçtur' diye açıklama yapmış. Yolsuzlukla mücadele edeceğim. Bunu en başta bilmesi gereken de Sayın Erdoğan'dır. Bir kez daha söylüyorum kanun dışı talimatları kim yerine getirirse, fakirin fukaranın cebine kim elini atarsa, onun karşısında olacağım, yanında Erdoğan dahi olsa! Kanuna uyan, görevini yapan herkesin benim başımın üstünde yeri var.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16260,10%0,87
  • DOLAR

    44,31% 0,04
  • EURO

    51,45% 0,30
  • GRAM ALTIN

    6272,28% -2,09
  • Ç. ALTIN

    10757,95% -3,57

İlgili Haberler


MAGAZİN DÜNYASINDA ŞOK! EROL KÖSE’NİN 16. KATTAN GELEN TRAJİK VEDASI

HATAY’DA SAĞANAK KRİZİ: ALTINÖZÜ’NDE TOPRAK YOLU YUTTU!

OYAK Çimento’ya Küresel Sürdürülebilirlik Onayı

ŞARJ ÜCRETLERİNDE YENİ DÖNEM: EK ÜCRETLER KALDIRILDI, SİSTEM DEĞİŞTİ

İBB DAVASINDA GAZETECİLERDEN ANLAMLI PROTESTO! "İSMAİL ARI VE ALİCAN ULUDAĞ'A ÖZGÜRLÜK"

ÜNİVERSİTE AFFI GELİYOR: ERDOĞAN ONAYINA GİDECEK ŞARTLAR BELLİ OLDU!

İBB DAVASI'NDA SEKİZİNCİ CELSE: MURAT ÇALIK VE RESUL EMRAH ŞAHAN SAVUNMALARINI YAPACAK

ABD BASINI ACIMADI: İSRAİL'İN İRAN AYAKLANMASI PLANI ÇÖKTÜ, TRUMP DA BU YANILGIYA KATILDI

KILIÇLI YEMİN RETTİ: EBRU EROĞLU'NUN TSK'YA DÖNÜŞ UMUDU MAHKEME ENGELİNE TAKILDI!

GÜRLEK DUYURDU: BİLİRKİŞİLİKTE ŞEFFAFLIK VE HIZ DÖNEMİ

KATAR’DA ACI KAYIP: 1 ASKERİMİZ, 2 ASELSAN PERSONELİ ŞEHİT

İSTANBUL’DA BİNA FACİASI: 9 KİŞİ ENKAZ ALTINDA KALDI

ESNAF ALARM VERİYOR: SGK BORÇLARI VE E-HACİZ MECLİS GÜNDEMİNDE

YARGITAY ONADI: WHATSAPP DELİL SAYILDI, İSPATLANAMAYAN ALTIN TALEBİ REDDEDİLDİ

SÜLEYMAN SOYLU'DAN İSRAİL ÇIKIŞI: "300-400 BİN ŞEHİT VERİRİZ BELKİ AMA İSRAİL DİYE BİR MEMLEKET KALMAZ"

EŞEL MOBİL BİTTİ: MOTORİNE DEV ZAM KAPIDA, FİYATLAR UÇACAK

BODRUM’DA KORKU DOLU SABAH: MARİNADA YANGIN, 8 YAT KÜL OLDU

Acılı babadan yürek yakan sözler: “Oğlum iyilik yaparken öldürüldü”

GENÇ FUTBOLCU CİNAYETİNDE DİKKAT ÇEKEN İSİM: SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR

EMEKLİ BEKLEDİ, İKRAMİYE ARTMADI: AKP BİNASINDAKİ GÖRÜNTÜLER TEPKİ ÇEKTİ

SAĞLIKTA ‘BAŞARI HİKAYESİ’ VURGUSU: ERDOĞAN’DAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR

TRUMP’TAN AVRUPA’YA SERT SÖZLER: “KORKAKLAR, ABD’SİZ NATO KAĞITTAN KAPLAN”

ADANA’DA PANİK YARATAN SİRENLER: İNCİRLİK ÜSSÜ’NDEN AÇIKLAMA GELDİ

“KANUN DAR GELİYOR” EMNİYETTE YENİ DÖNEMİN SİNYALİ

POMPADA ŞOK! MOTORİNE 5,18 TL ZAM: FİYATLAR 70’İ AŞTI

“AYNI SAVAŞA İKİ FARKLI SÜRE!” Netanyahu’dan Çifte Mesaj Krizi

ANTALYA’DA KORKUNÇ YANGIN: ANNE VE 5 ÇOCUĞU YAŞAMINI YİTİRDİ

MİLLET İRADESİ MİTİNGİNE MÜDAHALE: GÖZALTINA ALINAN 4 KİŞİDEN 2’Sİ TUTUKLANDI!

BAKAN GÜLER HATAY’DAN SESLENDİ: TÜRKİYE TEYAKKUZDA, HER TÜRLÜ TEDBİR MASADA!

İSKENDERUN’DA SU KRİZİ: ŞEBEKEYE KİRLİ SU KARIŞTI

Yükleniyor

loading

MAGAZİN DÜNYASINDA ŞOK! EROL KÖSE’NİN 16. KATTAN GELEN TRAJİK VEDASI

OYAK Çimento’ya Küresel Sürdürülebilirlik Onayı

ŞARJ ÜCRETLERİNDE YENİ DÖNEM: EK ÜCRETLER KALDIRILDI, SİSTEM DEĞİŞTİ

İBB DAVASINDA GAZETECİLERDEN ANLAMLI PROTESTO! "İSMAİL ARI VE ALİCAN ULUDAĞ'A ÖZGÜRLÜK"

ÜNİVERSİTE AFFI GELİYOR: ERDOĞAN ONAYINA GİDECEK ŞARTLAR BELLİ OLDU!

İBB DAVASI'NDA SEKİZİNCİ CELSE: MURAT ÇALIK VE RESUL EMRAH ŞAHAN SAVUNMALARINI YAPACAK

KILIÇLI YEMİN RETTİ: EBRU EROĞLU'NUN TSK'YA DÖNÜŞ UMUDU MAHKEME ENGELİNE TAKILDI!

  • Pazartesi 15.7 ° / 6.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 16.7 ° / 6.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 15.2 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17